in

Wat is ETF Contango?

Contango is geen Latin dance move; het is eerder wanneer een investering afdrijft van de onderliggende investering.

Exchange-traded funds (ETF’s) zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Deze beleggingen zijn verzamelingen van aandelen in meerdere beleggingen, maar in tegenstelling tot beleggingsfondsen kunnen ETF’s vrij gemakkelijk op beurzen worden verhandeld.

ETF’s zijn over het algemeen goedkoop en velen beschouwen ze als een gemakkelijke manier om gemakkelijk te diversifiëren met behoud van de mogelijkheid om gemakkelijk aandelenachtige transacties uit te voeren.

ETF’s zijn ook niet beperkt tot aandelen. Er zijn ETF’s die een breed scala aan beleggingen omvatten. U kunt ETF’s vinden op obligaties, valuta’s en grondstoffen zonder veel gedoe. Wanneer u echter ETF’s begint in te voeren die complexere beleggingen bevatten, zoals grondstoffen of ETF’s met hefboomwerking, loopt u tegen een aantal zeer interessante problemen aan.

ETF’s en Contango

Beleggen in grondstoffen kan u diversiteit bieden en een element van groei toevoegen aan uw portefeuille. Bovendien elimineren grondstoffen-ETF’s enkele van de complexiteiten die gepaard gaan met het beheren van een futures-account. Grondstoffen-ETF’s hebben beleggen in grondstoffen toegankelijker gemaakt voor meer mensen. Het feit dat deze ETF’s zich bezighouden met futures betekent echter dat er enkele problemen zijn die moeten worden aangepakt.

Misschien wel het grootste probleem met beleggen in grondstoffen-ETF’s is contango. Contango is een kwestie die een rol speelt bij elke op futures gebaseerde investering. Contango is een situatie waarin futures naast de maand eigenlijk goedkoper zijn dan futures die later aflopen. Als gevolg hiervan, wanneer het rolproces aan de gang is, kan dit gemakkelijk resulteren in een lage verkoop en een hoge koop. Dit is een situatie waarin beleggers zich niet willen bevinden, omdat het verliezen betekent.

Contango wordt duidelijker bij het beleggen met hefboom-ETF’s. LEVERAGED ETF’s zijn ETF’s die zijn ontworpen om winsten of verliezen ten opzichte van een index te vergroten. Dus als u bijvoorbeeld belegt in ProShares Ultra S&P500 (SSO), is dit ontworpen om u tweemaal het rendement van de onderliggende S&P 500-index te geven. Het probleem is dit: elke dag wordt indexering hersteld omdat de ETF op futures is gebaseerd. Na verloop van tijd komen uw rendementen niet overeen met de S &P 500 vermenigvuldigd met twee. Om deze reden mag een ETF met hefboomwerking alleen worden gebruikt als een kortetermijnbelegging (een paar weken).

Als het gaat om grondstoffen-ETF’s, kan contango ook een probleem zijn. Wanneer u een ETF vergelijkt met spotprijzen van de betrokken grondstoffen, kunt u een ongunstige situatie vinden. Na verloop van tijd, als de grondstoffencontracten die ten grondslag liggen aan de ETF contango vertonen, verliest de ETF uiteindelijk waarde. En de situatie gaat door – met de waarde van uw grondstoffen-ETF die wordt uitgehold – zolang er contango in grondstoffen is.

Aandacht

Hoewel ETF’s het gemakkelijker maken om in verschillende activaklassen te beleggen, ontslaat het gebruik van een ETF u niet van de verplichting om aandacht te besteden aan wat er met uw beleggingen gebeurt. Het ontslaat u ook niet van de verplichting om investeringen te begrijpen voordat u uw geld investeert. Voordat u belegt in een grondstoffen-ETF – of een ETF – moet u niet alleen begrijpen hoe ETF’s werken, maar ook weten hoe de onderliggende beleggingen werken.

Voordat u in een grondstoffen-ETF belegt, moet u weten hoe grondstoffencontracten werken. U moet de concepten met betrekking tot de futuresmarkt begrijpen. Zie ETF’s als futuresbeleggingen en niet alleen als een slimme manier om grondstoffen te verhandelen alsof het aandelen zijn. Het is belangrijk om te bedenken dat naarmate onderliggende beleggingen ingewikkelder worden, ETF’s dat ook doen. Hoewel ETF’s waardevolle hulpmiddelen kunnen zijn en u kunnen helpen diversiteit aan uw portefeuille toe te voegen, moet u onthouden dat ze niet volledig veilig zijn en dat het beleggen ervan u niet zal beschermen tegen wat er gebeurt met de onderliggende beleggingen.

Investimenti 8

Wat is de beste investering na pensionering? Hoe plan je de belegging van de pensioeninstelling?

Investimenti 27

Goudprijs en beurscorrelatie