in

WAT IS XDAI OP GNOSIS CHAIN?

Een van de grootste potentiële use cases voor de wereld van cryptocurrencies ligt in stablecoins. Deze tokens zijn gekoppeld aan andere activa, zoals fiat-valuta. De prijs van deze tokens is ontworpen om constant te blijven en kan nuttig zijn voor het uitvoeren van monetaire transacties op de blockchain.

Hoe dan ook, meer grote blockchains hebben problemen gehad met de hoge gaskosten op deze transacties. Reces blijven stijgen en drijven velen weg van het gebruik van stablecoins. Dat is waar Gnosis binnenkomt met zijn stablecoin, xDAI. Dit token is ontworpen om een stablecoin te zijn met lage kosten, snelle transacties en hoge beveiliging.

Gnosis en xDAI overzicht

Gnosis probeert een probleem op te lossen waarmee veel grote blockchains worden geconfronteerd, namelijk dure gastarieven.

Deze kosten kunnen transacties op de blockchain inefficiënt maken, zowel in termen van tijd als geld. Blockchains zoals Ethereum vertrouwen op een proof-of-work (PoW) systeem om transacties te verifiëren. Deze methode van toestemming omvat het gebruik van rekenkracht om het recht te verdienen om te valideren en beloningen te verdienen. Dit systeem verbruikt enorme hoeveelheden energie en is erg duur. Zoals zodanig heeft Ethereum moeite om de druk van de toegenomen vraag aan te kunnen.

Gnosis is een blockchain die compatibel is met Ethereum Virtual Machine (EVM). Hoewel het gecentreerd is op Ethereum, gebruikt het een andere consensusmethode genaamd proof of stake (PoS). Deze methode houdt in dat tokenhouders tokens aan de keten geven als onderpand in ruil voor het recht om transacties te valideren. Deze methode is veel toegankelijker voor de gemiddelde blockchain-liefhebber en kan een veel snellere en schaalbare consensusoplossing mogelijk maken.

Omzoal bedragen Gnosis-ketentransacties gemiddeld rond de $0,01, terwijl ze op het Ethereum mainnet dichter bij $3 tot $5 liggen. Daarnaast verwerkt Gnosis transacties binnen vijf seconden, terwijl Ethereum op piekmomenten meestal een minuut of langer kan duren. Deze eigenschappen maken Gnosis zowel economisch als qua snelheid aantrekkelijker.

GNO is het token dat de Gnosis-keten aandrijft. Dit token wordt gebruikt om de keten te beveiligen door middel van staking en governance op GnosisDAO.

xDAI is het andere token op de Gnosis-keten. Het is een stablecoin gekoppeld aan DAI, die is gekoppeld aan USD. xDAI is in wezen hetzelfde als DAI, maar xDAI bevindt zich in de Gnosis-keten terwijl DAI zich in de Ethereum-keten bevindt.

Waarom gebruiken mensen xDAI?

Mensen gebruiken om verschillende redenen zowel de Gnosis-keten als het xDAI-token. Perhaps is de belangrijkste reden de betrouwbaarheid van de keten en het token. De keten is betrouwbaar omdat het lage transactiekosten en snelle verwerkingstijden handhaaft via zijn PoS-systeem, en xDAI biedt betrouwbaarheid omdat het een stablecoin is gekoppeld aan $ 1.

De Gnosis keten wordt gebruikt voor verschillende projecten. Een van de grootste projecten is SushiSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX) waarmee beleggers cryptocurrencies op een peer-to-peer manier kunnen verhandelen. SushiSwap is een van de grootste DEX’s, die swapping, lending en leverage ondersteunt.

Een ander geweldig project over Gnosis is Chainlink. Dit project brengt slimme contracten en blockchain-technologie naar de mainstream door technologie te gebruiken om data-oplossingen te leveren. Het project gebruikt de Gnosis-keten om toegang te krijgen tot het Ethereum-netwerk, waardoor zware transactiekosten worden vermeden.

xDAI dient twee hoofddoelen: valuta voor gasbelastingen en stabiele betalingen. Vertalingskosten worden gedekt door xDAI, wat ook helpt om de transactiekosten laag te houden. Het wordt gebruikt als een stabiele vorm van betaling, omdat het altijd $ 1 waard is.

Gnosis en geschiedenis xDAI

In 2018 besprak een groep computeringenieurs en technologie-investeerders op ETHBerlin de staat van stablecoins. Meer specifiek bespraken ze hoge gastarieven en lage snelheden. Uiteindelijk kwamen ze op het idee om een sidechain te maken en een stablecoin te verbinden.

Binnen een maand werden Gnosis en xDAI gelanceerd. Sinds zijn de marktkapitalisatie en het volume aanzienlijk gegroeid. Daarom hebben ontwikkelaars voortdurend validators aan het PoS-systeem toegevoegd om de toename van de vraag bij te houden.

Waar te koop xDAI

Je kunt xDAI niet rechtstreeks kopen omdat het een brug is van DAI op het Ethereum mainnet. Om deze reden moet u DAI kopen met behulp van een handelsplatform en deze vervolgens verbinden met xDAI. Sommige van de beste plaatsen om DAI te kopen zijn Coinbase Global Inc. (NASDAQ: COIN), FTX en Gemini.

Als je DAI koopt, stuur je het naar een portemonnee en ga je vervolgens naar de dai to xDAI-brug via de Gnosis-website. Voer het te vullen bedrag in en voer de transactie uit.

Gnosis Blockchain vs. Other Blockchains

Gnosis is een Ethereum-compatibele blockchain, wat betekent dat het alle belangrijke tools van de Ethereum-blockchain gebruikt, maar creativiteit mogelijk maakt in termen van consensusmodel en distributie van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Gnosis creëerde een nieuwe op Ethereum gebaseerde keten en veranderde het consensusmodel in PoS om grote problemen op het Ethereum-mainnet op te lossen.

Hoewel het platform problemen met betrekking tot transactiekosten en snelheid oplost, betekent dit ook dat de Gnosis-keten minder gedecentraliseerd is, omdat deze op de een of andere manier afhankelijk is van de Ethereum-keten. Het gebruikt echter ook zijn eigen toestemmingsmethode, dus het is mogelijk niet zo veilig als het Etheruem-netwerk. Amplour lost de Gnosis-keten een aantal grote problemen op met het Ethereum-mainnet, maar niet zonder nadelen.

Hoe gnosis (xDAI) veilig te bewaren

Omdat xDAI niet wordt ondersteund door een van de grote beurzen, hebt u een portemonnee nodig om uw xDAI op te slaan. U kunt kiezen uit twee soorten wallets: hardware en software. Hardware wallets worden vaak beschouwd als de veiligste manier om cryptocurrencies op te slaan.

Hardware wallets slaan de sleutels op die nodig zijn om cryptocurrencies op een fysiek apparaat te verzenden. Als het fysieke apparaat niet aanwezig is om de sleutels te verlenen, kan de codering niet vanuit de portemonnee worden verzonden.

Ledger is een hardware wallet merk dat het verzenden en ontvangen van xDAI ondersteunt. biedt momenteel Nano S- en Nano X-modellen aan. De Nano S biedt basisbeveiliging, terwijl de Nano X zich richt op gebruiksgemak met functies zoals een groter scherm en Bluetooth-connectiviteit.

Zo, is het de moeite waard om xDAI te gebruiken?

xDAI loste de problemen op en trok enkele van de grootste projecten in de crypto-ruimte aan. Deze projecten zijn misschien niet alleen afhankelijk van Gnosis en xDAI, maar de gebruikerservaring kan worden verbeterd door het gebruik ervan. Zo, als u op zoek bent naar transacties met kleinere kosten en snellere verwerkingstijden, is het misschien de moeite waard om te kijken naar het gebruik van xDAI in uw crypto-ondernemingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 00025

Beste Crypto Screeners 2022

investimenti 52

Is Internet Computer (ICP) een dood project of leeft het nog?