in

WAT ZIJN AANDELENFUTURES en hoe ze werken

Futures zijn een soort derivaat op de markten. Wat maakt ze een afgeleide? De waarde van het contract is “afgeleid” van de onderliggende waarde.

Het zijn eigenlijk geen “aandelen”. In tegenstelling tot aandelen koopt u niet per se een aandeel van een bedrijf.

In plaats daarvan koop je een contract. En dat contract is een overeenkomst tussen kopers en verkopers om de transactie aan het einde van de vervaldatum van het contract te doen.

In tegenstelling tot aandelen, kunnen futures vereisen dat u, de koper, de onderliggende grondstof in bezit neemt wanneer het contract afloopt. Als u bijvoorbeeld goudfutures van december koopt, loopt uw contract eind december af en moet u de grondstof of het kasequivalent in bezit nemen, wat afhankelijk is van de beurs waar het contract is gekocht.

Dat gezegd hebbende, futures worden vaak gekocht en verkocht, net als aandelen. Ze zijn een kans voor speculanten om in te zetten op prijzen die dalen of dalen in een bepaalde grondstof of index. Daarnaast worden ze vaak gebruikt als hedge voor andere portefeuilleposities zoals aandelen. In feite zijn er nogal wat activaklassen die u als futures kunt verhandelen. Hier zijn een handvol:

  • Metaalfutures voor goud, zilver, nikkel, koper, etc.
  • Indexfutures voor markten zoals Dow, NASDAQ en S&P500
  • Grondstoffen zoals tarwe, maïs, ruwe olie, sojabonen
  • Valutafutures

  • , Bitcoin-futures en staatsobligaties

Het maakt niet uit welke futures u koopt of verkoopt, u wilt ervoor zorgen dat u een goed begrip hebt van de dynamiek van vraag en aanbod, technische analyse en zelfs wereldgebeurtenissen. We zullen zo meteen enkele van deze toekomstige strategieën bespreken.

HOE FUTURES TE VERHANDELEN

Er zijn veel strategieën die u kunnen helpen leren hoe u futures kunt verhandelen, maar u moet eerst beginnen met een makelaar die futures-handel aanbiedt.

Er zijn er veel om uit te kiezen en we zullen er hier niet op ingaan. In plaats daarvan bespreken we de gevolgen van marge, speculatie, kopen en verkopen en hedging.

De meeste makelaars bieden handelaren de mogelijkheid om te handelen met behulp van marge. Met andere woorden, uw koopkracht wordt benut met slechts een kleine hoeveelheid startkapitaal. Hierdoor kunt u onderhandelen over contracten zonder 100% van de contractwaarde in te voeren. Sommige makelaars geven u 20: 1, anderen 100: 1 of zelfs een hogere hefboomwerking op uw eerste storting.

Zoals we al eerder zeiden, kan dit een Catch 22 zijn. Weet wat u doet, of die hoeveelheid hefboomwerking zal uw account snel opeten.

Speculeren op futures is een van de meest populaire manieren om futures te verhandelen. Het is net als elke andere speculatie. Koop een contract en gok dat het in prijs zal stijgen en dat je winst hebt zodra je het contract verkoopt. U kunt ook futures aan de korte kant verhandelen en wedden op de prijs van een grondstof om te dalen. Dit noemen we short selling.

Als u een futures-contract kort verkoopt en het daalt in prijs, zult u uw shortpositie afdekken en winst maken zodra u een gerichte en lagere prijs bereikt.

Ten slotte handelen veel instellingen en handelaren in futures voor hedgingdoeleinden. Hedging is een mooie term om uw posities in de markt te beschermen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een longpositie in de S&P500 heeft. Als investeringsvehikel voor de lange termijn zal de S&P500 naar verwachting opwaarts blijven. Op korte termijn zal het echter naar verwachting een correctie doorvoeren en naar beneden gaan.

Om uw positie voor de lange termijn te beschermen, short u de S&P500 futures tot het einde van de correctie. Dit beschermt u tegen echte verliezen in uw hoofdportemonnee.

FUTURES TRADING STRATEGIE

Net als de wereld van aandelen, zijn er tal van futures-strategieën om uit te kiezen. Sommige zijn kwantitatief, andere discretionair. Hoe dan ook, de meeste toekomstige strategieën zullen gebaseerd zijn op herhaalbare patronen. In die zin bespreken we het belang van liquiditeitszones en gebruiken we een voorbeeld van een omkeringsstrategie om te illustreren hoe futures te verhandelen.

Liquiditeitszones zijn gebieden op een futuresgrafiek die u vertellen waar de grote spelers hun contracten verzamelen of distribueren. Meestal zal de prijs in deze gebieden toenemen zolang er vraag of vraag is. Zodra het aanbod echter is uitgeput, of omgekeerd, zal de prijs weggaan van het gebied in de richting van minder weerstand.

Wanneer een futures-contract wordt geaccumuleerd, blijft het vaak lang genoeg in een gebied voor instellingen om contracten te verzamelen. Zodra er voldoende contracten zijn gekocht, wordt de prijs gemarkeerd. Kijk vervolgens hoe de prijs hoger beweegt vanuit deze liquiditeitszones.

Omgekeerd, wanneer de prijs van een grondstof te veel is gestegen, is het waarschijnlijk dat de distributie van die contracten die tegen veel lagere prijzen zijn opgebouwd, zal worden verdeeld. Het resultaat is “bewegingsgemak” in de liquiditeitszones die voorheen het actief ondersteunden.

Zoek een setup binnen een futures trading strategie

Nu je het algemene idee hebt gezien van hoe een toekomstig bedrijf kan bewegen, wil je een sjabloon of “setup” aan je arsenaal toevoegen. Dit geeft u een manier om uw risico te definiëren voordat u een positie inneemt, long of short.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de lange zijde.
We hebben al geschreven over het patroon van volatiliteitskrompen en short traps. Het volatiliteitskrimppatroon is meestal een indicatie van een grote vraag naar een grondstof, aandeel of ander actief. Het laat zien dat het aanbod moeilijk te vinden is en dat de vraag voortdurend de prijs van het actief ondersteunt.

In het bovenstaande voorbeeld van ruwe olie, als we de 30-metergrafieken vergelijken, zien we dit model spelen voordat we een toss van de hele basis krijgen. 

Merk op dat ondanks het mislukken van de ineenstorting, ruwe olie hogere dieptepunten bleef houden. Bovendien kunnen we ervan uitgaan dat de verkoopdruk die op het mislukken van het faillissement kwam, de prijs van de goederen alleen maar hoger heeft aangewakkerd. Omdat? Als er short sellers in die verkoopdruk zaten, moesten ze uiteindelijk hun posities afdekken naarmate de prijs steeg.

We hopen dat u zult zien dat veel van dezelfde modellen die we gebruiken in de aandelenhandel ook kunnen worden gebruikt als futures-handelsstrategieën. Zorg er daarom voor dat u uw strategieën oefent in onze simulator om uw best mogelijke resultaten te bepalen voordat u echt geld aan het werk zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 64

HET DUBBELE BODEMMODEL of W-vormig: wat het is en hoe het te lezen

invest crypto 31

STRATEGIEËN VOOR HET SCANNEN VAN AANDELEN: de volledige lijst voor beginners