in

Wat zijn ERC20, BEP20, FA1.2 tokens?

De originele tokenstandaard, ERC20-tokens, zijn allemaal compatibel met elk project dat het Ethereum-netwerk gebruikt en zijn ook compatibel met elke op Ethereum gebaseerde portemonnee.

Dit betekent dat u
elk ERC20-token naar een Ethereum-portemonnee kunt sturen en het zal niet verloren gaan, als u het daar niet kunt zien, hoeft u waarschijnlijk alleen het tokencontractadres aan de portemonnee toe te voegen, zodat het het activum kan herkennen.

ERC20-regels omvatten hoe tokens kunnen worden overgedragen, hoe transacties worden goedgekeurd, hoe gebruikers toegang hebben tot gegevens op een token en het totale aanbod van tokens.

Alle ERC20-tokentransacties vereisen een gasvergoeding die wordt betaald in Ethereum (ETH). ERC20 is het populairste tokenformaat in cryptocurrency en enkele voorbeelden van ERC20-activa zijn Uniswap (UNI), Chainlink (LINK) en Basic Attention Token (BAT).

Binance Slimme Ketting (BEP20)

Binance Smart Chain heeft een BEP20-tokenstandaard die op dezelfde manier werkt als de ERC20-standaard van Ethereum.

BEP20 is een ontwikkelaarsvriendelijke tokenstandaard waarmee iedereen digitale valuta of fungibele tokens op Binance Smart Chain kan distribueren op dezelfde manier als mogelijk is op Ethereum. Bovendien kunnen digitale activa op andere ketens worden overgedragen aan Binance Smart Chain in de vorm van gekoppelde BEP20-tokens. U kunt Binance Bridge bijvoorbeeld gebruiken om Bitcoin (BTC) in te wisselen voor BTCB (BEP20) tokens die worden ondersteund door BTC. BTCB (BEP20) tokens kunnen vervolgens worden gebruikt op gedecentraliseerde financiële producten om een rendement te verkrijgen.

Hetzelfde geldt voor ETH, ADA, USDT en nog veel meer.

Alle BEP20-tokentransacties vereisen een gasvergoeding die wordt betaald in Binance Coin (BNB). Enkele voorbeelden van BEP20 assets zijn PancakeSwap, BakerySwap en Venus. ERC20-tokens kunnen ook eenvoudig worden overgedragen naar Binance Smart Chain.

Tezos (FA1.2 en FA2)

De Tezos-blockchain maakt gebruik van een FA1.2-tokenstandaard die opnieuw werkt als een ERC20-token op Ethereum, maar vervolgens de standaard promootte met de release van FA2.

FA1.2 biedt dezelfde bedienbaarheid voor Tezos-tokens op hun netwerk als ERC20’s op Ethereum, maar FA2 is onafhankelijk van het tokentype en ondersteunt zowel enkele als multi-tokencontracten via een enkele standaard. Alle toegangspunten werken met batchbewerkingen, waardoor meerdere overdrachten van verschillende tokens en / of tokentypen kunnen worden uitgevoerd in één atomaire transactie. Deze standaard vereist dat ontwikkelaars algemene overwegingen beheren, zoals het definiëren van het contracttokentype (bijvoorbeeld niet-fungibel versus fungibel versus semi-fungibel), beheer en whitelisting, contractupgrade en provisioningbewerkingen (bijvoorbeeld mint/burn). FA2 ondersteunt meerdere standaarden, zoals ERC-20, ERC-721, ERC-1155, wat betekent dat u op Ethereum gebaseerde activa naar Tezos kunt brengen, net als bij Binance Smart Chain.

Alle FA1.2- of FA2-tokentransacties vereisen Tezos (XTZ) voor gaskosten. Projecten zijn in aanbouw op Tezos, maar er zijn nog geen eerste 100 resources, afgezien van Tezos zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels katie harp 12591344

Wat is de beste 2FA-methode voor Bitcoin-beveiliging?

pexels alesia kozik 6777572

Samenvatting van de grootste schommelingen in Crypto