in

Wie is de maker van Shiba Inu?

Wie is de maker van Shiba Inu? De identiteit van de oprichter en maker van Shiba Inu is een kwestie die het afgelopen jaar onder SHIB-houders is besproken.

Vanaf de oprichting in augustus 2020 heeft Shiba Inu veel aandacht gekregen.

Veel van zijn projecten, zoals het Shibarium Layer-2 en de SHI stablecoin, werden voor het eerst bedacht door de oprichter in de oorspronkelijke berichten van Medium.

Er is daarom de maker van Shiba Inu?

Wie is de maker van Shiba Inu?

De oprichter van Shiba Inu heet Ryoshi, maar verder is er weinig bekend over de mysterieuze maker van cryptocurrency. Simile aan bitcoin oprichter – Satoshi Nakamoto – beide blijven anoniem.

SHIB werd voor het eerst gemaakt in augustus 2020 als een gedecentraliseerd meme-token. Na de oprichting gaf Ryoshi 50% van alle SHIB aan Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin. Byday Buterin heeft zijn COLLECTIE SHIBs gedoneerd, evenals het verbranden van 410 biljoen SHIBs in het proces.

Ryoshi creëerde ook LEASH – een andere cryptocurrency binnen het Shiba Inu-ecosysteem.

Zoals uitgelegd op de officiële website van Shiba Inu heeft LEASH “de tegenovergestelde aantrekkingskracht op SHIB” omdat er slechts 100.000 LEASH zijn, met een huidige prijs van $ 468 op het moment van schrijven.

Veel van het lopende werk voor het Shiba-ecosysteem komt echter van andere individuen. Hier zijn Shytoshi Kusama, zijn vrijwillige projectleider. Shytoshi, andere ontwikkelaars en de verschillende rassen binnen het kernteam zitten achter de aankondigingen van veel nieuwe SHIB-projecten, zoals shiba Inu Metaverse en Shiba Inu games.

Ryoshi’s visie blijft echter centraal staan. Projecten zoals Shibarium, ShibaNet en de SHI stablecoin werden allemaal voor het eerst bedacht door Ryoshi in zijn verschillende blogposts.

Wie is Ryoshi?

Ryoshi’s identiteit blijft vanaf december 2021 onbekend en zal dat waarschijnlijk nog heel lang blijven.

Op 29 mei publiceerde Ryoshi een inmiddels verwijderde blogpost met de titel “I AM RYOSHI”, waarin de oprichter zijn identiteit besprak.

Ik zei vanaf het begin, ik ben niemand, ik ben niet belangrijk. Opent om mijn “identiteit” bloot te leggen, zelfs als het succesvol is, zou teleurstellend zijn. Ik ben gewoon een man die een toetsenbord aanraakt en ik ben vervangbaar. Ik ben Ryoshi.

Na een jaar stilte heeft Ryoshi nu zijn Medium blog en tweets verwijderd. Dat hebben veel SHIB-eigenaren zich afgevraagd waar hij naartoe is gegaan.

Ryoshi wees erop dat SHIB een puur, gedecentraliseerd token is dat tot zijn gemeenschap behoort.

“Meestal als we een of ander ‘project’ zien, is er een belangrijke man van de CEO en een technische man en een routekaart,” zei Ryoshi, voordat hij uitlegde dat deze personen vervolgens verantwoordelijk worden gehouden voor de valuta en zijn toekomst door het “plebs”. Met SHIB zegt Ryoshi dat dit niet het geval is.

De oprichter verklaarde ook dat hij geen SHIB-miljonair is.

“De realiteit is dat ik vandaag de dag nog steeds 0 SHIB bezit,” zei Ryoshi. “Ik kan niet zuiver en onpartijdig zijn als ik me zorgen maak over prijzen die op en neer gaan of winst verliezen.”

Een bepaalde theorie die meerdere keren is gereproduceerd, komt van een afbeelding van Vitalik Buterin die loopt met een Shiba Inu-hond, samen met een groep vrienden. Inds deze afbeelding ook onderaan een blogpost is geplaatst, suggereren veel Reddit-threads dat Ryoshi deel uitmaakt van deze groep.

Een andere theorie verbindt zowel Elon Musk als Vitalik Buterin aan Shiba Inu, voortkomend uit een uitnodiging van Buterin aan Musk voor DevCon. Velen in de gemeenschap hebben dit idee sindsdien echter afgewezen.

In feite blijft dit allemaal speculatie en voorlopig is de identiteit van Ryoshi nog onbekend.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
crypto 00027

Spice Trade (SPICE) Prijsverwachting 2022-2031

crypto 00038

Metaverse Cryptocurrencies: de 7 beste prijsgroei