in

Amadeus Aandelenkoers analyse

Over de Amadeus Group

De Spaanse groep Amadeus heeft het grootste geautomatiseerde online reisboekingssysteem. Meer specifiek kunnen reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen online hotels, auto’s of andere diensten boeken. Het biedt ook computerverkoopdiensten en online boekingssoftware. Het grootste deel van de facturatie van Amadeus gebeurt in Europa, maar de groep bestrijkt ook de Aziatische, Amerikaanse en Afrikaanse markten. Het aandeel Amadeus is momenteel genoteerd op de Spaanse doorlopende markt en vormt een aanvulling op de berekening van de Ibex 35 aandelenindex.

De belangrijkste concurrenten van Amadeus

De Amadeus Group is de uitgever en exploitant van een van de grootste GSD’s of wereldwijde distributiesystemen ter wereld, met name in de reis- en vluchtsector. Dit zijn geautomatiseerde systemen voor het verlenen van diensten die door reisbureaus of luchtvaartmaatschappijen worden gebruikt. Dit bedrijf behoort tot verschillende luchtvaartmaatschappijen die de makers zijn, die reizigers de mogelijkheid bieden om hun stoelen online te boeken, evenals andere voordelen zoals het boeken van hotelkamers of het huren van een auto. Amadeus staat op de eerste plaats in de wereld voor deze online boekingssystemen wat betreft facturering en aantal gebruikers. Daarom heeft het weinig concurrentie, aangezien slechts drie andere grote bedrijven het overschaduwen. Dit zijn de bedrijven Galileo, tweede in de ranglijst, Sabre, dat derde is, en Worldspan, vierde in de wereld. U moet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en ontwikkelingen die van invloed zijn op deze Amadeus-concurrenten als u dit aandeel effectief wilt verhandelen. U vindt deze gegevens, evenals de resultaten van elk van deze bedrijven, op hun websites of in uw CFD-makelaar.

Belangrijkste Amadeus-partners

  • In 2014 tekende de Ryanair Group een partnerschap met Amadeus GSD om op hun online boekings- en vluchtvergelijkingsplatforms te verschijnen, op dezelfde manier als Lufthansa of Air France, die aandelen in de groep hebben.
  • In 2015 stelt een partnerschap tussen Amadeus en Plusgrade passagiers in staat om te bieden op de prijs van stoelen met als doel een upgrade te krijgen of niemand aan hun zijde te hebben.
  • In 2016 werkte de Amadeus Group samen met het bedrijf Zingle om hoteliers in staat te stellen sms-berichten en andere chatberichten naar hun klanten te sturen om hun relaties beter te personaliseren.

Wie zijn de belangrijkste klanten van het bedrijf Amadeus

Zoals u ongetwijfeld al hebt gezien, zijn de prestaties van de Amadeus Group nauw verbonden met de behoeften van zijn belangrijkste klanten. Bovendien moet u voor de fundamentele analyse in deze titel onderzoek doen naar de groei van de luchtvervoerssector en die van Amadeus-klanten. Om u te helpen, volgen hier enkele aanvullende tips over de verschillende sectoren en soorten activiteiten die een belangrijk aandachtspunt zijn voor deze groep. Reisaanbieders vormen natuurlijk de kern van het amadeus-bedrijf, dat zijn diensten aanbiedt aan de hele toeristische keten. We vinden voornamelijk luchtvaartmaatschappijen, vaak regionaal of genetwerkt, maar ook goedkope of recreatieve vervoersbedrijven. Deze sector omvat echter ook andere activiteiten. Zo zijn bijvoorbeeld ook hotels en hotelketens duidelijke doelwitten voor Amadeus en zijn online boekingssysteem, ongeacht het soort dienst (onafhankelijke ketens of hotels). Amadeus klanten omvatten ook verschillende land- en zeebedrijven, zoals particuliere autoverhuurbedrijven, spoorwegvervoerbedrijven, veerbootvervoerbedrijven, cruiseverkoopkantoren en sommige verzekeringsmaatschappijen.  De tweede categorie klanten van het bedrijf Amadeus is die van de reisverkoopsector. Natuurlijk vinden we voornamelijk reisbureaus zoals Travel Management Companies of TMC, maar ook reisbureaus die gespecialiseerd zijn in zakenreizen of gespecialiseerd zijn in toeristische verblijven. Online reisbureaus en consolidators moeten ook worden overwogen. Ten slotte is het belangrijk om een belangrijk derde doelwit van het Amadeus-bedrijf te hebben dat deze keer te maken heeft met kopers in de reisindustrie, dat wil zeggen mensen of bedrijven die gebruik maken van de diensten van het online zoeken, vergelijken en boeken van reizen. Onder deze kopers vinden we vooral bedrijven die zich toeleggen op bedrijven die hun reiskosten willen verlagen en die oplossingen van autoboekingstools aanbieden, maar ook individuen die Amadeus-diensten gebruiken voor de organisatie en boeking van hun reizen (transport en verblijf), vooral via het Opodo-platform.

Voordelen en sterke punten van Amadeus-aandelen als beursgenoteerd actief

Allereerst raden we u aan om de vrij positieve elementen van deze acties nader te bekijken en die overeenkomen met de sterke punten van de Amadeus-groep.
  • Amadeus is vooral een van de grote leiders op zijn werkterrein en was een van de eersten die zijn technologische oplossing voor het online boekingsplatform in zijn markt voorstelde. Daarom geniet het een klein voordeel ten opzichte van de concurrentie.
  • We zullen ook opmerken, een van de voordelen van deze groep, het feit dat het in de loop van de tijd tal van strategische partnerschappen heeft kunnen aangaan. Het belangrijkste effect van deze allianties was om de groei te vergroten, maar ook om het bedrijf populairder te maken bij zijn potentiële klanten dankzij een sterk en solide merkimago.
  • Het vermogen van de groep om te innoveren en zijn bereidheid om altijd in te spelen op de behoeften van zijn klanten zijn andere voordelen die het heeft. Dit motiveert u voortdurend om uw producten en diensten te verbeteren om meer klanten te behouden en te winnen.

Nadelen en zwakke punten van Amadeus-aandelen als beursgenoteerd actief

Nu u kennis hebt genomen van de voordelen die de Amadeus-groep biedt, stellen wij voor dat u kijkt wat de belangrijkste zwakke punten zijn. In feite heeft dit bedrijf ook enkele zwakke punten die een negatieve invloed kunnen hebben op de prijs van zijn effecten. Enkele concrete voorbeelden zijn de volgende:
  • In de eerste plaats weten wij dat de activiteiten van de Amadeus-groep nauw samenhangen met de groei van bepaalde sectoren, zoals de civiele en commerciële luchtvaart, en de toeristische sector in het algemeen , maar deze twee sectoren van bedrijvigheid maken momenteel een lichte recessie door.
  • Ten slotte krijgt de groep te maken met steeds nieuwere concurrentie omdat de toetredingsdrempels niet erg hoog zijn.

Veelgestelde vragen

Wanneer ging Amadeus naar de beurs?

Het bedrijf Amadeus werd in april 2010 genoteerd aan de beurs, met name op de financiële markt van Madrid. Na deze beursnotering was de groep Air France voor 15% aandeelhouder van deze groep. Vervolgens trok Air France in 2011 ongeveer de helft van zijn belang in voor een bedrag van zo’n 500 miljoen euro. Vandaag de dag zijn de belangrijkste aandeelhouders van Amadeus Britse luchtvaartmaatschappijen en pensioenfondsen.

Hoe is de koers van het aandeel Amadeus de afgelopen jaren geëvolueerd?

Uiteraard is het erg interessant om de trend van Amadeus aandelen in de afgelopen jaren te kennen. Zo zien we dat de prestaties van deze aandelen de afgelopen vijf jaar positief waren, met een +33,57%. In de afgelopen drie jaar noteerden de kranten een daling van 8,75% en in één jaar tijd was hun daling 32,79%. In juli 2020 konden we echter een terugkeer zien naar positieve prestaties, met 18,58%, in de afgelopen drie maanden.

Waar worden de aandelen van de Amadeus Group verhandeld?

Amadeus-aandelen zijn momenteel genoteerd aan de beurs van Madrid en aan de Mercato Continuo. Daarom is de groep continu en tijdens de openingsuren van deze financiële markt genoteerd. We weten ook dat deze aandelen de samenstelling vormen van verschillende belangrijke aandelenindices zoals de IBEX 35 of de Eurostoxx 50-index, de Low Carbon 100 Europe en de Stoxx Spain 20.
Investimenti 29

Analyse van de aandelenkoers van International Airlines Group (IAG)

Investimenti 33

Analyse van de koers van het aandeel Aena