in

Belastingdruk: weegt alleen op werknemers

Nieuw negatief record voor Italië. Volgens een onderzoek van Eurostat was ons land het landmet de hoogste belastingdruk op arbeid, waarmee het landen als België en Zweden ver overtrof. Om de situatie in ons land te verergeren, is er ook het feit dat de staat geen enkele vorm van steun of bijstand biedt aan zijn burgers in moeilijkheden, zoals het geval is in de meeste andere Europese landen.

Volgens Eustat vertegenwoordigen belastingen en sociale bijdragen 44% van de loonkosten in ons land, tegenover 42,3% in Zweden en België.
Niet alles is echter zo erg, want het Europees onderzoeksinstituut heeft er ook op gewezen dat in Italië het maximumtarief voor aangiften van individuen met één procentpunt is gedaald, van 45,9% naar 44,9%. De verlaging van de belasting voor het inkomen van companies daalde met 10 procentpunten, van 41,3% in 2000 naar 31,4% dit jaar.

Dit betekent dat de bedrijven meer verzamelen terwijl werknemers worden afgeknepen en niets terugkrijgen, aangezien Italië een van de allerlaatste plaatsen is voor de mogelijkheid om het gebrek aan inkomsten uit werk te vervangen door overheidssteun.
Ik werkers en gepensioneerden berekent Agostino Megale, van het confederaal secretariaat Cgil , “brengen bijna 90% van de inkomsten uit inkomstenbelasting in de staatskas en het is sinds 1993 dat de gemiddelde effectieve belasting van inkomsten van werknemers in Europa gelijk is aan 16,8% en in Italië aan 19,6%.

Het is geen toeval dat de nettolonen in de afgelopen 15 jaar ongeveer 4 punten minder zijn gegroeid dan het brutoloon en dat de salarissen 6.738 euro gecumuleerd koopkrachtverlies laten zien voor werknemers die de fiscus achterhielden“.

Dus de belasting in plaats van weg te nemen van de rijken om te herverdelen aan iedereen, neemt weg van het gebruikelijke om niets te verdelen. En ondertussen snijdt escapisme de benen in elk opzicht af.

Megale herinnert zich zelfs dat “in Italië ongeveer 3 miljoen mensen verhoudingsgewijs meer dan 60% ontwijken van wat ze regelmatig betalen werknemers en gepensioneerden. Dit is meer dan 100 miljard per jaar verloren door de staat, en dus aan alle eerlijke burgers die zeker niet helpen een financiering, zelfs lokaal, die al in moeilijkheden verkeert en die in plaats daarvan zou kunnen worden gebruikt om de ernstige crisis in uitvoering aan te pakken “
www.finanzaoggi.it Draghi: belastingen moeten omlaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overeenkomst tussen INPS en Belastingdienst ter bestrijding van ontduiking

Kranten, staatsbijdragen komen binnen