Aan degenen die zich afvragen wat Ethereum is en hoe het werkt, antwoorden we meteen dat het niet hetzelfde is als Bitcoin. Ondanks dat we vaak worden geassocieerd, zullen we in deze gids kijken naar de belangrijkste kenmerken van Ethereum en de verschillen met Bitcoin.
De realiteit is dat we tegenwoordig allerlei informatie (wachtwoorden, persoonlijke en financiële gegevens) in de cloud opslaan.
Daarom gebruiken we servers die behoren tot de belangrijkste providers Google, Facebook, enz. Met deze bedrijven kunt u gegevens opslaan en ophalen tegen lage kosten, bekend als het gecentraliseerde internet. Zoveel mensen kunnen persoonlijke gegevens opslaan in een cloud, maar dit maakt ze kwetsbaar voor hackers of andere aanvallen.
Sommario [Verbergen]
- 1 Wat is Ethereum? Hoe blockchain werkt
- 1.1 Ethereum in een oogopslag
- 1.2 Wat is Ether?
- 2 Hoe werkt Ethereum?
- 3 Dapp, DAO, ICO op Ethereum: wat zijn dat?
- 3.1 Ethereum: wat is een DAO
- 3.2 Ethereum en ICO
- 3.3 Hoe ontwikkel je een Dapp op Ethereum?
- 4 Wat is een smart contract?
- 5 Ethereum en Bitcoin: overeenkomsten en verschillen
- 5.1 Ether vs.
andere cryptocurrencies
- 5.1 Ether vs.
- 6 Welke apps worden vandaag ontwikkeld op Ethereum?
- 6.1 Een toekomst van onvoorstelbare mogelijkheden
- 7 Ethereum platform: voor- en nadelen
- 8 Is het de moeite waard om in Ethereum te investeren?
- 8.1 Ether kopen
- 9 Citaat uit de ether
- 10 Veelgestelde vragen
Indice dei contenuti:
Wat is Ethereum? Hoe blockchain werkt
De komst van blockchain in de afgelopen jaren heeft geleid tot de verspreiding van een gedecentraliseerde internetbeweging op basis van technologieën.
Ze zijn bedoeld om meer privacy en veiligheid te garanderen.
Ethereum is het resultaat van een van deze bewegingen in de richting van decentralisatie. Het concept van open source blockchain-platform voor slimme contracten werd geboren in 2013. Het werd ontwikkeld door Vitalik Buterin, hoewel de officiële lancering plaatsvond in 2015. Maar wat is een smart contract? Een smart contract is een geautomatiseerd computerprogramma dat voldoet aan specifieke voorwaarden om te functioneren.
Blockchain is wat u in staat stelt om de code van slimme contracten (of slimme contracten) uit te voeren. Dit garandeert op zijn beurt zijn autonomie tegen elke controle door derden. In feite streeft Ethereum ernaar om de blockchain te gebruiken als een gedistribueerd grootboeksysteem. Daarom vervangt het derden op internet, dat wil zeggen degenen die gegevens en financiële gegevens bijhouden. Om dit te doen, maakt Ethereum gebruik van knooppunten die worden beheerd door vrijwilligers die de servers en clouds van internetproviders en -services vervangen.
Het doel van Ethereum is om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen deze knooppunten u in staat stelt om een enkele wereldwijde computer te krijgen. Dit zal zorgen voor een wereldwijd beschikbare software-infrastructuur. Op deze manier kan geen enkele externe instantie de persoonlijke gegevens van gebruikers controleren. Dapps (we zullen later uitleggen wat ze zijn) werken ook op een gedecentraliseerde manier, net als het Ethereum-netwerk. Als gevolg hiervan zijn de toename van initiële cryptocurrency-aanbiedingen (ICO’s) en de lancering van startups gekoppeld aan het succes van Ethereum. Het zijn dus fondsenwervende projecten om uw diensten en uw bedrijf te ondersteunen.
Ethereum in een oogopslag
Ethereum is een grote gedeelde wereldcomputer die een enorme hoeveelheid kracht biedt. Het maakt dit alles altijd en overal beschikbaar. Kortom, het is een computerplatform . Het wordt gereguleerd door de uitwisselingen die erin worden gemaakt, betaald met zijn native cryptocurrency Ether (ETH). Net als Bitcoin wordt de Ether-cryptocurrency niet uitgegeven door een centrale instantie om betalingen of stortingen van waarde te doen.
Bovendien heeft iedereen toegang tot het platform om een gedeeld, veilig en anoniem bestand beschikbaar te hebben. Het platform zelf is ontworpen om immuun te zijn voor blokkades of censuur en is programmeerbaar. Kortom, het kan zich aanpassen aan nieuwe applicaties genaamd Dapps.
Wat zijn Dapps? Het zijn gedecentraliseerde blockchain-applicaties die niet beperkt zijn tot cryptocurrencies alleen. Ze hebben ook meerdere toepassingen. Vervolgens zullen we uitleggen wat Ether is.
Wat is Ether?
Programma’s die verbonden zijn met Ethereum werken met enorme rekenkracht, tegen lage kosten. Maar hoe worden de kosten betaald, als Ethereum een gedecentraliseerd systeem is dat niet tot een specifieke organisatie of bedrijf behoort? Door transacties met Ether, die het hele systeem voeden. In feite ondersteunt het systeem betaling in Ether, een cryptocurrency die werkt binnen het Ethereum-netwerk.
Laten we een praktisch voorbeeld nemen met Dapp om dit concept te begrijpen. Met Dapp kunt u notities maken en bewerken. Om een van deze taken uit te voeren, heeft de toepassing verwerkingskracht op het netwerk nodig. En om de kosten van energie te dekken, moet u waarschijnlijk een extra vergoeding betalen wanneer u wijzigingen in bestaande notities wilt aanbrengen.
Daarom vormt Ether het teken waarmee deze betaling wordt gedaan. Het is een soort digitale brandstof. In feite stelt Ether het netwerk in staat om de aangebrachte wijzigingen te verwerken, vervolgens de transactiekosten op basis van de hoeveelheid brandstof die nodig is voor de service. Met het eToro-platform kunt u Ether kopen. Probeer het vanaf hier.
Nu kunnen we specifiek praten over hoe Ethereum werkt.
Lees ons artikel over de beste cryptocurrency-platforms.
Hoe werkt Ethereum?
Ethereum werkt als een open softwareplatform op basis van technologie die blockchain wordt genoemd. Deze keten is gedecentraliseerd omdat het afhankelijk is van de ondersteuning van veel computers over de hele wereld. Elk van deze computers ontvangt een kopie van de blockchain en elke voorgestelde protocolwijziging moet de toestemming van veel computers op het netwerk krijgen voordat deze wordt goedgekeurd en geïmplementeerd.
Een van de toepassingen van de Ethereum-blockchain is het onderhouden en beveiligen van de geschiedenis van elke transactie op uw netwerk. Iets soortgelijks gebeurt met Bitcoin. Met Ethereum wordt in feite alles gedaan zonder vertrouwelijke gegevens op te geven, maar alleen met behulp van een code. Daarnaast stelt blockchain programmeurs in staat om Dapps online te ontwikkelen en op te slaan.
Het minen van de Ether cryptocurrency wordt uitgevoerd dankzij een proof-of-work (PoW) protocol vergelijkbaar met dat van Bitcoin. Het zijn de miners die dit allemaal doen door een wiskundig algoritme op te lossen met behulp van de rekenkracht van hun apparaten. Maar het probleem is het vinden van de header metadata hash voor een specifiek blok. Degenen die het probleem oplossen door de hash te vinden, laten de andere knooppunten deze valideren en toevoegen aan de blockchain.
Dit algoritme waarop Ether extractie is gebaseerd wordt Ethash genoemd. Iedereen die bijdroeg aan de extractie van de eerste Ether werd beloond met 5 Ether voor elk nieuw blok. Dit was echter aan het begin van ethermijnbouw. In de loop van de tijd is het afgenomen, eerst tot 3 ETH en daarna tot 2. Het Ethash-algoritme is zo zwaar en vereist zoveel rekenkracht om te werken dat de gemiddelde tijd die nodig is voor een trekking 12 seconden is.
Deze transacties die worden gegenereerd op het Ethereum-netwerk staan bekend als “gas”. Zij zijn verantwoordelijk voor het voeden van alle interne operaties. Een bepaalde hoeveelheid “gas” wordt verbruikt om een bewerking of wijziging in het netwerk uit te voeren. Er zijn geen speciale vereisten nodig om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk en Dapp te genereren via de Turing-software, iedereen kan dat. Met dit programma dat op hetzelfde Ethereum-netwerk wordt uitgevoerd, kan iedereen met voldoende tijd en geheugen alle programma’s uitvoeren, ongeacht de programmeertaal. Hiermee kunt u digitale activa maken die niet onderhevig zijn aan censuur. U kunt ook volledig autonome gedecentraliseerde organisaties maken.
Dapp, DAO, ICO op Ethereum: wat zijn dat?
Ethereum geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om gedecentraliseerde applicaties te bouwen en te implementeren.
Bijvoorbeeld de gedecentraliseerde Dapp-applicatie met een specifiek doel. Bitcoin, ook een voorbeeld van Dapp, biedt zijn gebruikers een peer-to-peer elektronisch geldsysteem om online betalingen mogelijk te maken. Gedecentraliseerde applicaties bestaan uit cryptografieën die draaien op een blockchain netwerk. Daarom is er geen enkel of centraal punt dat hen controleert en hebben ze geen tussenpersoon nodig om te functioneren. Slimme contracten worden gebruikt om Dapps te maken, dit zijn codes die de uitwisseling van geld of belangrijke informatie kunnen vergemakkelijken. Deze slimme contracten worden gemaakt met de Ethereum virtuele machine (EVM). Ze werken op de blockchain als geautomatiseerde computerprogramma’s, zonder dat iemand ze kan beïnvloeden.
Tot voor kort vereiste het bouwen van blockchain-applicaties aanzienlijke bronnen, evenals diepgaande kennis van codering, cryptografie en wiskunde. Maar vandaag de dag worden voorheen onbekende toepassingen – van elektronische afstemmingen tot digitaal geregistreerde vastgoedactiva, tot compliance en online handel – actief ontwikkeld en geïmplementeerd, sneller dan ooit tevoren. Dat klopt, Ethereum biedt ontwikkelaars de juiste tools om gedecentraliseerde applicaties te maken.
Elke gecentraliseerde service kan worden gedecentraliseerd met Ethereum. We hebben het over diensten variërend van bankleningen tot makelaardij of die de meeste mensen zelden overwegen: titelregistratie, stemsystemen, naleving van de regelgeving, enz.
Ethereum: wat is een DAO
Met Ethereum is het ook mogelijk om gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) te creëren. Wat is een DAO? Het is een volledig autonome en gedecentraliseerde organisatie zonder een enkele leider. DAO’s draaien op basis van programmeercode, op een verzameling slimme contracten geschreven op de Ethereum blockchain. Code vervangt de regels en structuren van een traditioneel bedrijf, waardoor gecentraliseerde controle en de behoefte aan werknemers worden geëlimineerd. Iedereen die tokens koopt, bezit een DAO, maar in plaats van te worden omgezet in aandelen en eigendommen, fungeren tokens als stemrecht.
Een DAO bestaat dus uit een of meer contracten die door een groep mensen voor hetzelfde doel worden gefinancierd. Bovendien is een DAO volledig transparant en onafhankelijk van elke menselijke tussenkomst, inclusief die van de oorspronkelijke maker. En je blijft ook in het netwerk zolang je kosten blijft dekken en je klantenbestand een nuttige service biedt.
Ethereum en ICO
Ethereum kan ook worden gebruikt als een platform om andere cryptocurrencies te lanceren dankzij de ERC-20-tokenstandaard. Dit is gedefinieerd door de Ethereum Foundation, zodat andere ontwikkelaars hun eigen versies van dit token kunnen uitgeven en geld kunnen inzamelen met een initial coin offering (ICO). Dit is een fondsenwervingsstrategie, waarbij tokenuitgevers een bedrag instellen dat ze willen ophalen, het aanbieden in een massaverkoop en ether in ruil ontvangen. Als gevolg hiervan hebben ICO’s de afgelopen twee jaar miljarden dollars opgehaald op het Ethereum-platform. De EOS cryptocurrency zelf, een van de meest waardevolle ter wereld, is een ERC-20 token.
Op dezelfde manier heeft Ethereum onlangs een nieuwe tokenstandaard ontwikkeld met de naam ERC-721 om unieke digitale activa te volgen. Een van de grootste gebieden waar deze tokens tegenwoordig worden toegepast, is die van digitale verzamelobjecten. In feite maakt de infrastructuur bewijs van eigendom van schaarse digitale activa mogelijk. Daarnaast worden er momenteel veel games gemaakt met deze technologie. Een daarvan is CryptoKitties, waarmee je digitale katten kunt verzamelen en fokken.
Hoe ontwikkel je een Dapp op Ethereum?
Er zijn veel manieren om in het Ethereum-netwerk te komen, maar een van de gemakkelijkste is om de Mist-browser te gebruiken. De Mist-browser biedt een gebruiksvriendelijke interface en digitale portemonnee waarmee gebruikers Ether kunnen uitwisselen en opslaan, schrijven, beheren, distribueren en gebruiken van slimme contracten. Mist biedt een portaal voor gedecentraliseerde blockchain-applicaties op vrijwel dezelfde manier waarop zoekwebbrowsers toegang tot internet bieden.
Er is ook een extensie, MetaMask, die Google Chrome in een Ethereum-browser verandert. MetaMask stelt iedereen in staat om eenvoudig gedecentraliseerde applicaties uit te voeren of te ontwikkelen via hun browser. De MetaMask-extensie is oorspronkelijk ontwikkeld als een Chrome-plug-in, maar is ook compatibel met Firefox en de Brave-browser.
Het is waar dat Mist zich nog in een vroeg stadium bevindt, maar MetaMask en vele andere browsers stellen steeds meer mensen in staat om blockchain-gebaseerde applicaties te gebruiken. Zelfs mensen zonder technische ervaring kunnen nu blockchain-applicaties maken. Dit is een doorbraak omdat het blockchain-technologie in staat stelt om gedecentraliseerde applicaties breed compatibel te maken.
Laten we ons nu concentreren op het onderwerp Smart Contract: wat is het echt?
Wat is een slim contract?
Tot nu toe hebben we het gehad over de unieke kenmerken van de Ethereum blockchain. Een daarvan is de mogelijkheid om Smart Contracts te maken, een automatisch uitvoeringscontract dat zich bezighoudt met de toepassing, het beheer, de levering van de dienst en de betaling binnen een blockchain.
Daarom is het slimme contract (Smart Contract) de term die wordt gebruikt om de computercode te beschrijven die de uitwisseling van geld, inhoud, eigendom, aandelen of iets van waarde vergemakkelijkt. Wanneer een slim contract op de blockchain draait, wordt het een geautomatiseerd computerprogramma, zodra aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Slimme contracten op de blockchain werken precies zoals gepland, zonder censuur, downtime, fraude of inmenging van derden.
Het is waar dat alle blockchains de mogelijkheid hebben om code te verwerken, maar de meeste zijn zeer beperkt. In die zin is Ethereum anders omdat het ontwikkelaars in staat stelt om applicaties van welke aard dan ook te maken. Dit betekent dat ontwikkelaars duizenden verschillende applicaties kunnen maken in elk domein.
Ethereum en Bitcoin: overeenkomsten en verschillen
Laten we een korte vergelijking maken tussen Bitcoin en Ethereum, uitgaande van de overeenkomsten. Beide werken met een blockchain-systeem en hebben een native cryptocurrency. Deze cryptocurrencies worden in beide gevallen gedolven met hetzelfde proces dat Mining of Mining wordt genoemd.
Het belangrijkste doel van Bitcoin is om een elektronische kassa te beheren waarmee u online betalingen kunt doen. Aan de andere kant kun je met Ethereum veel meer doen. Niet alleen is het mogelijk om Ether-bewegingen binnen het netwerk te volgen, maar met Ethereum kun je ook gedecentraliseerde applicaties programmeren (de DApps waar we het eerder over hadden). Daarom richt het systeem zich ook op het onderhoud en de werking van Smart Contracts. Bovendien is de Ethereum Blockchain volledig programmeerbaar, in tegenstelling tot Bitcoin, waardoor het veelzijdiger is. Een voorbeeld hiervan is dat programmeurs op Ethereum geld kunnen inzamelen voor hun DApps.
Ether vs. andere cryptocurrencies
We kunnen zeggen dat de praktische toepassing voor Ether dezelfde is als die van andere cryptocurrencies (zoals Ripple XRP). Het doel van Ether maakt het echter aanzienlijk anders dan andere cryptocurrencies. Dezelfde kosten in Ether binnen Ethereum zijn een ander voorbeeld, omdat het wordt betaald dankzij de hoeveelheid rekenkracht die nodig is om een bepaalde bewerking uit te voeren . Een ander verschil is de maximale drempel van cryptocurrency die kan worden geslagen.
Cryptocurrencies hebben in feite een maximale emissiedrempel, maar Ether heeft geen limieten: elk jaar worden ongeveer 18 miljoen Ether gedolven, evenals enkele uitzonderingen, zoals wanneer miljoenen Ether werden verzameld voor een campagne of om een stichting te ondersteunen. Ethereum. .
Probeer Ether van Ethereum te kopen met het eToro-platform (klik hier).
Welke apps worden vandaag ontwikkeld op Ethereum?
Met het Ethereum-platform kunt u toepassingen maken voor een breed scala aan diensten en industrieën. Maar ontwikkelaars blijven nieuwe mogelijkheden bieden. Dit maakt het moeilijk om te weten welke applicaties succesvol zullen zijn en welke niet.
Dit zijn enkele van de interessante projecten:
- WeiFund – Biedt een open platform voor crowdfunding campagnes met behulp van smart contracts. Hiermee kunt u donaties omzetten in gecontracteerde digitale activa die kunnen worden gebruikt, verhandeld of verkocht binnen het Ethereum-ecosysteem.
- Uport: Biedt gebruikers een veilige en handige manier om volledige controle te hebben over hun privacy. Het zijn de gebruikers die beslissen wie toegang heeft tot hun informatie en persoonlijke gegevens en deze kan gebruiken. Het is niet afhankelijk van overheidsinstellingen of onthult uw identiteit aan derden.
- BlockApps: biedt bedrijven een eenvoudigere manier om blockchain-applicaties te ontwikkelen, beheren en implementeren. BlockApps biedt alle tools die u nodig hebt om blockchain-applicaties te bouwen die specifiek zijn voor de publieke, semi-private en private sector. Van proof of concept tot complete productiesystemen en integratie met legacy systemen.
- Herkomst: gebruikt Ethereum om moeilijk te begrijpen toeleveringsketens transparanter te maken. Door de oorsprong en geschiedenis van het product te traceren, wil het een open en toegankelijk informatiekader creëren. Daarom kunnen consumenten weloverwogen beslissingen nemen bij het kopen van producten.
- Augur – is een open source forecasting marktplatform. Hiermee kan iedereen gebeurtenissen voorspellen en worden beloond voor de juiste voorspelling. Voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen in de echte wereld, zoals de overwinning in de komende Amerikaanse verkiezingen, worden gedaan via virtuele aandelenhandel. Wanneer een persoon aandelen koopt op basis van een winstprognose, ontvangt hij financiële beloningen.
Een toekomst van onvoorstelbare mogelijkheden
Ethereum blijft evolueren door een eenvoudig te gebruiken platform te bieden waarmee mensen de kracht van blockchain-technologie kunnen benutten. In feite versnelt Ethereum de decentralisatie van de wereldeconomie. Gedecentraliseerde toepassingen hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in honderden financiële en publieke sectoren, evenals onroerend goed, wetenschap, verzekeringen, gezondheidszorg, enz.
Net als het internet, dat ons leven heeft veranderd, zal Ethereum een diepgaande impact hebben op de communicatie, op onze hele IT-infrastructuur. Bouw een openbaar Ethereum-ecosysteem! Schaalbaarheid en configureerbare privacy op Ethereum zullen de komende jaren toenemen. Als gevolg hiervan zullen consumenten hun blockchain-identiteit en toegangspunt (uPort) gebruiken om te communiceren met veel interessante aanbiedingen.
Enkele voorbeelden zijn crowdfundingplatforms (Weifund) en group governance tools (Boardroom). Ook platforms om muziek, film en artistieke inhoud op te nemen en te gebruiken. Tot slot hebben we kennismarkten (Gnosis) en gaming applicaties (Virtual Poker).
Over twee jaar zullen grote bedrijven meer zakelijke transacties uitvoeren op hun particuliere en goedgekeurde bedrijfsblockchains. De werknemers, klanten en serviceproviders van elk bedrijf hebben veilig toegang tot de privé-blockchain van het bedrijf. Allemaal door middel van cryptografisch geverifieerde bewerkingen.
E ethereum platform: voor- en nadelen
Onder de voordelen van Ethereum DApps kunnen we noemen:
- Onveranderlijkheid: Een derde partij kan geen wijzigingen aanbrengen in de gegevens.
- Bescherming tegen corruptie en manipulatie: Applicaties zijn gebaseerd op een netwerk op basis van het principe van toestemming dat censuur onmogelijk maakt.
- Beveiliging: Zonder een centraal storingspunt en beschermd door codering, zijn applicaties goed beschermd tegen aanvallen van hackers en frauduleuze activiteiten.
- Geen downtime: apps crashen nooit en kunnen niet worden uitgeschakeld.
Het eerste nadeel van Ethereum DApps is de menselijke factor achter Smart Contract-codes. Menselijke fouten kunnen leiden tot fouten in de code, zoals bugs. Dit zou resulteren in aanvallen van buitenaf. Het probleem is dat dit obstakel nog niet overwonnen kan worden. Eerst moet u de consensus van het netwerk bereiken om de onderliggende code te herschrijven. Maar dit is in tegenspraak met de essentie van blockchain, die onveranderlijk zou moeten zijn. Het is ook zeer zorgwekkend dat grote groepen mensen het decentrale karakter van een applicatie in twijfel trekken.
Is het de moeite waard om in Ethereum te investeren?
Momenteel betekent investeren in Ethereum ook online handelen op Ether, zijn cryptocurrency. Naast het speculeren op de waarde ervan, kunt u ether ook kopen en opslaan in uw portefeuille.
Ether online trading geeft u ook de mogelijkheid om te profiteren van de prijs met behulp van CFD’s (Contract for Difference). Via CFD’s kunt u handelen op veel financiële instrumenten, waaronder cryptocurrencies. Lees verder om te begrijpen hoe u Ether kunt kopen.
Hoe ether te kopen
We kunnen Ether beleggen en kopen via verschillende beurzen en handelsplatforms. De gereguleerde makelaars eToro, IQ Option en Plus500 zijn ongetwijfeld enkele van de beste alternatieven om Ethereum en cryptocurrencies in het algemeen te kopen.
Lees ons artikel over “Hoe Ethereum (ETH) te kopen of verkopen”
Met eToro kunt u bijvoorbeeld op Ether handelen via een CFD-handelsaccount. Als uw Ethereum-voorspellingen correct zijn, kunt u er economisch van profiteren. En dat allemaal zonder de cryptocurrency daadwerkelijk te bezitten. Met CFD’s opent u in feite een positie waarvan de waarde zal stijgen of dalen, afhankelijk van de prijstrend van de onderliggende waarde (in dit geval Ether).
Bovendien zijn CFD’s hefboomproducten. U hoeft dus alleen maar kleine bedragen te storten ($ 200 in het geval van eToro, probeer het hier) om te beginnen met handelen in de cryptocurrency-markt, inclusief Ether. Hefboomwerking vergroot de voordelen, maar brengt ook een groter risico met zich mee.
Quote van ether
Ethereum’s Ether cryptocurrency kan worden gebruikt als een vorm van onmiddellijke betaling voor iedereen in de wereld. Het dient ook als een winkel van waarde. De prijs wordt beïnvloed door andere factoren dan die van traditionele valuta’s. Natuurlijk hebben de politiek en de wereldeconomie geen significante invloed op Ether, maar beschikbaarheid wel. Met andere woorden, hoewel Ether geen vislimiet heeft, kunnen individuele eenheden optellen en verliezen. Dit heeft invloed op hun beschikbaarheid.
Bovendien is de regulering van Ethereum niet onderworpen aan entiteiten zoals banken of overheden. Als dit echter zou veranderen, zou de waarde van de Ether-cryptocurrency worden beïnvloed. Elke negatieve media-impact op de beveiliging van Ethereum kan ook van invloed zijn op de waarde van Ether. Bekijk hier de real-time ETH quote:
Bovendien, omdat het concept van Ethereum relatief nieuw is, zijn de technologische ontwikkelingen nog niet volledig bekend. Elke keer dat het Ether-systeem echter wordt geïntegreerd met betaalmethoden en crowdfundingplatforms, neemt de populariteit ervan toe. Dit heeft invloed op de waarde ervan.
FAQ
Wat is Ethereum?
Ethereum is een open softwareplatform op basis van blockchain-technologie, waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen maken en implementeren.
Wat is een smart contract?
Het slimme contract of slimme contract is een term die wordt gebruikt om computercode te beschrijven die de uitwisseling van geld, inhoud, eigendom, aandelen of iets van waarde kan vergemakkelijken.
Wat zijn de voor- en nadelen van Ethereum?
Sommige voordelen van het Ethereum-systeem zijn onveranderlijkheid, bescherming tegen corruptie en manipulatie, beveiliging en afwezigheid van downtime. De nadelen zijn menselijke fouten, die kunnen leiden tot softwarefouten en zo uw beveiliging ondermijnen.
Ethereum vergelijkbaar met Bitcoin?
De Bitcoin blockchain wordt gebruikt om het eigendom van de digitale valuta (bitcoin) te volgen. Aan de andere kant is de Ethereum-blockchain gericht op het uitvoeren van de programmeercryptografie van een gedecentraliseerde applicatie.
Is het de moeite waard om in Ethereum te investeren?
Je kunt voornamelijk in Ethereum investeren door de volatiliteit van zijn eigen cryptocurrency Ether te benutten en te speculeren op de waarde ervan. Om betrouwbaar in Ether te beleggen en zowel omhoog als omlaag te handelen, kunt u CFD’s gebruiken via makelaars zoals eToro, Plus500 of IQ Option.