in

Cryptocurrency-investeringen: wat zijn de top 3 fouten

De cryptocurrency is aanzienlijk gegroeid sinds de lancering van Bitcoin in 2009. Het is van een niche online valuta die begon als een experiment naar een door de SEC goedgekeurde activaklasse gegaan. In de loop der jaren zijn er veel verhalen geweest van cryptocurrency-beleggers die zich op de markten vestigden.

Nu de tijd is verstreken en er een geheel nieuwe industrie rond cryptocurrencies is ontstaan, zijn er nog steeds een paar dingen die nieuwkomers verkeerd doen aan cryptocurrencies. Hieronder belichten we de top 3 dingen die mensen nog steeds verkeerd doen over basis crypto-investeringen.

#1. Gebrek aan kennis over cryptocurrency

Sommige mensen investeren in cryptocurrency zonder enig eerste onderzoek te hebben gedaan. Dit is een slechte beslissing, ongeacht de activaklasse.

Het is gebruikelijk om te geloven dat crypto een schema is om snel rijk te worden, waardoor sommigen in complexe cryptocurrency-uitwisselingen en DeFi-platforms springen. Gevangen in de hype, kunnen stijgende beleggers geneigd zijn om eenvoudige en stabiele kansen voor rendementen zoals de gemiddelde kosten van de dollar te negeren. Een kwaadaardige fout die velen ervaren, is het volgende advies van obscure crypto-influencers die geen ervaren experts zijn of een agenda hebben.

Een basiskennis en educatie over wat cryptocurrencies zijn, hoe ze werken en hoe ze veilig te houden, zal nieuwkomers een lange weg brengen. Vertrouwd raken met welke munten het langst in omloop zijn geweest en hun reputatie hebben verdiend, zal je helpen de snaren te leren. Grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn het meest stabiel en zijn een goed startpunt voor het opbouwen van een cryptocurrency-portfolio en uw crypto-geletterdheid.

Het is dus aan te raden om niet meteen in “altcoin” te springen. Halsoverkop duiken in een obscure cryptocurrency als je eerste token (bijvoorbeeld de Squid Game-token) is niet het slimste idee.

Een gebied dat alle nieuwkomers moeten leren, is het selecteren, browsen en kopen van cryptocurrency van een exchange. Niet alle uitwisselingen zijn gelijk, noch zijn ze allemaal betrouwbaar en veilig. Er zijn een aantal gevallen geweest waarin beurzen beleggers hebben opgelicht met behulp van hun platforms. Een andere veel voorkomende gebeurtenis is handelsfalen, wat resulteert in het totale verlies van klantdeposito’s. Dit is beroemd gebeurd met Mount Gox en, meer recent, FTX.

Ten slotte zal een beetje crypto-geletterdheid een lange weg gaan. Als u bijvoorbeeld vroeg leert hoe u activa in een hardware wallet kunt gebruiken en opslaan, voorkomt u dat het al te vaak voorkomende scenario van uw favoriete uitwisseling mislukt. Maak uzelf vertrouwd met de uitdrukking “niet uw sleutels, niet uw cryptocurrencies.”.

#2. Slechte handelsstrategieën

Dit is gemakkelijk de meest voorkomende fout die crypto-investeerders maken, vooral nieuwe. Cryptocurrency is een relatief nieuwe klasse van activa met waardeproposities waar nieuwe beleggers misschien niet bekend mee zijn. Het is hetzelfde advies dat Warren Buffet geeft: “investeer in wat je weet.” Als u nieuw bent in cryptocurrency, investeert u in onbekende wateren. Je kunt uit je diepte zijn en merken dat je verliezen lijdt.

Er zijn veel manieren om te investeren in cryptocurrency, of welke asset dan ook, en gecompliceerde strategieën zijn meestal niet de beste optie. Evenzo eindigen zelfs halfbakken strategieën over het algemeen niet in succes. Kortetermijndenken is de ondergang van veel cryptocurrency-handelaren die 24/7 aan hun schermen gekluisterd zitten. Hoge volatiliteit kan dit een verleidelijk gedrag maken om te bereiken, maar het kiezen van een strategie en het vasthouden eraan kan u door de turbulente markten helpen.

Hoewel het in de gaten houden van uw beleggingen een belangrijk onderdeel is van vermogensbeheer, garandeert het consequent volgen ervan uw succes niet. Risicobeheer is het kritieke onderdeel van elke goede handelsstrategie en het vinden van het risicobeheerprofiel dat voor uw strategie werkt, kost tijd en toewijding. Het is in het begin gebruikelijk om fouten te maken, maar die zullen met oefening worden gladgestreken.

#3. Kosten negeren

Vergoedingen spelen een belangrijke functie binnen de cryptocurrency-ruimte. Voor beurzen zijn ze een onderdeel van de inkomsten dat ze open en operationeel houdt. Voor het cryptocurrency-netwerk zelf zijn kosten vereist door transactieverwerkers als een antispammechanisme. Vergoedingen zijn een noodzakelijk onderdeel van de cryptocurrency-omgeving en zullen op een bepaald niveau onvermijdelijk zijn.

Hoewel het belangrijk is om u voor te bereiden op succes, moet u rekening houden met kosten in elke handelsstrategie. Het volledig negeren van kosten zal resulteren in verminderde rendementen om onvoorziene redenen. Voor elke overdracht en transactie worden kosten in rekening gebracht. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de kosten in de wiskunde achter het feit of uw strategie of investeringen winstgevend zijn of niet. Tenzij u een geavanceerde hoogfrequente handelaar bent, is de vuistregel “minder is meer”.

Conclusie: Eerst onderzoek, dan investeren

Het is niet verwonderlijk dat er meer aspecten zijn die mensen vaak verkeerd doen over de basisprincipes van crypto-beleggen. Investeren in cryptocurrencies is bijvoorbeeld geen manier om belastingen te ontduiken. U bent nog steeds verplicht om vermogenswinstbelasting te berekenen en te betalen op uw cryptocurrency-investeringen op basis van uw land en rechtsgebied.

Naarmate de lijst vordert, moeten de drie elementen die in dit document worden behandeld, dienen als een goed startpunt om uw crypto-reis te beginnen. Als u twijfelt, bekijk dan een aantal gidsen en bronnen, zoals die op onze site.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels karolina grabowska 5980745

Is de crypto bear markt eindelijk voorbij?

invest crypto 40

Welke cryptobedrijven deden het het beste op de Bears Market