in

DeFi’s directe leningen: wat ze zijn en hoe ze te krijgen

Flash-leningen in de wereld van gedecentraliseerde financiën nemen het over met elke gedecentraliseerde applicatie die probeert een manier te configureren om deze nieuwe functionaliteit in hun platform te integreren.

Op dit moment is het een algemene consensus dat het DeFi-universum hier is om te blijven.

Continu importeren DeFi-protocollen de meeste concepten van traditionele financiën in een gedecentraliseerde wereld van slimme contracten. Flash-leningen zijn echter uit een ander weefsel gesneden, omdat ze een ongedekte lening vertegenwoordigen die vrijwel niet bestaat in traditionele financiering die we alleen in DeFi laten.

Laten we een diepe duik nemen in flash-leningen en hun vele mogelijkheden.

Wat is een flitslening?

Simpel gezegd, een flitslening in de DeFi-ruimte is het equivalent van een ongedekte of ongedekte lening.

In traditionele financiering vereisen leningen dat de lener een vorm van onderpand presenteert dat de lening garandeert door te garanderen dat de lener de lening zal terugbetalen. De kredietverstrekker neemt de tijd om de lening goed te keuren na het controleren van de kredietgeschiedenis van de lener of het evalueren van het onderpand dat door de lener wordt gepresenteerd.

In het DeFi-universum
leiden flash-leningen echter tot een nieuw concept waarbij een lener onmiddellijk Ethereum’s ETH of andere ERC20-tokens kan lenen om te profiteren van arbitragemogelijkheden in het DeFi-ecosysteem zonder onderpand.

De hele operatie wordt uitgevoerd op slimme contracten die zijn ontworpen om willekeurige code uit te voeren onmiddellijk nadat de lener de lening heeft ontvangen, waardoor ervoor wordt gezorgd dat de lening binnen dezelfde transactie wordt gefinancierd. Het ontwerpen van een flash-lening lijkt op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar het vereist complexe en geavanceerde algoritmen waarmee ontwikkelaars en handelaren van cryptocurrency kunnen profiteren van arbitragemogelijkheden op gedecentraliseerde beurzen.

Hoe werken flitsleningen?

Het concept van flash lending werd voor het eerst geïntroduceerd in de DeFi-wereld in 2018 door Marble (een voorloper van de DeFi-ruimte en een open source-bank). Aave en Chainlink pikten het concept kort daarna op en brachten het naar het Ethereum-ecosysteem.

Het hele proces vindt plaats in één enkele transactie waarbij geld onmiddellijk wordt geleend zonder onderpandvereisten. Daarom, als de lener in gebreke blijft bij het terugbetalen van de lening binnen de gestelde periode, wordt de transactie automatisch geannuleerd door het slimme contract.

Omdat er nu bijvoorbeeld meerdere gedecentraliseerde uitwisselingen (DeX) op het Ethereum-ecosysteem zijn, kan een arbitragehandelaar de vele marktparen op die DeXs doorzoeken en arbitragemogelijkheden identificeren.

Vervolgens kan die handelaar naar een platform als Aave gaan en een flash-lening voor ETH krijgen en een ERC 20-token kopen van één DeX, het verkopen op een tweede DeX voor een hogere prijs die de arbitragewinst in eigen zak steekt. Met slimme contracten kan het hele proces in één transactie worden uitgevoerd.

Waarom zijn flitsleningen nodig?

Hoewel DeX een groot deel van de DeFi-beweging is geworden, is de realiteit dat het slechts een klein percentage van het totale volume van crypto-activa-uitwisselingen vertegenwoordigt.

Het grootste deel van het handelsvolume en prijsontdekking vindt plaats op gecentraliseerde beurzen. Flash-leningen creëren liquiditeit en verbeteren de prijsontdekking op gedecentraliseerde beurzen, waardoor de DeFi-beweging in het algemeen wordt bevorderd. Met een flitslening kan een handelaar arbitragewinsten maken zonder zijn kapitaal in gevaar te brengen.

Flash-leningen kunnen ook worden gebruikt om onderpand uit te wisselen op DeFi-leen- en leenprotocollen, waardoor de kwaliteit van APY die door cryptocurrency-handelaren wordt verdiend, wordt verhoogd. Een handelaar kan bijvoorbeeld onderpand verhandelen op een DeFi-platform zoals Compound van een onderliggend onderpand (in dit geval een ondermaats presterend ERC20-token) naar een hoogwaardig onderpandactivum zoals ETH (vooral wanneer de prijs stijgt).

Flash-leningen stellen de handelaar in staat om een dergelijke transactie uit te voeren zonder eerst de uitstaande lening op Compound terug te betalen en exorbitante transactiekosten te betalen. De uitwisseling van onderpand zal de handelaar helpen de liquidatie van zijn onderpandpositie op Compound ook te voorkomen.

Een gevaar van een flitslening? Flash Loan-aanval

Het adagium over je grootste sterke punten wordt soms je grootste zwakte en geldt voor flitsleningen, omdat de slimme contracten die ze werkelijkheid maken ook hun belangrijkste punt van kwetsbaarheid zijn.

Het slimme contract van een flitslening kan worden aangevallen door kwaadwillende actoren om het leenmechanisme te misleiden. Dit incident wordt een “flash lending-aanval” genoemd en werkt door een combinatie van tactieken die gebruikmaken van slimme contracten voor flash-leningen waarvan de code mazen in de wet heeft.

Een aanvaller kan bijvoorbeeld lenen van een leenprotocol en die fondsen gebruiken in combinatie met verschillende soorten manipulatieve markttactieken om de prijs van crypto-activa in korte tijd te beheersen en zo winst te maken. De aanvaller kan werken met verschillende slimme contracten uit verschillende DeFi-protocollen om zijn doel te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels cottonbro 3944405 1

Cryptocurrency kopen op eTrade: stapsgewijze handleiding

pexels rodnae productions 8369770

Ledger Live: wat het is en hoe passief inkomen te verdienen