in

Durfkapitalisten en angel investors: wat ze zijn en verschillen

Momenteel zijn er steeds meer beleggingsfondsen op de financiële markt, zoals durfkapitaalfondsen, ETF’s, open-end fondsen, closed-end fondsen, etc. Wanneer beleggen in deze fondsen willen de meeste beleggers winst voor zichzelf maken. Dit is ook het hoofddoel van deelname aan de financiële markt.

Elke persoon heeft echter andere winstdoelen en risicotolerantie. Investeerders die een goed groeipotentieel willen, zullen vaak het hoge risico dat ermee gepaard gaat moeten accepteren en vice versa. In dit artikel laten we u kennismaken met enkele basisinformatie over durfkapitalisten.

1. Durfkapitalist

Breater kapitalisten zijn investeerders die kapitaal bijdragen aan bedrijven met een hoog groeipotentieel in ruil voor aandelen, meestal startups of kleine bedrijven die willen uitbreiden maar niet deelnemen.

Beter op de beurs.

Investeren in deze bedrijven is vaak riskant en heeft een hoger percentage mislukkingen en onzekerheid over hun rendement. Hoe dan ook, in ruil daarvoor kunnen ze een geweldig rendement op hun investering krijgen als investeerders Dit bedrijf is succesvol.

Contracteer de algemene misvatting, “durfkapitaalinvesteerders” financieren startups meestal niet zodra ze beginnen. In plaats daarvan richten ze zich op bedrijven in een fase waarin ze hun ideeën proberen te commercialiseren.

Venture capitalists zullen op zoek zijn naar een goed managementteam, een grote potentiële markt en een uniek product of dienst met een sterk concurrentievoordeel. Ze zoeken ook naar kansen in industrieën die ze kennen en de mogelijkheid om een groot deel van het bedrijf te bezitten om de richting te beïnvloeden.

Venture capitalists investeren vaak langdurig in bedrijven. Zal nog vele jaren bij een ontluikend bedrijf blijven totdat het volwassen wordt tot het punt waarop zijn aandelen worden gewaardeerd en het bedrijf op de beurs wordt genoteerd.

Op dat moment zullen durfkapitalisten kapitaal terugtrekken en winst maken.

Beruchte succesvolle durfkapitalisten zijn Jim Breyer, Peter Fenton, Peter Theil, Jeremy Levine en Chris Sacca.

Naast de directe keuze om naar potentiële bedrijven te zoeken, hebben durfkapitalisten ook een andere benadering voor het beheren van durfkapitaalfondsen.

2. Verschil tussen een durfkapitalist en een angel investor

Het zijn angel investors die durfkapitalisten gemeen hebben met het aanbod van kapitaal voor ondernemers of kleine bedrijven. Maar hebben de volgende verschillen:

  • Angel-beleggers zijn meestal rijke mensen die hun geld investeren in een ontluikend bedrijf met een hoog groeipotentieel in ruil voor een aandeel in het eigendom. Aan de andere kant verwijst Venture Capitalist naar een persoon of bedrijf dat is opgericht om kapitaal te verstrekken door investeringsfondsen uit verschillende bronnen te bundelen om te investeren in nieuwe en opkomende bedrijven en ondernemers om hen te helpen de markt te ontwikkelen en uit te breiden, waardoor goede winsten voor beleggers worden gemaakt.
  • Angel-investeerders zijn uitzonderlijke vermogende particulieren die succesvolle ondernemers zijn die hun overtollige geld investeren in potentiële nieuwe groeibedrijven. Daarentegen bundelen durfkapitalisten geld uit verschillende bronnen zoals verzekeringsmaatschappijen en bedrijven om op dezelfde manier te investeren in snelgroeiende bedrijven en financiële steun te zoeken.
  • Adrill investeerders investeren in een bedrijf in hun beginfase, dat wil zeggen in de pre-income fase. Integendeel, durfkapitalisten investeren in een bedrijf dat zijn beginfase passeert, dat wil zeggen de pre-winstgevende fase.
  • Het bedrag dat angel investors in bedrijven investeren is relatief minder dan het bedrag dat door durfkapitalisten wordt geïnvesteerd.
  • Als het gaat om screening, voeren angel investors de screeningsprocedure uit op basis van hun kennis en ervaring. Aan de andere kant wordt de screening in het geval van durfkapitalisten uitgevoerd door een groep experts of door een extern bedrijf, gespecialiseerd in het onderwerp.

3. Durfkapitaalfonds

Durfkapitaalfondsen zijn beleggingsfondsen die het geld beheren van investeerders die op zoek zijn naar private equity in startups of kmo’s met een sterk groeipotentieel en een breed risicoprofiel. /zeer winstgevend, gebaseerd op de grootte van het bedrijf, de middelen en de fase van productontwikkeling.

Voorheen konden alleen professionele beleggers deelnemen aan durfkapitaalfondsen. Hoe dan ook, tegenwoordig komt deze investering meestal van rijke beleggers, investeringsbanken of andere financiële instellingen die kunnen deelnemen. Het bestaat niet alleen in monetaire vorm, maar ook in vele vormen, zoals technische of leidinggevende vaardigheden.

Voordelen

Today wordt durfkapitaal populair en essentieel in de financiële markt, met name voor startups in kleine en middelgrote bedrijven. Wanneer ze geen toegang hebben tot de kapitaalmarkt, niet kunnen lenen van een bank of een ander schuldinstrument, is dit beleggingsfonds de enige bron van kapitaal die ze kunnen exploiteren. Met andere woorden, Venture Capital Fund is onmisbaar voor startups om hun bedrijf te ontwikkelen en uit te breiden.

Difetto

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit over het algemeen beschouwd als een risicovolle investering die de bancaire kredietverlenings- of kapitaalmarktnormen overtreft. Nadat dit gloednieuwe bedrijven zijn, als ze falen, verliezen ze veel geld. Hoe dan ook, als ze winstgevend genoeg zijn om beursgenoteerd te zijn of aandelen te verkopen, zullen ze ook leiden tot een hoog rendement op de investering. Daarom moeten beleggers vertrouwen op hun eigen ervaring voordat ze deelnemen aan dit beleggingsfonds.

Daarnaast ontvangen venture capital-investeerders kapitaal in het bedrijf waarin ze investeren, zodat ze een aanzienlijke autoriteit hebben bij de uitvoering van zakelijke beslissingen. Dit zorgt soms voor ongerustheid bij startups bij het aanvragen van een investering.

Samenvattend kunnen durfkapitaalfondsen als gevaarlijk worden beschouwd voor beleggers die willen profiteren van reguliere investeringen vanwege hun grote kapitaalvereisten en beleggingservaring. Daarom, wanneer je een durfkapitalist wilt worden, moet je uitgebreid onderzoek doen. Het onthoudt altijd dat alle soorten beleggingen een hoog risico met zich meebrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 4

Hoe te storten op Capital.com

investimenti 86

Minimale storting op Capital.com