in

Effectenmakelaars: wat het is en hoeveel er zijn

De aandelen worden beschouwd als een potentiële markt en trekken de aandacht van veel beleggers vanwege de winstgevendheid. Wanneer u aandelen wilt kopen, is het uw taak om al het mogelijke onderzoek te doen om het bedrijf te selecteren waarin u wilt investeren.

Hoe dan ook, je hebt een makelaar nodig om de aandelen daadwerkelijk te kopen, of je nu telefonisch of online koopt. In dit artikel heb ik besloten u kennis te laten maken met de fijne kneepjes van de relatie tussen belegger en makelaar en “Wat is de effectenmakelaar?”

1. Wat is een effectenmakelaar?

Een effectenmakelaar is een platform waarmee beleggers effecten op de markt kunnen verhandelen. In het bijzonder kunnen beleggers hier handelen, kopen en verkopen, evenals verschillende effecten overdragen.

De effectenmakelaar wordt beschouwd als een speeltuin voor kopers en verkopers om een verscheidenheid aan activiteiten te ontmoeten. Daarnaast biedt de effectenmakelaar zelf ook enige ondersteuning zoals de uitgifte en intrekking van effecten. Dit is een tussenpersoon voor de emittent om schuld- of hoofdverplichtingen aan beleggers na te komen – dividenden, rente, enz.

2. Wat is de rol van de effectenmakelaar?

De belangrijkste rol van de makelaar is om op te treden als een vehikel waarmee u aandelen koopt of verkoopt.

Wanneer ik het over makelaars heb, verwijs ik naar organisaties als eToro, Capital.com, Robinhood en vele andere organisaties die namens u aandelen kunnen kopen.

Sea makelaars kunnen ook particulieren zijn die voor dergelijke bedrijven werken. Hoewel u sommige aandelen rechtstreeks van het bedrijf dat ze uitgeeft kunt kopen om de meeste aandelen te kopen, hebt u nog steeds een makelaar nodig.

Hoewel de hoofdtaak van makelaars de aan- en verkoop van effecten, zoals aandelen, is, kunnen ze andere taken uitvoeren, zoals:

  • Supply advisory services: Investors betalen makelaars een vergoeding voor beleggingsadvies.

    Klanten hebben ook toegang tot de zoekopdracht van het bedrijf.

  • Beschik beperkte bankdiensten: Sea-makelaars kunnen functies aanbieden zoals rentedragende rekeningen, directe stortingen en creditcards.
  • Aankoop effecten namens u: Sea makelaars kunnen ook namens u obligaties, beleggingsfondsen, opties, Exchange Traded Funds (ETF’s) en andere beleggingen kopen.

Met deze bovenstaande diensten moeten individuele beleggers effectenmakelaars verschillende vergoedingen betalen, waaronder de volgende:

  • Handelscommissies: Deze commissie is voor de aan- en/of verkoop van aandelen en andere effecten.
  • Geadvertiseerde rente op marge: Deze rente wordt aan beleggers in rekening gebracht als ze lenen van hun effectenrekening voor beleggingsdoeleinden.
  • Servicekosten: Deze kosten zijn voor het uitvoeren van administratieve taken en andere functies.

Er zijn veel criteria voor het kiezen van een betrouwbare en geschikte uitwisseling. Allereerst is het noodzakelijk om de juridische status van de uitwisselingen te controleren. Het is uiterst belangrijk om transacties uit te voeren op betrouwbare beurzen die worden gereguleerd door de wettelijke autoriteiten, waardoor de veiligheid van de beleggingsfondsen van handelaren wordt gewaarborgd.

Elke geselecteerde broker moet geregistreerd zijn bij de National Association of Securities Dealers (NASD) en de Securities and Exchange Commission (SEC). Bovendien, om uw geld te beschermen nadat u het op een effectenrekening hebt gestort, moet die makelaar lid zijn van de Securities Investor Protection Corporation (SIPC). SIPC beschermt u niet tegen marktverliezen; bescherm uw geld in het geval dat het makelaarsbedrijf failliet gaat.

3. Ontdek verschillende soorten effectenmakelaars

Reddiment agents vallen in twee basiscategorieën: full service en korting. Het type dat u kiest, hangt echt af van het type belegger dat u bent.

  • Full-service browsers: Full-service brokers zijn precies wat de naam aangeeft. Ze proberen zoveel mogelijk diensten aan te bieden aan beleggers die rekeningen bij hen openen. Wanneer u een rekening opent bij een beursvennootschap, wordt een vertegenwoordiger aan uw rekening toegewezen. Deze vertegenwoordiger wordt door het beursvennootschap meestal een accountmanager, geregistreerde vertegenwoordiger of financieel adviseur genoemd. Deze persoon heeft meestal een effectenlicentie en is goed geïnformeerd over aandelen in het bijzonder en beleggingen in het algemeen.
  • Korting dealer: Perhaps heb je geen afhaling nodig bij een makelaar. U weet wat u wilt en kunt uw beleggingsbeslissingen nemen. Alle wat je wilt is iemand om je koop/verkoop orders te plaatsen. Ga in dat geval met een kortingsmakelaar. Ze bieden geen advies of premium diensten, alleen de noodzakelijke bases om aandelentransacties uit te voeren.

Discount brokers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, goedkoper om mee in zee te gaan dan full-service brokers. Dat u uzelf adviseert (of advies inwint van derden zoals nieuwsbrieven of onafhankelijke consultants), kunt u kosten besparen
die u oploopt bij het betalen voor een full-service broker.

Als je ervoor kiest om met een kortingsmakelaar te werken, moet je zoveel mogelijk weten over je persoonlijke doelen en behoeften. Je hebt een grotere verantwoordelijkheid om goed onderzoek te doen om goede selecties van titels te maken, en jij
moet bereid zijn om het resultaat te accepteren, wat het ook moge zijn.

In een notendop zijn full-service makelaars geschikt voor beleggers die begeleiding nodig hebben, terwijl kortingsmakelaars beter zijn voor beleggers die voldoende vertrouwen hebben en voldoende kennis hebben van aandelenbeleggingen om met minimale hulp te beheren.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00026

Binance Savings: wat het is en hoe het werkt

invest 00022

Meest vertrouwde CFD-makelaars: volledige lijst