in

Effectenmarkt: wat het is en hoe het werkt

Security wordt beschouwd als een potentiële markt, die veel beleggers aantrekt die op zoek zijn naar mogelijkheden om te profiteren van inactief kapitaal. Beleggen in aandelen is niet langer een vreemd veld, maar het begrijpen en begrijpen van de basiskennis over de aandelenmarkt is nog steeds een probleem voor veel nieuwe handelaren.

In deze les geven we u nuttige informatie, zodat u een overzicht krijgt van wat de effectenmarkt is en hoe deze werkt.

Wat is beveiliging?

Security is een financieel instrument, een abstracte grondstof die op een effectenmarkt kan worden gekocht, verkocht, aangehouden of gekocht.

Refers zijn wereldwijd een van de populairste financiële investeringskanalen vanwege de hogere winstgevendheid. Voor degenen die nieuw zijn op deze markt, is een van de eerste dingen die u moet weten de verschillende soorten titels.

Hoe werkt de effectenmarkt?

De effectenmarkt stelt kopers en verkopers in staat om over prijzen te onderhandelen en te handelen. In het bijzonder de markt werkt op basis van de interacties tussen de drie groepen, zoals het volgende diagram:

Waarin:

  • De beurs – De beursgenoteerde onderneming is van toepassing op de beurs zodat zij aandelen aan het publiek kan aanbieden. Het bedrijf moet aan extreem strenge eisen voldoen voordat investeringen open zijn voor het publiek.

    De taak van de beurs is ook om de belegger te beschermen en zijn belangen te beschermen.

  • Broker – Beleggers kopen niet rechtstreeks op de beurs, maar op makelaars. Alle makelaars die door de effectenbeurs zijn geautoriseerd, zijn gemachtigd om aandelen van aandelen te kopen en te verkopen. Dit werd eenvoudigweg gedaan met het oog op controle en vereenvoudiging van het werk. De effectenbeurs geeft prioriteit aan het monitoren van beursgenoteerde bedrijven terwijl makelaars omgaan met het beleggende publiek.
  • De belegger – U moet een handelsrekening openen bij een makelaar om aandelen van een bepaald bedrijf te kopen of verkopen. Hiervoor zal de makelaar een zeer kleine vergoeding vragen voor de transactie. Sea makelaars geven u soms ook informatie over welke bedrijven goed te kopen zijn naast hun transactiediensten.

Samenvattend, zo werkt de aandelenmarkt: (1) De beurs monitort en controleert bedrijven die naar de beurs willen gaan. (2) Beleggers kopen niet rechtstreeks op Brokers. (3) Makelaars worden de tussenpersoon tussen de beurs en beleggers.

Welke instrumenten worden verhandeld op de effectenmarkt?

Er zijn 3 soorten instrumenten die op de effectenmarkt worden verhandeld, waaronder:

  • Ceppo
  • Obligations
  • Index

Ceppo

Een zekerheid is een effect dat het eigendom en het legitieme belang van de aandeelhouder in de activa of het kapitaal van de onderneming vertegenwoordigt.

Wanneer een bedrijf zijn bedrijf wil laten groeien, haalt het kapitaal op door aandelen uit te geven. Wanneer u aandelen koopt, bezit u een deel van een bedrijf. Als afhankelijk van het aantal aandelen dat u koopt, als het bedrijf in de toekomst effectief groeit en de aandelen stijgen, krijgt u winst van het bedrijf. Hoe meer aandelen u bezit, hoe meer winst u ontvangt.

Daarnaast krijgt u, wanneer u bepaalde aandelen van bedrijven bezit, ook dividenden gedeeld. Apple betaalde vorig jaar bijvoorbeeld een dividend van meer dan 3 dollar per aandeel. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het beleggen in aandelen om hun gezondheid te laten groeien.

Voorbeeld: Google Corporation geeft 1.000 aandelen uit. Als u 01 aandelen van Google Corporation bezit, betekent dit dat u 0,1% van dat bedrijf bezit. Als u 500 aandelen bezit, bezit u 50% van dit bedrijf.

Bonds

Een obligatie is een instrument van schuldenlast van de emittent (overheid of onderneming) aan de kredietverstrekker (beleggers).

Daarnaast volgen beleggers vaak de prestaties van de aandelenmarkt door naar een grote marktindex te kijken.

Wanneer je obligaties koopt, leen je geld aan een bedrijf. In ruil daarvoor ontvangt u periodieke rentebetalingen en uw hoofdsom , initiële investering – op de vervaldatum.

Apple Corporation geeft bijvoorbeeld 100 obligaties uit met een prijs van elk $ 1 miljard. De rente van 10% / jaar, dus u krijgt elk jaar 100 miljoen USD aan rente betaald. en de duur van 03 jaar. De looptijd van de lening is 03 jaar en de totale rente voor 03 jaar is 300 miljoen DOLLAR. Wanneer de obligaties verlopen, is Apple Corporation verplicht om de initiële investering van $ 1 miljard aan u terug te geven.

Vergelijkt met aandelen worden obligaties doorgaans als veiligere beleggingen beschouwd omdat obligatiehouders een hoger krediet hebben op de activa van de uitgevende instelling in geval van faillissement. Met andere woorden, als de onderneming al haar activa moet liquideren, zullen obligatiehouders worden betaald vóór de gewone aandeelhouders.

Index

Een index is een indicator of maatstaf voor verandering in een effectenmarkt, groep activa of mandje van effecten.

De S&P500 en de Dow Jones Industrial Average zijn bijvoorbeeld twee van de bekendste aandelenindices. Waarin de S&P500 de prestaties van de top 500 Amerikaanse bedrijven vertegenwoordigt.

De indices worden gezien als de benchmark voor beursbeleggingen. Investers hoeven alleen maar naar hen te kijken om een oordeel te vellen, en niet elk type actie te overwegen. Investers kunnen direct op deze indices handelen. Wanneer beleggers met positieve signalen een algemene mening hebben over de marktsituatie, moeten ze een index kopen. Het bedrag wordt gelijk verdeeld over de beste aandelen, wat goedkoper is dan het kopen van individuele aandelen.

Wanneer beleggers in aandelen beleggen, worden beleggers geconfronteerd met risico’s die verband houden met een specifiek bedrijf of bedrijf. Bij het handelen in indices worden de portefeuilles van beleggers echter automatisch gediversifieerd met veel verschillende aandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 5

Forex Trading: voor- en nadelen

invest crypto 11

XM.com: Stap voor stap registreren