in

Gratis Cryptocurrency Wallet: welke zijn de beste

Cryptocurrency-portefeuilles zijn er in vele vormen, maar binnen hen bieden ze allemaal een manier om de geheime informatie te beschermen die u controle geeft over uw digitale activa. Dit is niet iets wat je aan het toeval wilt overlaten; Als u de toegang tot deze “privésleutels” verliest, krijgt u mogelijk nooit uw cryptocurrency terug.

Gratis Cryptocurrency Wallet: welke zijn de beste

Niet-bewaarportemonnees zijn het type opslagoptie dat de voorkeur heeft van veel crypto-enthousiastelingen omdat ze u de controle geven over uw privégegevens. In tegenstelling tot wanneer u activa op een cryptocurrency-uitwisseling bezit, hoeft u met een niet-houderportefeuille geen derde partij te vertrouwen om uw privésleutels te beschermen. De ineenstorting van cryptoplatforms FTX en BlockFi, waardoor klanten zich afvragen of hun geld voor altijd verloren is, toont enkele van de potentiële valkuilen van het achterlaten van uw cryptocurrencies in de handen van iemand anders.

Dit wil niet zeggen dat portefeuilles zonder houder risicovrij zijn. Ze zijn minder vergevingsgezind voor fouten zoals verloren wachtwoorden en u moet erop vertrouwen dat de hardware en software van uw portemonnee werken zoals bedoeld.

En het regelmatig verplaatsen van activa tussen portefeuilles kan duur worden als gevolg van transactiekosten die worden opgelegd door de onderliggende blockchain-netwerken. Om deze redenen hebben sommige gebruikers van cryptocurrency meerdere soorten portefeuilles: sommige voor langdurige bewaring en andere voor actieve handel.

Een manier om een portemonnee te kiezen, is door te kijken naar de cryptocurrency-website die u hoopt op te slaan. Er zijn veel oplossingen voor eenmalig gebruik gemaakt voor individuele cryptocurrencies. Maar als u van plan bent om meerdere soorten cryptocurrencies op één plek te beveiligen, is het een goed idee om rond te winkelen. Hier leest u hoe u weet wat goed voor u is.

Hoe de beste crypto wallet te kiezen

Als u van plan bent om een niet-bewaarportemonnee te gebruiken, is de eerste vraag of u een hot wallet of een cold wallet wilt. Deze termen lijken misschien onbekend, maar het belangrijkste verschil tussen een hot wallet en een cold wallet is of deze is verbonden met internet.

 • Een hot wallet bevindt zich op een apparaat dat is verbonden met internet. Deze zijn vaak gratis te gebruiken en bieden aanvullende diensten zoals handelen of wedden in ruil voor commissies. Een hot wallet maakt het relatief eenvoudig om transacties uit te voeren met behulp van cryptocurrencies, maar het kan kwetsbaarder zijn voor hackers die in theorie uw cryptocurrencies via internet kunnen bereiken.

 • Een cold wallet bevindt zich op een apparaat dat is losgekoppeld van internet. Deze kosten meestal geld, omdat je een stuk echte hardware moet kopen dat is ingesteld om je cryptocurrencies op te slaan. Omdat ze niet zijn verbonden met internet, kunnen ze moeilijker te bereiken zijn voor andere gebruikers. Maar als u het eigenlijke apparaat verliest, kan herstel erg moeilijk zijn.

8 Beste Hot Wallets

Er is een grote selectie hot wallets op de markt en de meeste van hen kunnen honderden of zelfs duizenden cryptocurrencies ondersteunen. Bovendien kunnen ze meestal ten minste een soort NFT- of niet-fungibele tokens bevatten en veel maken rechtstreeks verbinding met beurzen waar u cryptocurrencies kunt kopen of verkopen.

De belangrijkste verschillen tussen crypto wallets zijn:

 • Hoeveel soorten digitale assets worden ondersteund?

 • Hoe gemakkelijk is het om cryptocurrencies offline te verplaatsen, naar een cold wallet?

 • Zijn er bronnen voor het inzetten van programma’s of in-app beloningen?

Crypto.com DeFi Wallet

Crypto.com DeFi Wallet is een portemonnee die is gemaakt door een bedrijf dat voornamelijk bekend staat om zijn cryptocurrency-uitwisselingen. Het is specifiek afgestemd op gebruik in wat bekend staat als gedecentraliseerde financiën (DeFi), een gebied van de cryptocurrency-wereld dat zich richt op leningen, sparen en andere financiële producten die niet afhankelijk zijn van een centrale makelaar. Gebruikers van Crypto.com DeFi Wallet kunnen hun crypto-holdings gebruiken om te communiceren met DeFi-producten, zowel op hun mobiele app als in een browserextensie. Het heeft ook een desktop-app die integreert met Ledger-hardware wallets.

Een ander aanbod dat sommige beveiligingsbewuste gebruikers kan interesseren, is de beschikbaarheid van tweefactorauthenticatie. Het is vermeldenswaard dat veel concurrenten echter geen 2FA hebben, met het argument dat het het risico op het verliezen van uw cryptocurrency verhoogt en overbodig wordt gemaakt door enkele van de fundamentele portemonneetechnologieën.

 • Ondersteunde taken: meer dan 1.000.

 • Kan converteren naar koude opslag: Ja, op desktop.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Kijk: 4,6 van de 5 sterren

Guarda is een gratis en multifunctionele crypto-portemonnee waarvan de gebruikers toegang hebben tot hun cryptocurrencies via een mobiele extensie, desktop of browser. Het zegt dat het meer dan 400.000 digitale activa ondersteunt. Guarda-gebruikers kunnen cryptocurrencies naar koude opslag verplaatsen via een integratie met de Ledger-hardwareportemonnee. Guarda heeft ook stakingsprogramma’s beschikbaar.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 400.000.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Exodus

Exodus biedt een solide set softwaretools, waaronder een mobiele app, een desktop-app en een browserextensie. Met de producten kunnen gebruikers cryptocurrency rechtstreeks vanuit hun portemonnee kopen, verhandelen of inzetten, en het heeft een integratie met de Trezor cold wallet die bedoeld is om mensen te helpen cryptocurrencies gemakkelijk van opslag naar gekoelde te verplaatsen. Exodus, dat gratis is, heeft ook een solide bibliotheek met verklarende inhoud voor mensen die leren over cryptocurrencies. Exodus ondersteunt ongeveer 250 cryptocurrencies, waaronder veel van de meest populaire activa. Dat aantal is echter lager dan dat van sommige van zijn concurrenten die beweren dat klanten tienduizenden verschillende soorten kunnen opslaan.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 250.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Coinbase Portemonnee

Je hebt gehoord van Coinbase. Het bedrijf exploiteert de grootste cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten. Maar Coinbase Wallet is een apart product waarmee gebruikers zelf cryptocurrency kunnen opslaan in plaats van het in bewaring te houden bij Coinbase. Omdat de Coinbase-portemonnee is gemaakt door Coinbase, kan deze gemakkelijk worden geïntegreerd met de uitwisseling van zijn bedrijf en kan het een goede introductie zijn voor gebruikers die nog nooit eerder een niet-bewaarportemonnee hebben gebruikt.

De gratis app heeft enkele andere sterke punten, zoals mobiele en browsergebaseerde verbindingen met gedecentraliseerde applicaties. Het mist ook enkele functies die door concurrenten worden aangeboden, zoals een desktop-app, hoewel de browserextensie verbinding maakt met de Ledger-hardwareportemonnee.

 • Ondersteunde activiteiten: “Duizenden” volgens het marketingmateriaal van Coinbase.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

MetaMaskerk

Als u
een regelmatige gebruiker bent van applicaties op de Ethereum-blockchain, is de kans groot dat u MetaMask bent tegengekomen. Gratis en open-source, MetaMask kan elk digitaal activum opslaan dat is gebouwd op Ethereum (er zijn er meer dan 700.000). MetaMask integreert ook met veel van de “Web3” -toepassingen die op internet bestaan en cryptografische transacties vereisen om te functioneren.

MetaMask heeft mobiele en browsergebaseerde portefeuilles, hoewel het geen desktop-app heeft. MetaMask zet ook niet rechtstreeks in op zijn app. U kunt tokens echter eenvoudig targeten met behulp van apps die verbinding maken met MetaMask op internet. Vergeet niet dat als u geen grote gebruiker bent van Ethereum en de bijbehorende tokens, MetaMask u misschien niet veel helpt.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 700.000.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Ja.

 • Staking/DeFi support: via verbonden apps.

Atomic Wallet

Atomic Wallet stelt gebruikers in staat om meer dan 1.400 cryptocurrencies op te slaan en biedt ook opties voor mensen die digitale activa rechtstreeks vanuit hun portemonnee willen kopen, verhandelen of targeten. In tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten heeft Atomic Wallet niet de mogelijkheid om uw holdings rechtstreeks aan koude opslag te koppelen.

Een functie die Atomic Wallet onderscheidt van zijn concurrenten, is dat u een betaald lidmaatschap kunt kopen, waarmee u beloningen kunt verdienen wanneer u een transactie uitvoert met behulp van het platform. In tegenstelling tot andere hot wallets biedt Atomic Wallet echter geen browserextensie, wat van grote hulp kan zijn bij het gebruik van cryptocurrencies om te communiceren met gedecentraliseerde applicaties.

 • Ondersteunde taken: meer dan 1.400.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Nee.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Portemonnee vertrouwen

|

Trust Wallet is een ander opslagproduct dat samenwerkt met een grote cryptocurrency-uitwisseling. Het is de officiële portemonnee van Binance, het internationale bedrijf voor digitale activa, en dat partnerschap geeft gebruikers de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit hun portemonnee te kopen, verkopen en handelen. Het zegt dat het meer dan een miljoen soorten digitale activa ondersteunt. Het heeft echter geen voor de hand liggende manier om bronnen van cellen naar koude kamers om te zetten. Het is echter volledig open-source, een onderscheid dat slechts een handvol concurrenten delen.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 1 miljoen.

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Nee.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Electrum

Electrum is een uitschieter onder de portefeuilles die door NerdWallet zijn beoordeeld, omdat het alleen werkt met een cryptocurrency. Die cryptocurrency is echter Bitcoin, veruit de meest waardevolle cryptocurrency op de markt. Wat Electrum mist in altcoin-aanbiedingen, maakt dit echter goed in veiligheid en transparantie. Dit gratis, open source-product biedt tweefactorauthenticatie, eenvoudige verbindingen met koude opslag en ondersteuning voor transacties met meerdere tekens (waarvoor goedkeuring van meerdere gebruikers vereist is). Electrum biedt alleen een desktop-app, maar de tools die het Bitcoin-gebruikers biedt, maken het uitzonderlijk. En het is een herinnering dat als u slechts één cryptocurrency wilt opslaan, het misschien een goed idee is om naar de officiële website te verwijzen voor aanbevelingen.

 • Ondersteunde bronnen: One (Bitcoin).

 • Kan worden omgezet in koude opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Nee.

Top 3 Cold Wallets

Cold wallets zijn meestal gadgets waarmee u gevoelige cryptografische informatie kunt opslaan op een apparaat dat niet regelmatig is verbonden met internet.

Hoewel er manieren zijn om het zelf te doen, zijn hardware wallets vooraf geladen met software en andere bruikbaarheids- en beveiligingsfuncties die het proces soepeler maken.

Cold wallets
kosten meer dan hot wallets, mede omdat je een echt fysiek product koopt. Bij het vergelijken van crypto-portefeuilles wilt u misschien rekening houden met details zoals prijs en beveiligingsmaatregelen. Als u ook een hot wallet gebruikt, moet u controleren of de hardware die u overweegt werkt met uw software wallet.

Grootboek

Ledger is een van de meest bekende namen in crypto wallets. De prijzen variëren van ongeveer $ 79 tot $ 149, en Ledger kan worden geïntegreerd met veel populaire software wallets zoals Crypto.com en Guarda. Ledger heeft een hoog gewaardeerde mobiele app, evenals een speciale desktop-app, en de ontwikkelaars lanceren een browserextensie. Ledger heeft ook tweefactorauthenticatie en een bibliotheek met educatieve inhoud voor gebruikers. Ledger heeft ook een high-end model met een geavanceerd scherm, bekend als de “Stax”, die naar verwachting later in 2023 uitkomt en ongeveer $ 280 kost.

 • Ondersteunde taken: meer dan 1.000.

 • Kan converteren naar online opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Trézor

Trezor biedt een deel van de high-end hardware die beschikbaar is in crypto-opslag. Hoewel het instapmodel ongeveer $ 70 kost, heeft het ook een duurder model (de verkoopprijs was $ 219) met een aanraakscherm en extra cryptocurrencies die beschikbaar zijn voor opslag. Trezor heeft integraties met andere cryptocurrency-bedrijven zoals Exodus, hoewel het ook ingebouwde diensten biedt, zoals staking en cryptocurrency-aankopen via zijn softwareproducten. Het heeft een desktopaanbod, maar Trezor biedt geen mobiele app.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 1.200.

 • Kan converteren naar online opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

SafePal

SafePal is een soort hybride portemonnee, met zowel offline als online items. Bewaar uw cryptocurrencies op een hardwareapparaat, dat relatief goedkoop $ 50 kost. U kunt dat apparaat vervolgens gebruiken om te communiceren met de softwareproducten van SafePal, zoals een mobiele applicatie en browserextensie die services zoals kopen, verkopen en handelen mogelijk maken. Het zegt dat het ongeveer 30.000 digitale activa ondersteunt, wat het meest is onder de hardware wallets die door NerdWallet zijn beoordeeld. Het heeft echter geen speciale desktop-app.

 • Ondersteunde activiteiten: Meer dan 30.000.

 • Kan converteren naar online opslag: Ja.

 • Staking/DeFi-ondersteuning: Ja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels carlos pernalete tua 730647 1

Kunnen crypto wallets in beslag worden genomen?

pexels anna nekrashevich 6802042

Kan ik Bitcoin naar een niet-Bitcoin-adres sturen?