in

Groenten en fruit: goedkoper op de markt

<a href=”http://web.archive.org/web/20110915200112/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/frutta-e-verdura/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts gemarkeerd met groenten en fruit”>Fruit en groenten blijven lijden prijsstijgingen, vooral bij grote supermarkten, die daarom steeds minder voordelig blijken te zijn.

Het zal om deze reden zijn dat de meeste Italianen besluiten om zich te wenden tot de lokale markten die veel goedkoper zijn.
Dit werd onthuld door de Antitrust, ter gelegenheid van het 11e International Forum of Agriculture and Food in Cernobbio georganiseerd door de Coldiretti.
“Beperkt tot groente- en fruitproducten – legde Carla Rabitti Bedogni van de Italiaanse mededingingsautoriteit uit – toonde het feitenonderzoek aan dat grootschalige distributie niet in staat is om, tenzij het leveranciers van voldoende grootte en kenmerken vindt, dezelfde inkoopmarketingcriteria te gebruiken die het voor andere producten gebruikt”.


Het resultaat – voegt Rabitti Bedogni toe – is hogere leveringskosten en dus een relatief minder economisch aanbod dan de local markets . “Het verkorten van de keten als gevolg van directe distributie van de producent, zoals boerenmarkten, is een concreet alternatief”, benadrukte hij in zijn rapport.
Volgens de laatste raadpleging van<a href=”http://web.archive.org/web/20110915200112/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/antitrust/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Post gemarkeerd met antitrust”>Antitrustprijzen voor fruit en groenten – specificeert de Coldiretti – vermenigvuldig drie keer van productie tot consumptie en markups variëren van 77 procent in het geval van een zeer korte supply chain (directe aankoop van de fabrikant door de retaildistributeur) tot 103 procent in het geval van een tussenpersoon, 290% in het geval van twee tussenpersonen, 294% voor de lange toeleveringsketen (aanwezigheid van 3 of 4 tussenpersonen tussen producent en eindverdeler).


Gewoon om de bemiddelingen te verminderen en voedselproducten honderd procent Italiaans aan te bieden, ondertekend door boeren tegen de juiste prijs Coldiretti
heeft een project gelanceerd voor de oprichting van een volledig Italiaanse agrarische toeleveringsketen via het netwerk van landbouwconsortia, coöperaties, boerenmarkten, boerderijen en landbouwbedrijven.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Laura J. Soave: eindelijk een vrouw in het bestuur van de FIAT-groep

jumpstory download20200925 101016

ITALEASE