in

Is het nog steeds nodig om testtransacties in te dienen?

Zoals elke nieuwkomer snel zal merken, zijn crypto-transacties onomkeerbaar. Er is geen walkback-optie of annuleringsknop. Deze onomkeerbaarheid is te wijten aan de onveranderlijke of onuitwisbare aard van de technologie achter cryptocurrencies die blockchain worden genoemd.

In crypto is onveranderlijkheid een noodzakelijk kwaad.

Het maakt het onmogelijk voor records om op welke manier dan ook, vorm of vorm te worden gewijzigd, verwijderd of gewijzigd zodra ze op de blockchain gaan.

Crypto-aanhangers prijzen onveranderlijkheid aan als een van de meest revolutionaire kwaliteiten van crypto omdat het het netelige probleem van dubbele uitgaven oplost en censuurresistentie bevordert door het moeilijk te maken om records te wissen, terwijl critici zeggen dat het een van de grootste valkuilen is.

Maar als het hierop aankomt, is het aan jou als cryptogebruiker om de hoogste mate van veiligheid te garanderen tijdens cryptotransacties.

Het versturen van cryptocurrencies is een ander beest

Crypto is niet je gewone valuta, en hetzelfde geldt voor hoe het wordt verplaatst.

Zodra u op Verzenden drukt bij een transactie, kan niemand deze herstellen. Niet u, de overheid, de beurs of uw advocaat. Een snelle controle van de eerste drie uitwisselingen laat zien dat elk een waarschuwing geeft aan gebruikers hierover.

Coinbase waarschuwt gebruikers: “Vanwege de aard van digitale valutaprotocollen kunnen transacties niet worden of worden gewijzigd zodra ze zijn geïnitieerd.” Het voegt eraan toe dat “gebruikers voorzichtig moeten zijn bij het verzenden van geld, omdat transacties niet kunnen worden teruggedraaid, anders dan de ontvanger om een terugbetaling te vragen.”

Het laatste redmiddel dat door de uitwisseling wordt voorgesteld, is de enige bekende manier om te proberen de verzonden codering op te halen.

De enige manier om dit te doen is als u de ontvanger kent en nog steeds op zijn goodwill vertrouwt.

Binance waarschuwt dat het “niet in staat is om de ontvanger van uw geld te vinden” in het geval dat u ze naar het verkeerde adres hebt gestuurd, terwijl Kraken gebruikers waarschuwt om “altijd voorzichtig te zijn bij het opnemen van cryptocurrencies, waarbij wordt opgemerkt dat zodra een opname is gemarkeerd als Succes “het onmogelijk is om de transactie te annuleren of terug te draaien”.

Het punt is dat het maken van een enkele fout je geld kan kosten. Gelukkig kan het implementeren van enkele basisbeveiligingspraktijken dit voorkomen. Voordat we ernaar kijken, laten we eens kijken naar de hele cryptocurrency-verzendende business.

Hoe Crypto te verzenden

Het proces van het indienen van cryptocurrencies lijkt misschien ingewikkeld als je nieuw bent, maar het is eigenlijk relatief eenvoudig.

Crypto-overdrachtsdiensten zijn niet langer beperkt tot de niche: verschillende niet-crypto-services stellen mensen nu in staat om codering te verzenden. Een van die diensten is Cash App, een mobiele geldbetalingsservice gemaakt door Block Inc.

Via de Cash-app kunnen gebruikers in het VK en de VS Bitcoin in de vorm van USD slechts $ 1 naar familie en vrienden sturen via sms of e-mail. U kunt ook BTC on-chain verzenden of via het Lightning-netwerk.

Een andere manier om cryptocurrencies te verzenden is via een exchange. Als u nog geen account hebt, is uw eerste stap het maken van een account, gevolgd door het financieren van de rekening met een kaart, bankoverschrijving of PayPal, afhankelijk van de uitwisseling. De rest van de stappen omvat:

  1. KYC-verificatie (ID, bewijs van woonplaats, enz.).
  2. Cryptocurrencies kopen van de beurs
  3. Geld overmaken naar het wallet-adres van de ontvanger
  4. Ontvangstbevestiging.
  5. Versleuteling verschijnt enkele minuten tot enkele uren in het account van de ontvanger, afhankelijk van de netwerkcongestie. U kunt ook op elk gewenst moment de status van de transactie controleren. Als u bijvoorbeeld BTC verzendt, gaat u naar https://live.blockcypher.com/btc/ en plakt u de transactie-ID of het ontvangstadres in de zoekbalk. Ze hebben waarschijnlijk het geld ontvangen als de transactie ten minste drie bevestigingen heeft.

Test uw transacties voordat u op Verzenden drukt

Inmiddels weet je al dat het dubbel controleren en zelfs driedubbel controleren van het adres van de ontvanger voordat je op enter drukt cruciaal is.

Een veilige manier om het te doen? Stuur een verwaarloosbaar bedrag naar het adres vóór de daadwerkelijke transactie. U kunt ook oefenen met het verzenden van cryptocurrencies naar uzelf totdat u leert om best practices te volgen.

Hier zijn enkele andere best practices voor het verzenden van cryptocurrencies:

  • Controleer het adres nogmaals: Van hackers is bekend dat ze gekopieerde adressen naar het klembord kapen en vervangen door kwaadwillende adressen. Zorg ervoor dat u uw adres dubbel controleert voordat u geld verzendt. Bevestig in ieder geval de laatste vier cijfers van het adres.
  • Kopiëren, niet typen: Overweeg bij het verzenden van cryptocurrencies om het adres te plakken in plaats van het te typen. Typen brengt het risico met zich mee dat u een keylogged krijgt en verhoogt het risico op een typefout, waardoor u geld kunt verliezen.
  • Maak geen gebruik van openbare WiFi: Gratis WiFi op openbare plaatsen kan verleidelijk maar ook riskant zijn. Hackers zetten meestal valse wifi-routers op om gebruikersgegevens, zoals online portemonneegegevens, te targeten en te onderscheppen. Zelfs als u denkt dat u uw portemonnee hebt verrijkt met beveiligingsfuncties, is het het risico niet waard.

Transactiekosten en netwerkcompatibiliteit

Er zijn een aantal dingen om te overwegen bij het verzenden van cryptocurrencies: transactiekosten en netwerkcompatibiliteit.

Transactiekosten: Netwerken die afhankelijk zijn van mijnbouw, zoals Bitcoin, worden onderhouden en beschermd door computerknooppunten die mijnwerkers worden genoemd, verspreid over de hele wereld. Miners worden beloond met Bitcoin- en transactiekosten, die automatisch worden afgetrokken tijdens het proces.

Meestal kunnen gebruikers een snellere verwerking van hun transacties aanvragen bij het netwerk, waarvoor ze hogere kosten betalen dan andere gebruikers die vertrouwen op de standaard verwerkingssnelheid.

Portemonneecompatibiliteit: zorg ervoor dat de valuta die u wilt verzenden compatibel is met het adres van de ontvanger. U kunt bijvoorbeeld geen Bitcoin verzenden naar Metamask of Myetherwallet, die alleen ERC-20-tokens ondersteunen. Je cryptocurrency daarheen sturen is als het naar een zwart gat sturen: het is gewoon weg.

Conclusies

Het verzenden van cryptocurrency is een heel ander spel dan het verzenden van fiat. Transacties zijn onomkeerbaar, wat betekent dat u heel voorzichtig moet zijn bij het verzenden van geld.

Volg de beste praktijken, ongeacht of u een beginner of een expert bent, en u zult minder snel uw geld verliezen. Deze aanwijzingen zijn best practices voor gezond verstand om u te helpen cryptocurrencies veilig te verzenden.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels vlada karpovich 4050315

Hoe ETH te herstellen die is gestolen door een oplichter?

pexels sora shimazaki 5668796

3 dingen die mensen verkeerd doen over inflatie