in

Kan ik geen belasting betalen over cryptocurrencies?

Het belastingseizoen is voor velen van ons altijd een wat onwillige taak. Uitzoeken wat je moet aanvragen, op welke onderbrekingen je recht hebt en of je geld verschuldigd bent of zult ontvangen na de presentatie, kan een stressvolle zaak zijn.

Voor degenen onder ons die zich in deze wilde wereld van cryptocurrency bevinden, kunnen cryptokosten dubbel stressvol en zeker verwarrend zijn. Er is zoveel grijs gebied en complexiteit als het gaat om crypto-regulering dat het verleidelijk kan zijn om uw cryptocurrency helemaal niet op uw belastingen te melden. Dit kan echter leiden tot meer problemen en hoofdpijn dan alleen het indienen van dergelijke belastingen. In deze handleiding bespreken we waarom u belasting moet betalen over cryptocurrencies en wat er kan gebeuren als u dat niet doet.

Wat kan er gebeuren als u geen belasting betaalt over cryptocurrencies?

Het is een goed idee om belasting te betalen over cryptocurrencies voor de voor de hand liggende juridische gevolgen die kunnen optreden als u dat niet doet. Door geen cryptokosten te betalen, stel je jezelf open voor zaken als boetes, rente op verschuldigd geld en in het ergste geval gevangenisstraf. Wat echter als een belastbaar evenement met cryptocurrency wordt beschouwd, varieert van land tot land, net als de bedragen aan belastingen die op dergelijke evenementen worden geheven.

Voor alle landen worden vermogenswinstbelastingen alleen betaald op de winst die door de gebruiker wordt gemaakt, niet op het totale bedrag. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende belastbare crypto-transacties voor de VS, Canada en het VK geschetst, samen met of het kapitaalwinsten of inkomsten zijn. Neem deze gids alleen als uitgangspunt en niet als daadwerkelijk belastingadvies.

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

De Verenigde Staten, zoals je zou verwachten als je erbuiten woont, hebben minder belastingen op cryptocurrencies dan de andere twee landen in deze gids.

Ze hebben ook minder belastbare gebeurtenissen voor meerwaarden op cryptocurrencies dan het VK of Canada. In de Verenigde Staten worden vermogenswinsten alleen betaald wanneer u cryptocurrencies verkoopt voor fiat-valuta, het ene crypto-activum inwisselt voor het andere of het uitgeeft aan goederen en diensten. Belastingtarieven voor Amerikaanse vermogenswinsten beginnen bij 10% voor cryptocurrencies, oplopend tot 37%, afhankelijk van het gezinsinkomen en de burgerlijke staat. Er zijn ook enkele voordelen aan het onderhouden van uw cryptocurrency voor de lange termijn. In de Verenigde Staten kunt u tot $ 16.000 aan cryptocurrencies geven, per persoon, belastingvrij. Dit kan een goede manier zijn om belastingen binnen een gezin te verlagen door crypto aan een echtgenoot te geven, hoewel het ook de totale belastingen kan verlagen door aan een persoon / meer mensen te geven. Het wordt beschouwd als belastbaar in inkomen in de Verenigde Staten als u cryptocurrencies ontvangt die erin moeten worden betaald, mijnbouw, airdrop, hard fork, staking of verwijzing. Dit is blijkbaar hetzelfde in alle drie de aanwezige landen. In wezen, als u op de een of andere manier cryptocurrencies verdient, is dit inkomen en kan het als zodanig worden belast. Daghandel in cryptocurrencies zou ook worden beschouwd als inkomen in plaats van vermogenswinsten.

Canada

In Canada worden vermogenswinsten betaald in cryptocurrency wanneer u het verkoopt voor CAD, inwisselt voor andere crypto-activa, het uitgeeft aan goederen en diensten of het aan iemand geeft. Dit laatste staat in schril contrast met de VS, waarmee je tot $ 17k USD (meer dan $ 20k CAD) aan iemand kunt geven zonder kosten. Vermogenswinstbelasting begint ook bij 15% in Canada, vergeleken met 10% in de Verenigde Staten. Het enige verschil tussen cryptocurrency-inkomstenbelasting bij het vergelijken van Canada met de Verenigde Staten is dat het belastingtarief varieert afhankelijk van de provincie waarin u woont en uw gezinsinkomen. Voeg eenvoudig uw crypto-inkomsten toe aan uw Amerikaanse federale inkomstenbelastingrapport. Net als in de Verenigde Staten wordt daghandel beschouwd als een belastbare gebeurtenis op inkomen in plaats van vermogenswinsten.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk worden meerwaarden betaald op basis van dezelfde bepalingen als in Canada, behalve dat het is toegestaan om cryptocurrencies aan uw echtgenoot te geven in elk bedrag (waarschijnlijk een bedrag dat geen invloed heeft op hun vermogenswinstaftrek) zonder belasting te betalen over die transactie.

Vermogenswinstbelasting begint bij 10% voor gezinsinkomens tot £ 50.270, oplopend tot slechts 20% als u meer dan £ 150k verdient, wat ook het maximale tarief is.

HM Revenue and Customs (HMRC) is ook de enige federale belastingdienst in deze gids die een volledig gedefinieerde belastinggids heeft voor gedecentraliseerde financiële transacties (DeFi). Zij hebben bepaald dat de inkomstenbelasting alleen van toepassing is op een rendement dat u ontvangt van een actief. Dit kan beloningen van staking, opbrengstlandbouw, leningen en meer omvatten. HMRC zal het waarschijnlijk als inkomen beschouwen als:

 • De retourzending die u ontvangt is overeengekomen
 • Als uw rendement wordt betaald door de lener/Het DeFi-platform
 • Als uw rendement periodiek wordt betaald gedurende de lening / stakingsperiode

Belastingvrije cryptotransacties

Hoewel er enkele
belastbare crypto-transacties zijn, zijn er ook enkele soorten die belastingvrij zijn in de drie landen in deze gids. Als ze niet worden gespecificeerd, zijn ze voor iedereen van toepassing. Zijn:

 • Koop Crypto met fiat
 • Cryptocurrencies verplaatsen tussen uw portefeuilles
 • Bewaar het na aankoop
 • Crypto-geschonken zijn (Canada), crypto schenken aan echtgenoot (Verenigd

 • Koninkrijk), crypto aan iedereen schenken (Verenigde Staten)
 • Een DAO maken (Canada)
 • Doneer cryptocurrencies aan een goed doel (VS en VK)
 • Een NFT maken (US)

Het nemen van een van de bovenstaande acties is belastingvrij, ervan uitgaande dat u zich in dat rechtsgebied bevindt. Het schenken van cryptocurrencies kan een goede manier zijn om de belastingen in zowel de VS als het VK te verlagen, hoewel het in Canada geen optie is.

Conclusies

Zelfs als u dit jaar niet in het groen staat, moet u dit jaar en elk jaar zeker uw cryptocurrency op uw belastingen melden. Als u dit niet doet, kunt u zich openstellen voor juridische gevolgen op de lange termijn, vooral als er een punt komt waarop u plotseling klaar bent om een grote winst te behalen.

Hoewel cryptokosten suggestief kunnen zijn, zijn er tal van opties als het gaat om fiscale crypto-software zoals Koinly die u kan helpen bij het navigeren door hun complexiteit.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels rodnae productions 8370747

Munten om te staken: de beste 2023

pexels karolina grabowska 5980567

Testtransacties indienen: is dit verplicht?