in

Kan ik Shiba Inu cryptocurrency ophalen van een nep-investeringssite?

Als er geld is om te hebben, zullen oplichters proberen het van je af te pakken. Versleuteling is geen uitzondering. In feite is cryptografie een primair doelwit voor fraudeurs die profiteren van ontluikende technologie en het gebrek aan bekendheid van het publiek met blockchain-tools om zichzelf te positioneren als experts of leiders in de ruimte en vertrouwen te winnen.

Hoewel cryptocurrencies in 2022 een dramatische recessie hebben geleden, nam crypto-oplichting toe. Volgens gegevens van CertiK’s “Web3 Security Report” 2022 was vorig jaar “het slechtste jaar ooit geregistreerd in termen van verloren waarde van Web3-protocollen. Cryptocurrency-verliezen als gevolg van hacks, exploits en oplichting in 2022 bereikten een recordhoogte van $ 3,7 miljard, een stijging van 189% ten opzichte van het vorige record van 2021 van $ 1,3 miljard.

In dit artikel hebben we de meest voorkomende oplichting verzameld om uit te leggen wat ze zijn en hoe u ze kunt identificeren, zodat u uw vermogen kunt beschermen.

Bitcoin-zwendel is bijna net zo oud als bitcoin, de eerste cryptocurrency en degene met de hoogste marktkapitalisatie. Van alle cryptocurrencies is het degene met de meeste naamsbekendheid en de breedste acceptatie – zelfs traditionele financiële bedrijven zoals Fidelity hebben bitcoin als onderdeel van hun aanbod! Om deze reden voelt bitcoin voor veel nieuwe investeerders “veilig” en is het vaak het startpunt voor cryptocurrencies.

Een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken om uw bitcoin te targeten, is een phishing-zwendel. De hacker doet zich vaak voor als een legitiem klinkende service, bedrijf of persoon in een e-mail of sms-bericht en probeert slachtoffers te misleiden om hun privésleutels te onthullen of hen te misleiden om hun bitcoin naar de portemonnee van de oplichter te sturen.

Voorkom dat u wordt misleid door het e-mailadres van een afzender te controleren en ervoor te zorgen dat de sites waarnaar ze linken legitiem zijn.

Vaak sturen phishing-e-mailadressen een echte site enigszins aan – dat wil zeggen Gogle.com in plaats van Google.com – of sturen ze u naar een site die vergelijkbare fouten bevat, zoals coinbase.co in plaats van coinbase.com. Een goede gewoonte om te voorkomen dat u naar kwaadaardige websites gaat, is om een bladwijzer te maken van legitieme sites die u gebruikt voor cryptocurrencies en alleen die bladwijzers te gebruiken om die sites te bezoeken.

Veel mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies vinden hun weg naar de ruimte via niet-fungibele tokens (NFT’s), hetzij via verzamelsites zoals NBA Top Shot, door een kleurrijke avatar voor sociale media te kopen, of via een NFT die ook dient als een ticket voor een evenement. Soms “digitaal verzamelobject” genoemd door grote merken zoals Starbucks en Instagram, zijn er veel oplichters die zich richten op zowel nieuwkomers als oude professionals in de ruimte.

De NFT OpenSea marktplaats controleert of een kunstwerk of collectie echt is met een blauw vinkje op de aanbiedingspagina. U kunt ook het eigendom en de verkoop van een NFT in het verleden controleren. Dat is het mooie van blockchain – als een NFT lang na de oorspronkelijke munt uit het niets lijkt te zijn verschenen, is dit zeer verdacht omdat alle eerdere transacties worden geregistreerd. Bij twijfel kun je zoeken naar het Twitter-account van de originele artiest en een bericht sturen met de vraag of het legitiem is.

3. Oplichting via sociale media

Veel crypto-zwendel vindt zijn oorsprong op sociale media, vooral op Twitter en Instagram. Volgens een rapport van juni 2022 van de Amerikaanse Federal Trade Commission: “Bijna de helft van de mensen die meldden cryptocurrencies te verliezen als gevolg van een zwendel uit 2021, zei dat het begon met een aankondiging, bericht of bericht op een sociaal mediaplatform.”

Van weggeeffraude tot frauduleuze “geverifieerde” of blauw gecontroleerde accounts, sociale media zitten vol met fraude. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk kun je niet langer gewoon naar een blauwe cheque achter een naam kijken en ervoor zorgen dat het een geverifieerd account is, omdat elke Twitter Blue-abonnee dat bord voor slechts $ 8 kan betalen. Voordat je advies of ideeën vertrouwt van wat een geverifieerd account lijkt te zijn, kijk je naar hun andere berichten, hoe lang ze al actief zijn en hoeveel volgers ze hebben. Een gloednieuw account met weinig volgers dat alleen crypto-projecten lijkt te shillen, is waarschijnlijk niet betrouwbaar.

Een unieke zwendel op sociale media komt van YouTube, waar mensen nep-livestreams opzetten om kijkers uit hun cryptocurrencies te halen. De oplichter maakt een legitiem ogende YouTube-livestream, waarbij vaak gestolen inhoud wordt gebruikt om hun autoriteit te vergroten en links naar freebies of andere schijnbaar verleidelijke inhoud wordt geplaatst. Deze links kunnen kwaadaardige phishing-pogingen zijn of u eenvoudigweg doorverwijzen om uw cryptocurrency naar de “expert” te sturen om te investeren. Controleer de geschiedenis van je kanaal, inclusief wanneer het is begonnen en andere video’s die ze hebben geplaatst, om te voorkomen dat je voor de gek wordt gehouden. Nieuw kanaal zonder video? Uitblijven.

Veel critici noemen cryptografie zelf een ‘Ponzi-schema’. Jpmorgan Chase CEO Jamie Dimon noemde crypto tokens bijvoorbeeld “gedecentraliseerde Ponzi-schema’s” in 2022. De definitie van een echt Ponzi-schema is echter een financiële fraude die uitstekende rendementen belooft en dit doet door het geld dat het ontvangt niet daadwerkelijk te investeren, maar in plaats daarvan betalingen aan vroege beleggers uit te keren met geld van nieuwere beleggers.

Cryptografie is een enorm doelwit voor Ponzi-schema’s, die vaak afhankelijk zijn van de “expert” die een superieur begrip heeft van een complexe en nieuwe technologie. Experts beloven het harde werk met uw geld te doen en de hoofdpijn weg te nemen van het moeten leren hoe zoiets als gedecentraliseerde financiën (DeFi) werkt. Een van de grootste waarschuwingssignalen van een Ponzi-schema is het “gegarandeerde” rendement van dubbelcijferige percentages, een belofte die geen enkele legitieme investering kan waarmaken. Alle beleggingen brengen een risico-element met zich mee en cryptocurrencies zijn volatieler dan traditionele financiële instrumenten. Als iemand je een enorm gegarandeerd rendement belooft, is het enige dat je kunt garanderen dat het een oplichterij is.

Carpet shooters zijn een vorm van exit scam waar DeFi en NFT bijzonder gevoelig voor zijn. Combineer het feit dat DeFi tussenpersonen verwijdert die betrokken zijn bij financiële transacties met het relatieve gemak van het maken van een nieuw token en u hebt een volwassen omgeving gebouwd voor fraudeurs om te exploiteren. Oplichters kunnen eenvoudig een cryptografisch token maken en het op een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) laten vermelden zonder enige vorm van codecontrole of een ander type achtergrondcontrole te ondergaan. Van januari tot december 2022 werden meer dan 117.000 zwenkeltokens gemaakt, waardoor miljarden dollars werden gestolen van nietsvermoedende beleggers.

Nieuw genoteerde valuta’s stijgen vaak in prijs en enthousiaste beleggers kunnen filters zoals “recent toegevoegde” of “top gainers” gebruiken om nieuwe hot coins eruit te filteren zonder onderzoek te doen naar projecten. Zodra de oprichters van het frauduleuze cryptoproject het gevoel hebben dat de prijs is gepiekt, zullen ze het redden met het geld van beleggers, waardoor de houders een waardeloze munt overhouden.

De beste manier om dit te voorkomen is door je onderzoek te doen. Volg de stappen om elke nieuwe cryptocurrency of NFT-project grondig te evalueren, vooral door de whitepaper te lezen en te onderzoeken wie de oprichters zijn. Geen eerdere white papers of records? Enorm waarschuwingsbord.

6. Cryptografische romantiek scams

Een zwendel
die niet begon met cryptocurrencies, maar wordt gepubliceerd naarmate de ruimte is gegroeid, is een langlopende zwendel die bekend staat als een romantische zwendel, die $ 185 miljoen van slachtoffers opbracht, zei de FTC in juni 2022. De oplichter zet nepprofielen op datingsites en/of sociale mediasites op om doelwitten aan te trekken. Ze kunnen je “per ongeluk” ook DM sturen op WhatsApp of andere berichtenplatforms en vervolgens een gesprek aangaan. Zodra het merk het slachtoffer heeft gekend, zal de oplichter het gesprek omzetten in bitcoin of andere cryptocurrencies en de persoon overtuigen om wat geld in het token te investeren.

Vaak zal de geavanceerde oplichter valse – maar overtuigend ogende – websites maken als onderdeel van een varkensslachterij, waarbij het “varken” wordt vetgemest met kleine stortingen en doet alsof het slachtoffer enorme rendementen krijgt totdat de persoon overtuigd is en een grote storting doet. Op dat moment verbreekt de oplichter de banden en vertrekt met het geld na weken of zelfs maanden van het rekken van het doelwit.

Je moet achterdochtig zijn over elk verzoek van iemand die je niet in het echte leven hebt ontmoet, maar een groot en veel voorkomend waarschuwingssignaal dat je cybernetische hart er niet is voor de liefde, is dat ze weigeren elkaar face-to-face of via Zoom of een andere videoconferentie-app te ontmoeten.

Kan ik Shiba Inu cryptocurrency ophalen van een nep-investeringssite?

Helaas is het korte antwoord nee, je kunt Shiba Inu cryptocurrency niet ophalen van een nep-investeringssite.

Het team achter de Shiba Inu (SHIB) meme cryptocurrency heeft een openbare waarschuwing afgegeven tegen voortdurende online oplichting die zich voornamelijk richt op altcoin-beleggers die geïnteresseerd zijn in SHIB-tokens.

De proactieve zwendelwaarschuwing kwam in de vorm van een tweet met details over de verschillende methoden die worden gebruikt om nietsvermoedende slachtoffers van de Shiba Inu-gemeenschap te misleiden.

De waarschuwing luidde ook: “Een nep-Shiba Telegram-groep wordt overal op sociale media gedeeld. Oplichters doen zich voor als officiële accounts en maken nepgebruikers aan. Deze oplichters reageren op algemene berichten.”

Terwijl Shiba Inu aspirant-cryptomiljonairs en miljardairs aantrekt, hebben slechte acteurs hun inspanningen opgevoerd en zich gericht op onoplettende investeerders op sociale mediaplatforms zoals Twitter en Telegram. Enkele van de gebruikelijke methoden die worden gebruikt om contact op te nemen met potentiële slachtoffers, zijn het imiteren van officiële accounts en het targeten van hashtags zoals #shib #shibarmy #leash #shibaswap en #bone.

Bovendien benadrukte de oplichtingswaarschuwing van Shiba Inu dat de gemeenschap geen enkele vorm van promotie aanbiedt, inclusief airdrops, bonussen, weggeefacties of geschenken. Als algemene regel wordt van beleggers verwacht dat ze zich onthouden van het delen van portemonneesleutels, inloggegevens of het deelnemen aan en volgen van valse sociale media-accounts.

Geïnspireerd door het succes van Shiba Inu, zijn talloze tokens met hondenthema begonnen met het overspoelen van de cryptocurrency-markt. Meer recent bereikte SHIB op 28 oktober een recordhoogte van $ 0,0086, maar had moeite om zijn waarde vast te houden.

Het Shiba Inu-ontwikkelingsteam heeft ook een ander token ontwikkeld en uitgebracht, Doge Killer (LEASH), dat onlangs ook een winst van 130,3% heeft gezien.

Naast de reguliere acceptatie van het token, heeft een groeiende gemeenschap van investeerders SHIB op enkele van de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen geplaatst, waaronder Binance.US en Crypto.com.

De spin-off wordt toegeschreven aan een langdurige bullish periode die hoge winsten opleverde voor low-time investeringen. Zoals Cointelegraph meldde, is een investering van $ 8.000 die begin 2021 door een 35-jarige supermarktmagazijnmanager is gedaan, nu meer dan $ 1 miljoen waard.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels jievani 8185629

Hoe een Bitcoin-transactie te annuleren als deze niet is bevestigd?

invest crypto 41

Kan ik mijn Bitcoins terugkrijgen van oplichters op Instagram?