in

Lage rendementen op cryptocurrency: hier zijn de redenen

In gedecentraliseerde financiën (DeFi) heb je als crypto-investeerder de mogelijkheid om rendement op je cryptomunten te genereren en te verdienen door je cryptocurrency uit te lenen. Op hun beurt worden uw cryptomunten vervolgens gebruikt om leningen te verstrekken aan beleggers die cryptocurrencies willen lenen.

Dan betalen ze rente over hun cryptolening, waarvan je een rendement ontvangt in de vorm van een rendement.

DeFi gebruikt de term rendement, maar het kan toch rente betekenen. U kunt het rendement vergelijken met de rente die u ontvangt van het zuurverdiende geld dat u op de spaarrekening van uw traditionele financiële bank hebt gestort.

Er zijn drie belangrijke manieren om rendement te genereren:

  1. Staken
  2. Liquiditeitswinning
  3. Uw vermogen uitlenen

Bekijk dit artikel voor meer informatie over hoe u rendement kunt behalen door middel van staking, cash mining en leningen.

Behoren dubbelcijferige rendementen tot het verleden?

Waarschijnlijk niet, maar voor de nabije toekomst misschien wel.

In het jaar voordat alles instortte, was de wereld van de gedecentraliseerde financiën booming en de aantallen namen alleen maar toe. Soms was het zelfs mogelijk om zoiets als 1000% APY voor een korte periode te gebruiken.

Hoge rendementen waren absoluut het belangrijkste plot van de rally 2020-2022. Vandaag niet zozeer.

Zonder twijfel is DeFi een van de crypto-gebieden die het hardst is getroffen in de recente recessie.

Met alle afschuwelijke gebeurtenissen die beleggers in cryptocurrency in 2022 hebben moeten doorstaan, zou het geen verrassing moeten zijn dat de totale waarde die is opgesloten in DeFi-protocollen enorm is gekrompen sinds de totale cryptocurrency-markt piekte in november 2021, wat resulteerde in lagere rendementen over de hele linie.

Een andere interessante gebeurtenis die een reden zou kunnen zijn waarom we niet snel dubbelcijferige crypto-rendementen zullen zien terugkeren, is het feit dat de laatste tijd veel crypto-rendementen dichter bij en zelfs onder wat de Amerikaanse overheid betaalt om drie maanden te lenen, zijn gedaald.

Het is veilig om aan te nemen dat Treasuries die een vergelijkbare uitbetaling bieden voor een veel lager risico, hedgefondsen en family offices kunnen ontmoedigen om te investeren in de prachtige, maar riskante wereld van cryptocurrencies.

Conclusie: mooiere dagen voor de boeg

Om de hierboven genoemde redenen zijn de rendementen op cryptocurrency vandaag veel lager dan aan de top van de bullmarkt iets meer dan een jaar geleden. Veel mensen denken dat de dagen van hoge rendementen voorbij zijn en dat het systeem alleen werkte toen de prijzen van cryptocurrency op recordniveaus lagen en toen het praktisch gratis was om geld te lenen.

Het zal echter niet lang duren voordat cryptocurrencies herstellen en alle eerdere all-time highs verbrijzelen. Op dat moment kunnen we ook verwachten dat de Fed een ommekeer zal maken, waardoor we opnieuw op weg zijn naar goedkope liquiditeit. Zodra deze gebeurtenissen zich beginnen te manifesteren, zal het cryptoversum in een mum van tijd terugkeren naar dubbelcijferige rendementen. Hoogstwaarschijnlijk in ieder geval.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
paypal

Metaverse Facebook versus Metaverse Crypto: alles wat u moet weten

pexels karolina grabowska 5980866

Integreert Elon Musk encryptie in Twitter?