in

Munten met een lagere inflatie

In feite beïnvloedt inflatie cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, dat soms wordt aangeduid als “inflatiebestendig”. Als het gaat om inflatie, werkt Bitcoin net als goud. Omdat het minen van nieuwe Bitcoins echter elke vier jaar automatisch wordt gehalveerd, neemt de inflatie onvermijdelijk af.

Inflatie bestaat ook in alle andere valuta’s, hoewel sommige een vast maximaal aanbod hebben, zoals Bitcoin, dat beperkt is tot 21 miljoen. Dit is een belangrijk onderscheid voor zoiets als de Amerikaanse dollar, die geen harde limiet op het aanbod heeft en tot vervelens toe kan worden afgedrukt.

Cryptocurrency-inflatiecijfers zijn ook voorspelbaar en controleerbaar, waardoor ze worden onderscheiden van fiat-geld.

Heeft inflatie enig voordeel?

Natuurlijk is inflatie niet allemaal obscuur.

In feite kan gematigde inflatie de uitgaven aan munten stimuleren, de economie helpen groeien en voorkomen dat mensen hun munten te lang vasthouden. Matig is hier echter het sleutelwoord.

De jaarlijkse uitgifte
houdt ook de inflatie op afstand, wat betekent dat munten met een lagere jaarlijkse uitgifte meestal lagere inflatiepercentages hebben. Natuurlijk is het belangrijk om het probleem niet te verwarren met het totale aanbod. Uitgifte is het genereren van nieuwe munten of tokens via verschillende processen, waaronder mijnbouw.

Maar het totale aanbod bestaat uit alle “uitgegeven” munten, minus de verbrande munten.

Met fiat-valuta’s beslissen centrale banken hoeveel geld ze willen verstrekken op basis van hun schatting van de hoogste vraag. In het geval van cryptocurrencies hebben alle valutahouders één stem. Als gevolg hiervan kan de gemeenschap van een valuta beslissen of het aanbodniveau wordt verhoogd of verlaagd, en alle houders kunnen erover stemmen op basis van hun specifieke aandeel.

Munten met een lagere inflatie

Zoals hierboven vermeld, lijden alle cryptocurrencies onder inflatie. Voor sommigen kan de inflatie lager zijn dan 1%, terwijl het voor anderen meer dan 10% kan bedragen. Bitcoin, Ethereum en Cardano behoren tot de munten met de laagste inflatie die er zijn.

Opgemerkt moet worden dat inflatie een fel bediscussieerd onderwerp is in cryptocurrencies, en mensen gebruiken een breed scala aan statistieken om hun favoriete valuta als een deflatoir activum te ondersteunen. Het volgende is een ruwe schatting van enkele van de openbaar beschikbare inflatiecijfers van populaire munten.

Bitcoin

(Bitcoin)

Technisch gezien is bitcoin een inflatoire valuta. Dit komt omdat het is gemaakt om te lijken op de constante inflatie van goud. De traditionele definitie van deflatie impliceert dat Bitcoin deflatoir is. Naarmate de koopkracht in de loop van de tijd groeit, verwijst deflatie echter eigenlijk naar een vermindering van de hoeveelheid geldhoeveelheid.

Een inflatiebestendige valuta is een valuta die volledig beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het beter om Bitcoin “inflatiebestendig” te noemen. Bitcoin is meer een “inflatiebestendig” activum dan een “inflatiebestendig” activum, wat totale bescherming tegen invloeden van buitenaf impliceert.

Omdat het de grootste en meest bekende munt is, wordt Bitcoin meestal gezien als een betrouwbare hedge tegen inflatie. Het kan ook worden gezien als een haag die superieur is aan goud. Bitcoin is altijd een van de cryptocurrencies met lage inflatie geweest, met een huidige koers van 1,76%.

Ethereum

De tweede meest gebruikte valuta wereldwijd is Ethereum. Met een inflatie van 0,54% heeft het een van de laagste inflaties van alle cryptocurrencies. Er is geen maximum aanbod, wat in eerste instantie storend lijkt. Het is echter cruciaal om op te merken dat het een vaste voorraad van 18 miljoen munten heeft, die elk jaar worden gedolven.

Dit impliceert dat naarmate de hoeveelheid geld in omloop toeneemt, de inflatie geleidelijk zal blijven dalen. Het is belangrijk op te merken dat Ethereum een bloeiende gemeenschap heeft en dat een grote verandering die eraan komt, de inflatie verder kan verlagen.

Cardan

Cardano is een valuta die tot doel heeft onderontwikkelde landen toegang te geven tot de voordelen van blockchain-technologie. Het maximale bod op Cardano is beperkt tot 45 miljard dollar en 71% daarvan is al vrijgegeven. De huidige inflatie van Cardano ligt rond de 1,95%.

Sommige munten met hoge inflatie

Nu we enkele valuta’s met een lage inflatie hebben genoemd, is het geen slecht idee om ook twee valuta’s met een hoge inflatie te verkennen.

Dogecoin

Omdat Elon Musk zijn steun voor de munt vaak in het openbaar heeft uitgesproken, heeft Dogecoin veel aandacht getrokken. Het werd aanvankelijk belachelijk gemaakt als een grap, maar is sindsdien een van de meest populaire cryptocurrencies geworden. Hoewel Dogecoin technisch gezien geen harde limiet heeft, is het jaarlijkse aanbod vastgesteld op 5,256 miljard munten. Als gevolg hiervan zal de inflatie van Dogecoin in de loop van de tijd blijven dalen.

Hoewel Dogecoin nergens in de buurt komt van cryptocurrencies zoals Ethereum, met een inflatie van 3,86%, is het nog steeds vrij laag in vergelijking met Polkadot.

Kosmos

Cosmos is gewoon een andere cryptocurrency die concurreert met Ethereum en andere gerenommeerde cryptocurrencies. Cosmo’s inflatie ligt momenteel op 5,83%. Het aantal munten dat in het ecosysteem wordt gestapeld of geplaatst, bepaalt de werkelijke koers. Om munthouders aan te moedigen hun cryptocurrencies te behouden, probeert Cosmos de inflatie te verlagen naarmate er meer eenheden worden ingezet.

Avax

Het native token van Avalanche, AVAX, is gemaakt om transacties in het hele ecosysteem te stimuleren. AVAX wordt gebruikt om netwerktransacties te ondersteunen door kosten in rekening te brengen, beloningen uit te delen en governance te vergemakkelijken. Met 24,88% is het absoluut een munt met een hoge inflatie in de cryptocurrency-markt.

Conclusie

Zo, dat is het. Dit zijn enkele van de cryptocurrencies met een lagere inflatie in de markt die waarschijnlijk hun tarieven verder zullen verlagen. De lage jaarlijkse uitgifte, toenemende koopkracht en macht van munthouders over het toekomstige inflatiepercentage maken cryptocurrency-inflatie heel anders dan die van een fiat-valuta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nft 00012

Waarom NFT’s zo duur zijn

pexels tima miroshnichenko 7567445

Als mijn privésleutels worden gepubliceerd: dit is wat er gebeurt