in

Waarom NFT’s zo duur zijn

Voordat je uitlegt waarom NFT’s zo duur zijn, is het handig om te weten wat een NFT is. Een NFT is een niet-fungibel token.

Het is een
token zoals veel andere cryptocurrencies, maar elke NFT is “one of a kind” en niet direct uitwisselbaar en uitwisselbaar met andere tokens.

Twee schilderijen kunnen dezelfde waarde hebben, maar ze zijn niet uitwisselbaar met elkaar; NFT’s zijn precies hetzelfde als in dit schilderscenario.

Op het gebied van cryptocurrencies en digitale activa dienen de meeste NFT’s als eigendomsrecords op een digitaal activum. Dit is met name het geval met NFT-kunst, maar sinds de opkomst van NFT’s in 2021 zijn er andere verzamelobjecten op de markt gekomen. Gezien de groeiende en veranderende aard van de NFT-markt, waarom zijn NFT’s zo duur?

Verzamelobjecten en perceptie van schaarste

Een van de
redenen voor de hoge prijs van NFT’s is hun verzamelbaarheid en, bij uitbreiding, schaarste.

Hoewel we kunnen verwachten dat alle soorten NFT’s in de nabije toekomst zullen blijven worden geïmplementeerd, zijn bepaalde NFT-uitvoeringen ontworpen voor verzamelbaarheid. De Bored Ape Yacht Club (BAYC) is bijvoorbeeld een NFT-collectie die nu andere inhoud heeft die eromheen draait, maar nieuwe BAYC-verzamelobjecten kunnen niet in de oorspronkelijke collectie worden geïntroduceerd.

Een dergelijke originele NFT BAYC-collectie mag niet worden gereproduceerd als een kopie of er aanvullende inhoud aan worden toegevoegd. Om dit te laten gebeuren, zou het bedrijf een nieuwe NFT-collectie moeten lanceren die al dan niet verzamelbaar of schaars of waardevol is, enz., Zoals de eerste collectie.

Sinds de lancering van NFT’s zijn ze verkrijgbaar in vele prijsklassen en worden ze veel flexibeler in termen van prijs.

Maar net als de kunstwereld die ook wordt geassocieerd met verzamelbaarheid, zijn dure verkopen degenen die de krantenkoppen halen.

Schilderijen verkopen bijvoorbeeld vaak tussen de drie en vijf cijfers, maar deze worden niet gerapporteerd omdat het geen significante ontwikkelingen zijn op artistiek gebied. NFT’s bewegen zich in dezelfde richting, maar gezien de aard van de huidige NFT-dekking, leidt dit tot de perceptie dat NFT’s belachelijk duur zijn, en sommige zijn dat ook, maar er is een groeiend aantal dat betaalbaar is.

Een NFT-bubbel

Het is betwistbaar dat NFT’s in een tulpenachtige bubbel zitten sinds ze in 2021 groot werden. Om kort te zijn, een economische zeepbel is wanneer een actief een opgeblazen prijs heeft omdat beleggers ermee spelen. Het actief wordt nog steeds verkocht tegen een steeds hogere prijs omdat elke eigenaar van het activum vuurt voor een snelle verkoop waarvan ze kunnen profiteren. Het bezitten van het actief is niet wenselijk, maar het verkopen aan iemand anders met veel geld is wenselijk, en dit is de truc waarop een zeepbel is gebaseerd.

Wanneer de zeepbel “barst”, is dit niet langer mogelijk en verliest het actief veel van deze opgeblazen waarde. Een van die gevallen met NFT is de eerste tweet van Jack Dorsey die werd verkocht voor $ 2,9 miljoen dollar verloor 99% van zijn verkoopwaarde en later verkocht voor slechts $ 280.

Dit is niet ongewoon, vooral op het gebied van opkomende technologie die een reeks risico’s aantrekt en durfkapitalisten komen ervoor uit het timmerwerk. De beruchte dotcom-bubbel ontstond toen het internet voor het eerst toesloeg in de jaren 90 en uiteindelijk barstte in 2000 omdat websites werden verkocht, simpelweg omdat het websites waren.

Nu, tegenwoordig, zou een webbubbel veel moeilijker te vinden zijn, omdat er sociale normen en wettelijke voorschriften zijn over hoe websites moeten werken en wat ze moeten doen. NFT’s zouden hetzelfde kunnen doormaken. Het maken van snelle transacties kan een gemakkelijke manier zijn om snel geld te verdienen in een bubbel, maar dat tijdsbestek kan snel tot een einde komen en brengt een vrij hoog risico met zich mee.

Gekoppeld aan het Metaverse

Een reden om NFT’s te behouden ondanks een potentiële zeepbel die de prijs opblaast, is voor gebruik in metaverse ontwikkeling.

Het metaversum is een voorgesteld virtueel universum waarin individuen een reeks spelobjecten kunnen creëren en consumeren, vertegenwoordigd door een avatar, en zelfs digitale ruimte kunnen bezitten, zoals te zien is met de opkomst van virtueel onroerend goed.

Momenteel valt het nog te bezien hoe de metaverse
en andere digitale activa zullen verbinden, maar gezien de hoeveelheid geld achter de ontwikkeling van web 3.0, is het zeker aannemelijk dat de NFT’s die mensen nu kopen, in het metaversum kunnen worden gebruikt als in-game schilderijen op een virtueel landgoed, aanwezig in virtuele collecties of gebruikt als avatars van spelers in compatibele metaverse-apps. The sky is the limit als het gaat om speculatie over hoe de metaverse eruit zal zien.

Waarom zijn NFT’s zo duur?

Kortom, NFT’s zijn duur omdat ze momenteel in een bubbel zitten, omdat ze schaars en verzamelbaar zijn, en vanwege speculatie over de ontwikkeling van metaverses en web 3.0-technologieën.

Hoewel niet alle NFT’s miljoenen dollars kosten, begint de industrie steeds meer op de kunsthandelswereld te lijken. Sommige stukken kosten minder dan twaalf cent, terwijl andere tientallen miljoenen waard zijn.

Welke stukken hun waarde zullen behouden, zal nog moeten worden gezien als de NFT-bubbel leegloopt, maar het is onmogelijk om te voorspellen welke dat zullen zijn, waarschijnlijk degenen die een culturele impact hebben gehad, zoals de BAYC, of die gemaakt door digitale kunstenaars die naam maken voor zichzelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels cottonbro 5082581

Hoe nep-crypto-apps te herkennen

pexels leeloo thefirst 8919543

Munten met een lagere inflatie