in

Online games:consumentenbescherming nodig

Consumentenorganisaties, in de eerste plaats de Adoc, hebben een standpunt ingenomen over het voorstel om een plafond vast te stellen voor de Superenalotto jackpot, ondanks de miljonairswinst van vorige week.

Het stellen van een limiet zou volgens de verenigingen geen antwoord zijn, maar er moet eerder actie worden ondernomen om consumenten te beschermen tegen gokken.
“We moeten geen plafond stellen aan de Superenalotto jackpot, het is geen kansspel, mensen willen en moeten dromen, zelfs als ze twee euro spelen – zegt Carlo Pileri, president van Adoc – integendeel, we beschouwen online spellen als extreem gevaarlijker. De ADOC roept al geruime tijd op tot de oprichting van een psycho-gezondheidsfonds voor “game-verslaafde” mensen, dat informeert over de risico’s en geruïneerde gezinnen helpt.

In Italië zijn er ongeveer 3% van de reguliere pokerspelers, of ongeveer 16 duizend mensen, wiens fixatie op het spel als een echte pathologie kan worden beschouwd. In vergelijking met traditioneel gamen leidt de online modus bovendien tot een veel snellere en moeilijker te genezen verslaving, gezien de grotere eenvoud van toegang tot het spel, anonimiteit en de “vervormde” visie op het geld dat wordt gespeeld.
Zozeer zelfs dat, volgens onze schattingen, de gemiddelde schuld van pathologische spelers 10-12 duizend euro bedraagt, maar er zijn ook pieken van 30-40 duizend euro. Daartoe zouden wij graag een ontmoeting met het Monopoliebureau zien om het probleem concreet aan te pakken. Daarnaast vragen we dat niet-geïnde winsten naar het eerder genoemde Fonds gaan en niet, zoals nu, onder de medewerkers worden verdeeld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hypotheekrentes, MutuiOnline enquêtes

Rijbewijs: genoeg rijden op 80 jaar