in

Shiba Inu muntprijsverwachting: 2022, 2025 en 2030

Als je aandacht hebt besteed aan de cryptocurrency-markt, is de kans groot dat je hebt gehoord van Dogecoin, de internetvaluta die van een grap naar een kracht is gegaan om rekening mee te houden. Na het recente succes van de memecoin kijken veel mensen naar vergelijkbare cryptocurrencies die in de voetsporen van Doge zouden kunnen treden.

Een van de meest populaire is Shiba Inu. Maar wat gebeurt er met deze munt en, nog belangrijker, wat zal er gebeuren? Laten we eens kijken of we een voorspelling kunnen doen van de prijs van Shiba Inu.

Een korte introductie tot Shiba Inu

Shiba Inu werd in 2020 opgericht door een mysterieuze oprichter, alleen bekend als Ryoshi. Op het eerste gezicht zie je misschien een cryptocurrency met een Shiba Inu-hond als mascotte en denk je dat het een DOGE-rip-off is, maar het is de moeite waard om te bekijken.

Het idee achter SHIB was om een cryptocurrency te creëren die in theorie 100% gedecentraliseerd was en beheerd werd door de gemeenschap. Het is gebaseerd op Ethereum, in tegenstelling tot DOGE, dat is gebaseerd op Bitcoin.

Op 17 juni 2021 waren er 394,796 miljard SHIBs in omloop. Verrassend genoeg zijn er een biljard – een miljoen miljard – van Shiba Inu-munten. Dit betekent dat, in ieder geval voorlopig, de prijs van een Shiba Inu munt relatief laag zal blijven.

Dit wil niet zeggen dat het op een gegeven moment niet zal toenemen, maar de uitgestrektheid van het potentiële aanbod drukt de prijs enigszins. Zeker, het zal niet het heilige merkteken van $ 1 bereiken zonder ernstige financiële verstoringen te veroorzaken. Maar de lage prijs van de munt betekent ook dat er groeipotentieel is zolang mensen onthouden om redelijk te blijven.

Zoals Ryoshi schreef in de SHIB white paper: “We hebben de mogelijkheid om de waarde van Dogecoin exponentieel te overschrijden, zonder ooit de drempel van $ 0,01 te overschrijden.”

Het andere ding om op te merken over het aantal Shiba Inu-munten is dat de helft van het totale aanbod werd gegeven aan Ethereum-oprichter Vitalik Buterin, die in mei 2021 90% van hen verbrandde, het equivalent van 410 biljoen tokens, ter waarde van ongeveer $ 6,7 miljard.

Toen zei hij: “Ik wil niet zo’n machtsplek zijn.”

Ook in mei doneerde Buterin 50 biljoen munten, ter waarde van ongeveer $ 1,2 miljard, aan het India COVID-19 Crypto Relief Fund. De miljardair zei dat het “een kans was om de meme-bubbel om te zetten in iets dat mensen echt goed zou kunnen doen.”

ShibaSwap: hoge verwachtingen?

De volgende stap van SHIB lijkt de oprichting van een eigen beurs, ShibaSwap. Hierdoor kunnen mensen hun SHIB inwisselen voor andere cryptocurrencies op een gedecentraliseerde uitwisseling. Gebruikers kunnen ook shiba’s andere cryptocurrency, LEASH, en de aankomende BONE-lancering te pakken krijgen.

Er is nog geen datum gegeven voor de lancering van ShibaSwap, hoewel het bedrijf stelt dat “ShibaSwap beveiligingstests, audits en laatste updates ondergaat om zich voor te bereiden op een veilige lancering.” Als dit gebeurt, kan dit een impact hebben op de prijs van Shiba Inu-munten.

Een ander ding om op te merken over Shiba Inu-munt is dat het een toegewijde online fanbase heeft. Gezien de zeer lage prijs van de Shiba Inu-munt en het ongelooflijk beperkte nut ervan, is het hebben van ongeveer 30 toegewijde Facebook-groepen en een subReddit met 172.000 leden redelijk goed.

Hoewel het veilig is om te zeggen dat deze sites niet bepaald de plek zijn om naartoe te gaan voor beredeneerde discussies over het nut en de trends van cryptocurrency, moet je ze de eer geven dat ze positieve, optimistische, enthousiaste en gastvrije plaatsen zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in SHIB. Er zijn zeker een behoorlijk aantal Shiba Inu-muntevangelisten online, dus het lijkt redelijk om te denken dat deze meme-munt nog niet verdwijnt.

Zeker, de recente notering op Coinbase betekende dat sommige sceptici hun voorspelling van de prijs van Shiba Inu-munten hadden moeten herzien.

De huidige prijs is 0.00005530 USD.

Een geschiedenis van de SHIB-prijs

Laten we eens kijken naar de prijsgeschiedenis van SHIB en kijken of het ons kan helpen een voorspelling te doen van de prijs van Shiba Inu-munten. Toen het in augustus 2020 werd gelanceerd, was het iets van $ 0,00000000001 waard. Het bleef het grootste deel van de eerste negen maanden van zijn bestaan rond dat niveau. Maar toen gebeurde er iets.

Toen DOGE begin mei 2021 bijeenkwam, gingen mensen op zoek naar de volgende dogecoin en velen van hen vestigden zich op SHIB. Dit betekende dat op 8 mei, de dag dat Elon Musk op Saturday Night Live verscheen, de prijs explodeerde, gaande van $ 0,000005246 naar $ 0,00001883, een stijging van ongeveer 260%. Terwijl Musk’s verschijning op de Amerikaanse televisie-instelling eigenlijk de prijs van DOGE raakte, bleef SHIB uitbreiden en bereikte op 10 mei een recordhoogte van $ 0,0000388.

Op 19 mei kreeg de cryptocurrency-markt echter een klap en werd SHIB geraakt. Het daalde tot $ 0,000007046 op 21 mei, en hoewel het terugkeerde naar $ 0,00001159 op 24 mei, keerde het op geen enkele manier terug in de buurt van zijn hoogtepunt en werd het verhandeld op ongeveer $ 0,0000007 op de ochtend van 15 juni.

Op de avond van die dag gebeurde er echter iets groots. De Coinbase-beurs kondigde, tot grote verbazing van analisten, aan dat het SHIB zou noteren, waardoor de prijs van de Shiba Inu-munt in iets meer dan een uur steeg van $ 0,0000728 naar $ 0,000009331, een stijging van 28%. Deze plotselinge hausse werd gevolgd door een neerwaarts rendement van de prijs die op 17 juni op $ 0,0000079 stond.

Maar voor de toekomst? Sommige mensen hebben een aantal voorspellingen gedaan over de prijzen van Shiba-munten.

FAQ

Sheba munt een goede investering?

Mogelijk. De recente notering op Coinbase zou eenvoudigweg kunnen bewijzen dat het geen grappenmunt is zoals sommige mensen denken. Er is ook het voortdurende wachten op ShibaSwap om te gebeuren. Dit kan een serieuze impact hebben en ervoor zorgen dat iedereen zijn voorspellingen over de prijzen van Shiba Inu-munten in 2021 wijzigt. Aan de andere kant misschien niet. Sterker nog, het zal misschien nooit gebeuren. Wat u moet onthouden, is dat cryptocurrencies, vooral memecoins, zeer volatiel zijn, prijzen kunnen dalen of stijgen en u moet nooit meer geld investeren dan u zich kunt veroorloven om te verliezen.

Shiba Inu $1 kan bereiken?

Dat kan prima zijn. Maar gezien hoe laag de prijs is, zal het waarschijnlijk niet snel zijn. Ten eerste omdat dit veel geld in de wereldvoorraad zou pompen, wat betekent dat er een zware inflatie zou zijn. Ten tweede is het niet echt ontworpen om die hoogten te bereiken. Het idee was dat de lage waarde zou betekenen dat het beter zou kunnen presteren dan concurrenten zonder zelfs maar de barrière van één cent te doorbreken. Het is geen kritiek op geld. Het is maar net hoe het werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bio 11

Matt Levine : biografie, familie, salaris en vermogen

crypto 35

Cryptocurrency-belasting in Nieuw-Zeeland: hoe het werkt