in

Tarsu en Tia: BTW is niet verschuldigd

Na de zin van de Hof van Cassatie, het oordeel van de <a href=”http://web.archive.org/web/20110407023822/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/corte-costituzionale/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Post gemarkeerd met het Constitutioneel Hof”>Constitutional Court, dat oordeelde dat de Tarsu en de Tia zijn geen eerbetoon en dat kan dus niet aan btw worden onderworpen.

Daarom wordt verduidelijkt dat de Tarsu geen belasting is en daarom niet kan worden onderworpen aan de btw-verhoging van 10%. In de praktijk zullen maar liefst 15 miljoen Italian families in beroep moeten gaan en terugbetaling moeten vragen voor btw die in de afgelopen tien jaar ten onrechte is betaald.
De meeste verenigingen voor de bescherming van de rechten van werknemers hopen dat deze refunds automatisch zijn, waarbij de bedragen van de volgende rekeningen worden afgetrokken.

Als dit niet het geval is, kunnen de consumenten een terugbetaling kunnen aanvragen die gelijk zal zijn aan 350 euro voor de laatste 10 jaar, wat de staats- en gemeentekas ongeveer 5 miljard en 250 miljoen euro zal kosten.
Het is duidelijk dat de consumenten om terugbetaling aan te vragen en recht op terugbetaling te hebben, een bewijs van betaling moeten hebben in de laatste 10 jaar van de <a href=”http://web.archive.org/web/20110407023822/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/tarsu/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Post gemarkeerd met tarsu”>Tarsu en

Auto’s: valse facturen van nepbedrijven, fraude tussen Calabrië en Veneto

Federalisme, de Gemeenten breken door de daken