in

Utility Manager Academy (UMA) kondigt 5 nieuwe locaties aan: cursussen en masters gewijd aan de Utility Manager

Utility Manager Academy (UMA) is de eerste opleidingsschool die uitsluitend gericht is op het opleiden van de figuur van de Utility Manager. Het instituut heeft de aanstaande opening van 5 nieuwe kantoren in Italië aangekondigd.

De nutssector evolueert

De figuur van de Utility Manager wordt steeds populairder.

De officiële definitie van de vaardigheden van de nieuwe professionele figuur werd bijna twee en een half jaar geleden voor het eerst duidelijk gespecificeerd met de verspreiding van de UNI 11782: 2020-standaard. In iets meer dan twee jaar zijn dankzij Uni en Assium, instanties die actief zijn in de bescherming van de markt en burgers door middel van standaardisatie, opleidingsprojecten gericht op de sector gegroeid. In dit kader werden de projecten van Utility Manager Academy (UMA) geboren, een verticale opleidingsschool die basiscursussen sponsort gericht op agenten, inkoopmanagers, makelaars en professionals die actief zijn op het gebied van elektriciteits-, gas-, connectiviteits- en telefonie-nutscontracten.

Ast van het jaar heeft UMA een nieuw ontwikkelingsprogramma gecreëerd dat actief is in heel Italië, gebruikmakend van de betrokkenheid van gezaghebbende spelers op het gebied van nutsbeheer, en heeft het de eerste lokale kantoren opgericht op basis van training en certificeringen in overeenstemming met de UNI 11782: 2020-norm.

De UMA is daarom een van de eerste scholen die als doel heeft de opleiding van de Utility Manager, beschouwd als een cruciaal hulpmiddel om de sector van het nutsbeheer te vernieuwen.

Daarnaast heeft UMA de mogelijkheid gehad om uit te breiden en nieuwe kantoren en nieuwe digitale toegangspunten te vestigen bij historische en betrouwbare spelers in verschillende Italiaanse regio’s, profiterend van de standaardisatie door UNI en de investeringen van investeerders in de sector.

Utility Manager Academy (UMA) opent 5 nieuwe locaties

De nieuwe UMA-kantoren zijn geopend in Sicilië, Puglia, Toscane, Emilia-Romagna en Lombardije. Dit zijn dynamische ondernemersrealiteiten die volledig zijn geïntegreerd in de wereld van nutsbedrijven, gecreëerd om het netwerk van gecertificeerde agenten te versterken en uit te breiden.

De nieuw opgerichte trainingslocaties zijn gevestigd in bedrijven die actief zijn in de sector van het nutsbeheer. Concreet zijn dit:

  • NoiEnergia, een bedrijf dat zich bezighoudt met elektriciteits- en gasleveringen dat zijn hoofdkantoor heeft in Bari, maar ook aanwezig is in Lombardije, Sicilië en Basilicata. “Een realiteit die met de tijd en ervaring het referentiepunt is geworden in de energievoorzieningssector, door het opbouwen van een relatie met de klant op basis van vertrouwen”.
  • PU Broker Sas heeft zijn statutaire zetel in Abruzzo, maar heeft er toegang toe in heel Italië. “Met meer dan tien jaar ervaring achter de rug is het bedrijf gespecialiseerd in het beheer van geschillen en geschillen tegen operators op het gebied van telefonie, energie en gas.”
  • Rebon, een bedrijf gevestigd in Toscane en voornamelijk actief in Florence en Pisa. “Het is een adviesbureau voor bedrijven en particulieren, dat tot doel heeft bewustzijn te creëren bij zijn klanten om de beste voordelen te behalen aan de economische kant, dus van besparingen, en op het gewone beheer van nutsvoorzieningen”.
  • Assoben, bekend als de nationale vereniging van energiemakelaars met maatschappelijke zetel in Treviglio maar ook aanwezig in Brescia en San Donà di Piave “Het doel is om de sector te reguleren die altijd als “sterk wild” is beschouwd.
  • GLserVIS Srl, een Toscaans bedrijf dat zich bezighoudt met elektriciteit en gasvoorzieningen, accijns- en btw-recuperatie, vaste telefonie en internet, energie-efficiëntie, projectmanager, secundair kostenbeheer. “Om onze technische voorbereiding te verbinden met de activiteit van onze klanten, met een menselijk en direct contact met mensen. Dit maakt ons in staat om al die kosten die indirect verband houden met het eigenlijke werk te optimaliseren.

Utility Manager Academy (UMA): thematische cursussen, masters en workshops

Het project werd becommentarieerd door het centrale management van UMA die uitlegde: “Het doel van dit project is om een wijdverspreid netwerk van lokale trainingspunten te activeren die in staat zijn om lokale professionals te betrekken en hen de mogelijkheid te geven om direct toegang te krijgen tot gecentraliseerde cursussen met programma’s die in detail worden bestudeerd en reageren op de bepalingen van de UNI 11782: 200-standaard. We bieden de ervaring die is opgedaan in het lesgeven en de partnerschappen met Intertek en Accredia die ons in staat stellen om de cursus en het examen voor certificering rechtstreeks online te leveren via ons platform en ons onderwijzend personeel“.

De basistrainingen zijn beschikbaar op de UMA-kantoren en ook de masters worden geactiveerd. Cursussen en masters worden toevertrouwd en beheerd door de directeur van de Academie en haar docenten. In de toekomst is het ook de bedoeling om thematische workshops te promoten en de eerste cursus te lanceren – gids voor het berekenen van het belastingkrediet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 38

Cartesi prijsverwachting 2025 en 2030

invest 00008

Overnachting op Capital.com: hoe het tarief te bekijken en te berekenen