in

Voorraad: wat het is en hoe het werkt

Het aandeel is een van de financiële producten die de aandacht trekken van veel beleggers in de wereld vanwege de winstgevendheid. Om op dit gebied te slagen, moeten beleggers de basisinformatie begrijpen, zoals welke aandelen ze zijn, welke soorten aandelen beschikbaar zijn en hoe ze een effect kunnen kopen / verkopen.

Het volgende artikel geeft u ook nuttige informatie met betrekking tot beleggen in aandelen (Wat is aandelen? Hoe geld te verdienen in aandelen).

1. Wat is een aandeel of voorraad?

Een zekerheid is een effect dat het eigendom en het legitieme belang van de aandeelhouder in de activa of het kapitaal van de onderneming vertegenwoordigt.

Voor bedrijven is de uitgifte van aandelen een vorm van het aantrekken van kapitaal ten dienste van het groeiplan of de activiteiten van het bedrijf, zoals het lanceren van nieuwe producten, het uitbreiden van markten, het bouwen van infrastructuur, enz.

Voor beleggers is beleggen in aandelen een manier om hun geld te laten groeien en de inflatie in de loop van de tijd te overwinnen.

Wanneer een bedrijf zijn bedrijf wil laten groeien, haalt het kapitaal op door aandelen uit te geven. Als afhankelijk van het aantal aandelen dat u koopt, als het bedrijf in de toekomst effectief groeit en de aandelen stijgen, krijgt u winst van het bedrijf. Hoe meer aandelen u bezit, hoe meer winst u ontvangt.

Voorbeeld: Apple Corporation geeft 1.000 aandelen uit. Als u 1 aandeel van Apple Corporation bezit, betekent dit dat u een belang van 0,1% krijgt. Als u 500 aandelen bezit, bezit u 50% van dit bedrijf.

Daarnaast krijgt u, wanneer u bepaalde aandelen in bedrijven bezit, ook dividend uitgekeerd. Apple betaalde vorig jaar bijvoorbeeld een dividend van meer dan 3 dollar per aandeel. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het beleggen in aandelen om hun gezondheid te laten groeien.

2. Hoe geld te verdienen met aandelen

Wanneer u een aandeel in de aandelen van een bedrijf koopt, kunt u op twee manieren profiteren van uw eigendom:

✓ Waardering: Wanneer de aandelenkoers van uw aandelen stijgt naar een hoger niveau dan wat u er oorspronkelijk voor betaalde, verdient u geld. Deze winst is echter alleen op papier totdat u het aandeel verkoopt, waarna u een meerwaarde maakt. Natuurlijk kan de beurskoers per aandeel lager zijn dan wat je oorspronkelijk betaalde. Specifiek wordt uw winst berekend met de volgende formule:

Profit/loss = (Verkoopprijs – Aankoopprijs) * Aantal aandelen – Transactiekosten

✓ Dividenden: Sequinds zijn bedrijfswinsten die worden overgedragen aan beleggers wanneer het bedrijf winst maakt. Niet alle aandelen keren echter dividend uit. S dividenden worden uitgekeerd op basis van het aantal aandelen dat ze bezitten. Als Apple bijvoorbeeld een dividend van 0,80 dollar per aandeel aankondigt, zou de 50-aandelenaandeelhouder een dividend van 40 dollar ontvangen.

Als je dividenden en waardering bij elkaar optelt, kom je bij het totaalrendement.

3. Wat zijn de verschillende soorten voorraad?

Er zijn twee hoofdtypen aandelen, gewone aandelen en preferente aandelen.

  • Gewone aandelen: geef eigenaars het recht om te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen en om dividenden te ontvangen.
  • Gefranchiseerde acties: Eigenaren hebben geen stemrecht over zakelijke beslissingen, maar geven eigenaren voorrang op gewone aandeelhouders en verminderen in plaats daarvan risico’s. In het bijzonder, als het bedrijf failliet gaat, krijgen ze voorrang om eerst te betalen.

Gewone en preferente aandelen kunnen worden ingedeeld in een of meer van de volgende categorieën:

  • Growth titel: het is een aandeel van bedrijven met een aanzienlijk toekomstig groeipotentieel, met aantrekkelijke rendementen maar met een relatief hoog risiconiveau. Deze emittenten hebben een groeipercentage boven het marktgemiddelde, meestal 15%-20% of meer. Een start-uptechnologie zal waarschijnlijk een groeiaandeel zijn.
  • Articculturele acties: ze bieden hogere dividenden. Investers kopen ze vanwege de winst die ze genereren. Ingenomen aandelen zijn aantrekkelijk voor beleggers die de winst in de loop der jaren geleidelijk willen verhogen als een manier om de inflatie te compenseren.
  • Waarde aandelen: dit zijn aandelen van bedrijven die ondergewaardeerd zijn en onder hun marktwaarde handelen. Mensen kopen waardeaandelen in de hoop dat de markt overdreven heeft gereageerd en dat de koers van het aandeel zal opveren.
  • Blue-chip acties: het zijn de aandelen van een groot, gerenommeerd en goed gefinancierd bedrijf met een solide geschiedenis van groei. In de Verenigde Staten behoort een blue-chip aandeel meestal tot een groep bedrijven met een marktkapitalisatie van miljarden dollars. Sommige voorbeelden van blue-chip aandelen zijn IBM, Coca-Cola en Boeing.
  • Penny aandeel: het is een uitzonderlijk goedkoop nieuw bedrijfsaandeel, meestal minder dan 1 USD / aandeel. Penny is een zeer speculatieve asset.

Een andere manier om aandelen te classificeren is naar bedrijfsgrootte, zoals blijkt uit de marktkapitalisatie, onderverdeeld in large-cap, mid-cap, small-cap en micro-cap aandelen.

Hier is een van de meest elementaire kennis over acties. We hopen dat u door deze les het concept hebt begrepen van wat aandelen zijn, de soorten aandelen die vandaag op de markt beschikbaar zijn en hoe u geld kunt verdienen met aandelenbeleggingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 11

XM.com: Stap voor stap registreren

investimenti 83

XM.com: is het oplichterij of niet?