in

Welke prijzen krijgen de meest verdienstelijke ambtenaren

Overheidsmedewerkers die zich onderscheiden door hun verdiensten en expertise kunnen verschillende vormen van prijzen ontvangen. In de nieuwe richtlijn over prestaties en verdiensten in overheidsdiensten wordt benadrukt dat ambtenaren, door hun vaardigheden te vergroten door middel van opleiding, recht kunnen hebben op beroepsprijzen en economische stimulansen.

In dit artikel onderzoeken we welke prijzen verdienstelijke overheidsmedewerkers kunnen ontvangen en wat de nieuwe richtlijn inhoudt op het gebied van
beloningen.

Onderscheidingen voor verdienstelijke ambtenaren

De nieuwe richtlijn, ondertekend door de minister van Openbaar Bestuur Paolo Zangrillo op 28 november 2023, introduceert nieuwe criteria voor de evaluatie van de prestaties en verdiensten van ambtenaren. Degenen die positief worden beoordeeld als „best presterende” hebben recht op verschillende economische onderscheidingen en meer.

Welke prijzen krijgen verdienstelijke ambtenaren

Overheidsmedewerkers die positief worden beoordeeld op bekwaamheid en verdiensten kunnen verschillende soorten onderscheidingen ontvangen, waaronder:

 1. Economische stimulansen:
  • Verlening van aanvullende behandelingen in overeenstemming met de bepalingen van vakbondsovereenkomsten en hun specifieke CCNL.
  • Stimulerings- en beloningsmechanismen die worden geactiveerd na het meten en evalueren van individuele prestaties, met economische beloningen op het salaris.
 2. Niet-economische onderscheidingen:
  • Bijscholingsprogramma’s dankzij specifieke cursussen gericht op werknemers.
  • Individuele coaching- en mentoractiviteiten, hoogwaardige opleidingen gericht op professionele ontwikkeling en groei.
  • Reputatieprijzen binnen de organisatie, zoals de titel van ‘beste werknemer van de maand’.
  • De rol van interne trainers voor „best presterende”.

Wie zijn de verdienstelijke ambtenaren

Verdienstelijke ambtenaren zijn degenen die uitblinken in verschillende aspecten van hun werkprestaties:

 • Doelstellingen bereiken: medewerkers die hun toegewezen doelstellingen uitstekend bereiken en een belangrijke bijdrage leveren aan de missie van de organisatie.
 • Competenties en capaciteiten: werknemers met hoge professionele competenties en capaciteiten die de algemene prestaties van de organisatie verbeteren.
 • Innovatie en creativiteit: degenen die innovatieve ideeën of creatieve oplossingen aandragen die de interne processen of de aangeboden diensten verbeteren.
 • Voortdurende opleiding: werknemers die zich voortdurend inzetten voor het verbeteren van hun vaardigheden en kennis.
 • Samenwerking en teamgeest: zij die als team goed werken en bijdragen aan een positieve werkomgeving.
 • Verantwoordelijkheid en toewijding: werknemers die blijk geven van een sterke arbeidsethos, die verantwoordelijkheid nemen en toewijding tonen.
 • Nieuws beloont doelstellingen op de loonlijst, de Rekenkamer verwerpt ze

  Op 20 mei 2024 heeft de Rekenkamer met resolutie nr. 62/2024/G gewezen op de onbevredigende resultaten van de „objectieve onderscheiding voor PA-medewerkers”, zoals momenteel geregeld. De boekhoudkundige rechters benadrukten het ontbreken van homogene parameters, wat erop wijst dat er behoefte is aan effectievere beloningsmechanismen en -doelstellingen die kunnen worden gemonitord door externe gebruikers bij het evaluatieproces te betrekken
  .

  Andere hulp en updates

  Onder de verschillende actieve subsidies voor PA-medewerkers in 2024 benadrukken we de ambtenarenbonus en de eenmalige subsidie voor zorgpersoneel. Het kan ook interessant zijn om meer te weten te komen over de verhoging van de salarissen voor staatspersoneel tot 190 euro en de verhogingen van de loonlijst sinds 2024
  .

  Onderscheidingen voor verdienstelijke ambtenaren zijn een belangrijke stimulans om de prestaties en verdiensten binnen overheidsdiensten te verbeteren. De nieuwe richtlijn heeft tot doel een werkomgeving te creëren waarin vaardigheden en betrokkenheid worden gewaardeerd en waarbij permanente opleiding en innovatie worden bevorderd
  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  incentivi occupazione lombardia 2024

  Werkgelegenheidsprikkels in Lombardije 2024: Oproep tot het indienen van een opleiding om personeel

  formazione continua lombardia

  Voortgezet onderwijs in Lombardije: oproep, voucher en aanvraag voor 2024