in

Wie maakt deel uit van de Ftse Mib? Hier is de volledige lijst met titels

De Ftse Mib is een van de belangrijkste beursindexen in Europa en omvat de 40 Italiaanse bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie. Maar wie maakt deel uit van deze index? En wat zijn de kenmerken van de bedrijven waaruit het bestaat? In dit artikel proberen we al deze vragen te beantwoorden, waarbij we in detail ingaan op de betekenis van de Ftse Mib, de geschiedenis van de index, de huidige trend en nog veel meer.

Maar laten we, voordat we op het onderwerp ingaan, proberen beter te begrijpen wat de Ftse Mib is en wat de belangrijkste kenmerken ervan zijn.

The Ftse Mib: betekenis en kenmerken

De Ftse Mib (Financial Times Stock Exchange Milano Italia Borsa) is de aandelenindex van de Italiaanse effectenbeurs die de 40 Italiaanse bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie omvat. Deze index is daarom een belangrijke barometer voor de Italiaanse economie en voor de prestaties van beursgenoteerde bedrijven.

De index werd opgericht in 2004, toen de Italiaanse effectenbeurs besloot om haar marktindexen samen te voegen in één referentie-index. De Ftse Mib is daarom ontworpen om een volledig overzicht te bieden van de Italiaanse economie en haar meest representatieve bedrijven. Bedrijven die deel uitmaken van de Ftse Mib moeten aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder marktkapitalisatie, liquiditeit en transparantie van financiële informatie. Bovendien wordt de index periodiek bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de opgenomen bedrijven altijd de meest representatieve zijn voor de Italiaanse markt.

De 30 jaar oude grafische en historische Ftse Mib

Hoewel de Ftse Mib pas in 2004 werd opgericht, is het mogelijk om de historische trend te analyseren dankzij de gegevens die beschikbaar zijn op de Italiaanse beurs. In het bijzonder is het mogelijk om de Ftse Mib-grafiek en de 30-jarige historische Ftse Mib te raadplegen voor een volledig overzicht van de prestaties van de index in de loop van de tijd.

Door de Ftse Mib-grafiek te analyseren, is het mogelijk om te zien hoe de index door de jaren heen verschillende schommelingen heeft ondergaan, met historische hoogtepunten en dieptepunten. De Ftse Mib bereikte bijvoorbeeld zijn hoogste punt ooit op 7 maart 2000, toen hij 50.109 punten bereikte. Integendeel, het laagste punt van de index werd geregistreerd op 12 maart 2020, tijdens de Covid-19-pandemie, toen deze 14.641 punten bereikte. De 30-jarige historische Ftse Mib maakt het daarentegen mogelijk om de trend van de index op lange termijn te analyseren en biedt een volledig overzicht van de schommelingen op de Italiaanse markt in de afgelopen decennia.

Ftse Mib vandaag en verspreid

Maar hoe gaat het met de Ftse Mib vandaag? Zoals alle beursindexen zijn de prestaties van de Ftse Mib afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de prestaties van de Italiaanse economie, de prestaties van beursgenoteerde bedrijven en het niveau van het beleggersvertrouwen. Daarnaast is een andere factor die van invloed kan zijn op de prestaties van de Ftse Mib de spread, of het verschil in rendement tussen Italiaanse staatsobligaties en die van andere landen van de Europese Unie. Een hoge spread kan namelijk voor onzekerheid zorgen bij beleggers en een negatieve invloed hebben op de aandelenmarkt. Momenteel herstelt de Ftse Mib zich na de crisis veroorzaakt door de Covid-19-pandemie, maar de trend van de index zal ook afhangen van de politieke en economische keuzes van de Italiaanse regering en de Europese Unie.

Volledige lijst van Ftse Mib-effecten

Maar laten we nu eens kijken naar de volledige lijst van effecten die deel uitmaken van de Ftse Mib. In alfabetische volgorde zijn de 40 beursgenoteerde bedrijven: 1. A 2 TEGEN 2. Versterking 3. Atlantia 4. Azimut Holding 5. BPM Bank 6. BPER Bank 7. CNH Industrial 8. Cattolica-verzekering 9. Diasorine 10. Op de 11e. Eni 12. Exor 13. Ferrari 14. FineBank 15. Algemeen 16. Hera 17. Intesa Sanpaolo 18. Italgas 19. Leonardo 20. Luxottica 21. Mediobanca 22. Moncler 23. Nexus 24. Pirelli 25. Italiaans postkantoor 26. Prysmian 27. Saipem 28. Sam 29. STMicroelectronics 30. Salvatore Ferragamo 31. Graafmachine 32. Telecom Italia 33. Tenaris 34. Graafmachine 35. Unicredit 36. Unipol 37. UBI Bank 38. UniPolsai 39. Yoox Net-A-Porter 40. Zalando Zoals u kunt zien, is de lijst van bedrijven die deel uitmaken van de Ftse Mib zeer gevarieerd en omvat bedrijven uit verschillende sectoren, van financiën tot energie, van mode tot de auto-industrie.

Tips

Tot slot zijn hier enkele nieuwe suggesties met betrekking tot de Ftse Mib en gerelateerde trefwoorden. — Als u wilt investeren in de Ftse Mib, is het belangrijk dat u de Italiaanse markt en de beursgenoteerde bedrijven goed kent. Probeer dus altijd op de hoogte te blijven van het laatste economische en financiële nieuws. — De Ftse Mib is slechts een van de Italiaanse beursindexen. Als u uw kennis op de Italiaanse aandelenmarkt wilt verdiepen, raden we u aan ook andere beursindexen te raadplegen, zoals de FTSE Italia All-Share en de FTSE Italia Mid Cap. — Onthoud ten slotte dat beleggen in de aandelenmarkt altijd een bepaald risico inhoudt. Voordat u een beleggingsbeslissing neemt, moet u altijd zorgvuldig uw financiële doelstellingen en risiconiveau beoordelen. Raadpleeg bij twijfel altijd een expert in het veld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

joshua mayo pnodyzjccca unsplash scaled

Hoe futurescontracten werken: een complete gids

pexels cottonbro studio 3943726 scaled

Wat is de beste handel? Ontdek de beste Italiaanse handelsplatforms