in

Zal Bitcoin altijd kwetsbaar zijn voor een crash van 50%?

Een van de meest bekende kenmerken van bitcoin is de volatiliteit. De grote prijsschommelingen van Bitcoin halen vaak de krantenkoppen.

Er zijn veel factoren die de volatiliteit van bitcoin spelen, waaronder speculatieve beleggers, adoptiepercentages, slechte pers en institutionele beleggers die grote hoeveelheden bitcoin kopen of verkopen.

Typisch, wanneer de prijs van bitcoin een grote beweging omhoog of omlaag maakt, is de exacte oorzaak moeilijk aan te wijzen. Prijsschommelingen kunnen echter extreem worden, omdat wanneer de prijs begint te dalen, speculatieve beleggers meestal hun bitcoins verkopen waardoor de prijs verder daalt, of wanneer de prijs begint te stijgen, meer speculatieve beleggers aan boord komen.

Voor meer informatie over de volatiliteit van bitcoin, zie “Is Bitcoin niet te volatiel om nuttig te zijn als valuta?”

Hogere adoptiepercentages kunnen de volatiliteit verminderen

De volatiliteit van Bitcoin heeft de acceptatiegraad belemmerd omdat de meeste mensen een groot deel van hun spaargeld niet in een valuta met zo’n hoge volatiliteit kunnen houden, vooral als ze op korte termijn toegang moeten krijgen tot die fondsen en deze moeten gebruiken. Dit gebrek aan adoptie beïnvloedt de volatiliteit omdat het betekent dat grote hoeveelheden bitcoin eigendom zijn van minder mensen of instellingen. Als een institutionele belegger die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin bezit bijvoorbeeld verkoopt, kan dit leiden tot prijsschommelingen.

Als bitcoin de dominante vorm van valuta zou worden voor een aanzienlijk deel van de wereld, zouden meer mensen de valuta gebruiken om te sparen, uit te geven en als rekeneenheid. Deze toegenomen acceptatie zou waarschijnlijk een veel lagere volatiliteit veroorzaken dan nu het geval is, en 50% crashes zouden veel minder waarschijnlijk zijn. Wanneer meer mensen bitcoin adopteren en gebruiken, is het minder waarschijnlijk dat elke gebeurtenis een grote prijsbeweging in beide richtingen veroorzaakt.

De voordelen van een munt zonder overheidsingrijpen

Een van de
mandaten van de Federal Reserve (de centrale bank van de Verenigde Staten) is om de Amerikaanse dollarinflatie elk jaar rond de 2% te houden.

In feite is de inflatie meestal hoger dan dat. Ervan uitgaande dat de Fed zijn inflatiedoelstelling van 2% per jaar bereikt, daalt de waarde van alle spaargelden die in dollars zijn opgeslagen ook elk jaar met dezelfde 2%. Hoewel de intenties van overheden en centrale banken eerlijk kunnen zijn, schaadt het gebruik van inflatie om groei te stimuleren spaarders op de lange termijn. Bitcoin heeft daarentegen een beperkt aanbod van 21 miljoen munten die niet kunnen worden verhoogd. Hoewel de prijs van bitcoin in de beginjaren volatiel was, is het handig om een deel van uw vermogen te kunnen opslaan in een actief met een aanbod dat niet kan worden verhoogd.

samenvatting

  • Bitcoin is gevoeliger voor prijsschommelingen dan fiat-valuta’s, grotendeels omdat er geen overheidsinterventie is in het monetaire beleid van bitcoin.
  • Hogere adoptiepercentages zullen waarschijnlijk helpen de volatiliteit van bitcoin in de loop van de tijd te verminderen.
  • Er zijn voordelen aan het hebben van een valuta zonder overheidsingrijpen die opwegen tegen de risico’s van volatiliteit.
  • Bitcoin is niet onderhevig aan inflatie op dezelfde manier als dollars, omdat het een beperkt aanbod heeft dat niet kan worden gewijzigd.
0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 34

Tellor Token Prijsvoorspelling 2022 – 2025 – 2030

pexels katie harp 12591344

Wat is de beste 2FA-methode voor Bitcoin-beveiliging?