in

3 dingen die beginners verkeerd doen over cryptocurrencies

#1. Cryptocurrency is hetzelfde als NFT’s

Een paar jaar geleden zag je op sociale media zelden gebabbel over NFT’s. Fast forward naar 2022, en bijna iedereen heeft het over NFT. Voor iemand die nieuw is in alles wat blockchain is, kunnen NFT en cryptocurrency echter ook hetzelfde zijn.

In zekere zin is deze hypothese niet misplaatst. Zowel NFT als crypto zijn uitlopers van blockchain-technologie. Blockchain is de technologie achter cryptocurrencies en is geboren uit een idee van Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto, die het heeft ontworpen om de baanbrekende cryptocurrency te ondersteunen.

Na Bitcoin zag de ontwikkelaarsgemeenschap de valuta als een fascinerend alternatief voor fiatgeld. Hier was een vorm van geld die de overheid niet belde en inherent sneller en veiliger was.

Dankzij Bitcoin bestaan er nu nog duizenden cryptocurrencies.

NFT’s, een afkorting voor niet-fungibele tokens, zijn gedigitaliseerde activa. Niet-fungibele tokens zijn het tegenovergestelde van fungibele tokens, waarbij fungibiliteit de mogelijkheid inhoudt dat één type token wordt vervangen door een ander token van hetzelfde type. Bijvoorbeeld, 1 BTC = 1 BTC en elk $ 20-biljet is fungibel voor nog eens $ 20-factuur.

Als gevolg hiervan is een NFT de enige die bestaat, waardoor het uniek is.

Het bezit drie hoofdkwaliteiten: schaarste, ondeelbaarheid en uniciteit. NFT’s kunnen gescande versies van echte objecten vertegenwoordigen, zoals domeinnamen, tickets, kunst en zelfs tweets.

NFT’s worden meestal ingewisseld voor cryptocurrencies of contant geld in NFT-markten zoals OpenSea, Rarible, NFT Binance enzovoort. De grootste cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten, Coinbase, bereidt zich ook voor om zijn markt vrij te geven.

NFT’s zijn momenteel de nieuwste trend in het blockchain-universum, dankzij spraakmakende mensen zoals Jack Dorsey NFTing zijn allereerste tweet, die hen verdere erkenning bracht.

Een andere reden zijn de duizelingwekkende cijfers die ze van hand wisselden, zoals maar liefst $ 69 miljoen die kunstenaar Beeple binnenhaalde voor zijn visuele kunstwerk ‘Everydays – The First 5000 Days’.

#2. U kunt meer geld verdienen met cryptocurrencies dan met aandelen

Dit idee komt deels voort uit het idee dat cryptocurrencies het land zijn van nachtelijke miljonairs, Lamborghini’s, enz. De waarheid is dat hoewel cryptocurrencies doorgaans een beter rendement opleveren dan traditionele beleggingen zoals aandelen, het risico net zo dramatisch kan zijn.

Als het gaat om cryptocurrency-investeringen, gaat enthousiasme vaak niet gepaard met kennis. Een studie uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Cardify onthulde dat gevestigde beleggers steeds meer een voorkeur voor cryptocurrencies vertoonden dan aandelen, waarbij beginnende handelaren voornamelijk deze trend aandreven. Bovendien zeiden de meeste van de ondervraagde beleggers dat ze nog steeds nieuw zijn in cryptocurrencies.

Betekent dit alles dat cryptocurrencies beter of winstgevender zijn dan aandelen? Niet per se. Ten eerste zijn aandelen ook onderhevig aan prijsschommelingen. Dit kan te wijten zijn aan de beleidswijziging van een bedrijf of het stijgende marktsentiment. De huidige juridische kluwen van Twitter met Elon Musk nadat de CEO van Tesla zich terugtrok uit een deal om het microbloggingplatform te kopen. Het getouwtrek zorgde ervoor dat de aandelenkoersen van Twitter kelderden, waardoor beleggers in de grillen van de markt achterbleven.

Tegelijkertijd zijn aandelen van oudsher een benchmark voor beleggers en zijn ze een bewezen en betrouwbare manier om uw geld goed te gebruiken. Crypto heeft ook bevredigende winsten opgeleverd voor veel beleggers, maar alleen als het met de nodige zorgvuldigheid wordt gedaan.

Daarom moeten beleggers in cryptocurrency niet de behoefte voelen om al hun eieren in cryptocurrency te leggen. Een hybride beleggingsbenadering, waarbij de portefeuille wordt gediversifieerd, kan op de lange termijn lonender zijn. Het belangrijkste is om de gouden regel van beleggen te onthouden: zet nooit meer geld in dan je bereid bent te verliezen.

#3. Cryptografische transacties zijn onvindbaar, anoniem

Wist je dat cryptotransacties niet anoniem zijn? Zelfs mensen die al jaren interactie hebben met cryptocurrencies realiseren zich dit niet. In feite is de overtuiging dat crypto-transacties anoniem en onvindbaar zijn een van zijn grootste aantrekkingskrachten en bron van kritiek. Maar welke cryptocurrency is eigenlijk pseudoniem, dat is een belangrijk onderscheid.

De Bitcoin-website merkt op: “Bitcoin is ontworpen om zijn gebruikers in staat te stellen betalingen te verzenden en te ontvangen met een acceptabel niveau van privacy en elke andere vorm van geld. Bitcoin is echter niet anoniem en kan niet hetzelfde niveau van privacy bieden als contant geld.

Dus hoe is het mogelijk dat encryptie privacy biedt, maar niet volledig en volledig anoniem is?

Ten eerste gebruiken crypto-transacties “adressen”, de virtuele plaatsen waar geld wordt verzonden. In tegenstelling tot conventionele betalingssystemen zijn adressen niet gebonden aan de afzender of ontvanger (en dus aan hun identiteit): ze worden willekeurig gegenereerd. Bovendien volgen transactiegegevens in het netwerk van een cryptocurrency een specifiek pad dat kan worden gevolgd en gevolgd. Dit maakt het gemakkelijker om de bron en bestemming van fondsen binnen een transactie te vinden.

Crypto-transacties kunnen worden gede-anonimiseerd door iedereen met middelen en behoorlijk bepaald. Hier zijn twee manieren waarop dit kan gebeuren:

  • Als een adres op de een of andere manier kan worden gekoppeld aan de ware identiteit van een gebruiker, bijvoorbeeld als u een gecentraliseerde uitwisseling gebruikt. Een dergelijke uitwisseling zal samenwerken met de autoriteiten om details te verstrekken over welke rekeningen geld naar welke adressen hebben verzonden.
  • Omdat blockchain-transacties openbaar en transparant zijn, kan iedereen hierop inspelen en een gebruiker identificeren door middel van clustering.

In feite is het pseudoniem crypto de reden waarom er zeer succesvolle blockchain-surveillancebedrijven zoals Chainalisis zijn. De Amerikaanse overheid heeft het bedrijf vaak gecontracteerd om cryptocriminaliteit op te sporen.

Laatste gedachten: iedereen moet ergens beginnen

In het begin kan cryptografie raadselachtig zijn, en dat is oké, want 15 jaar geleden had niemand ooit gehoord van ‘cryptocurrency’ of ‘blockchain’. Het is een nieuw concept van geld dat revolutionair is, en daarom sloegen ze aan.

Hopelijk heeft deze gids enkele mythes over cryptocurrencies ontkracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels rodnae productions 8369770

Moet ik beginnen met wedden op cryptocurrency?

pexels jievani 8175415

Hoe kan ik besparen op Ethereum-gaskosten