in

Moet ik beginnen met wedden op cryptocurrency?

In de cryptocurrency-wereld is token-staking de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Cryptocurrencies die werken op een proof of stake (PoS) -netwerk zorgen voor picketing-mogelijkheden. Enkele voorbeelden van PoS-netwerken zijn Avalanche en Cardano. Dit in tegenstelling tot proof of work (PoW) netwerken zoals Ethereum (voor de 2.0 update) en, meer bekend, Bitcoin.

In een PoS-netwerk kunnen tokens op het netwerk worden gericht om verschillende netwerkfuncties, zoals blockchain-beveiliging en -onderhoud, te verbeteren. Stakers worden beloond voor hun inspanningen in de vorm van nieuw geslagen munten. Tokens worden vaak ingezet voor een afgesproken periode. Stakingsperioden variëren tussen blockchains, dus winkel rond voor een stakingsverplichting die aan uw behoeften voldoet. Om traditionele financiering te vergelijken, is staken met een PoS-netwerk vergelijkbaar met beleggen in effecten of obligaties, omdat het uitzetten van munten een rendement genereert in de vorm van nieuwe munten die in uw portefeuille zijn gedeponeerd.

Sommige blockchains vereisen bepaalde accumulaties van ingezette valuta’s voordat de voordelen volledig zijn. Hoewel meestal de minima vrij laag zijn. Net als elke andere investering is het belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u in staking duikt. Wanneer u op een platform wedt, bieden sommige platforms voordelen als u zich ook aanmeldt voor hun service. Het kan de moeite waard zijn om dit te onderzoeken als u van plan bent om grote hoeveelheden cryptocurrency op één platform in te zetten.

Wedden of niet wedden

Als het gaat om investeren in een PoS-cryptocurrency, is er een vraag te beantwoorden over het al dan niet inzetten van tokens op het netwerk. Een van de belangrijkste verschillen tussen een PoS-netwerk en een PoW-netwerk is waar de tokens vandaan komen. In een PoW-systeem worden tokens gedolven door mijnwerkers die rekenkracht gebruiken om vergelijkingen op te lossen en worden ze beloond voor hun investering in rekenkracht met cryptocurrency-betaling.

In een PoS-netwerk worden munten geslagen door willekeurig een staker te selecteren om het volgende blok te produceren. Stakers hebben een proportionele kans om het volgende blok te produceren op basis van het aantal tokens dat ze hebben ingezet. Voor een eenvoudig voorbeeld, als er 10 tokens op het netwerk zijn gericht en je hebt 1 ingezet, heb je een kans van 10% om elk blok te produceren. Proof of interest vervangt het proces van het uitvoeren van energie-intensieve computers om blokken te produceren, wat sneller en schaalbaarder is, maar niet noodzakelijkerwijs beter dan proof-of-work blockchains.

Een weddenschap kan niet worden verplaatst of verhandeld terwijl deze wordt ingezet, omdat deze wordt gebruikt om transacties te valideren en vast te leggen. Er zijn echter verschillende manieren om te richten, en liquid staking is een van de gemakkelijkste manieren voor beginners. Met behulp van een liquid staking model kunnen gebruikers hun deelname op elk gewenst moment intrekken en zelfs gebruiken in DeFi.

Natuurlijk kan het feit dat veel stakers hun tokens moeten vergrendelen, eigenlijk een goede zaak zijn voor PoS-netwerken die leiden tot meer stabiliteit en mogelijk prijsgroei. Daarnaast zijn er enkele critici van PoW-systemen die geloven dat PoS-systemen beter schalen dan PoWs en beter zijn voor het milieu dan PoW-systemen. Aan de andere kant wordt PoW als veiliger beschouwd, maar dit is ook het onderwerp van verhit debat. Hoewel dit een onderwerp van discussie is, is het nemen van een weloverwogen beslissing een goed onderdeel van een goede beleggingsstrategie.

Om de vraag te beantwoorden of je wel of niet moet wedden: het is beter om te wedden op PoS-netwerken dan om niet te wedden. Als je tokens hebt die kunnen worden ingezet, kun je ze ook aan het werk zetten.

Conclusies over de test

De beslissing om te kiezen tussen PoS en PoW is tegenwoordig het onderwerp van veel discussie. Om een goede beslissing te nemen, wilt u geïnformeerd worden over het waardeschema van beide systemen. Als u een actievere belegger bent en een actieve rol wilt spelen in het bestuur en het verdienen aan cryptocurrencies die zijn ingezet, dan is PoS misschien de juiste keuze voor u. Voordat u erin duikt en investeert in een PoS-cryptocurrency, moet u uw huiswerk doen op het juiste netwerk voor u. Sommige PoS-netwerken hebben hogere vereisten dan andere voordat alle voordelen van staking zijn toegewezen.

Als u een minder actieve belegger bent en op zoek bent naar een waardeopslag in het licht van stijgende inflatie en andere marktvariabelen, dan is een PoW-netwerk zoals Bitcoin misschien de beste keuze. PoW-systemen lenen zich voor een HODLer-mindset en zijn eenvoudiger. Koop laag, verkoop hoog. Maak je geen zorgen over picketing.

Als het je doel is om aan inflatie te ontsnappen, dan is een PoS-netwerk zeker niet de juiste zet. PoS-netwerken worden voortdurend geslagen, omdat het de munt- en stakingscyclus is die zijn waarde creëert, dus de meeste PoS-netwerken zijn voortdurend op zoek naar inflatie. Als je je aanwijsbare tokens niet op een PoS-netwerk zoals Avalanche of Cardano in het spel zet, laat je geld op tafel liggen. Er zijn geen kosten verbonden aan het uitzetten en de beloningen liggen ergens tussen de 2-15% APY, afhankelijk van het PoS-netwerk. Natuurlijk, als u NIET inzet, verliest u in wezen 2-15% APY als gevolg van inflatie, terwijl andere gebruikers profiteren. Dit is een belangrijke overweging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alesia kozik 6770774

Moet ik mijn cryptocurrency beschermen met behulp van de “Horcrux” -methode?

invest crypto 28

3 dingen die beginners verkeerd doen over cryptocurrencies