in

3 dingen die mensen falen dapper

Misvatting #1: Alle advertenties worden geblokkeerd op Brave

Het belangrijkste verkoopargument van Brave is de mogelijkheid om ergerlijke advertenties te blokkeren. Het bereikt dit met de standaard Brave Shields-functie die ook trackers, pop-ups en automatisch afgespeelde video’s van derden blokkeert.

Shields blokkeert ook cookies in domeinen die gebruikers de mogelijkheid van kwaadaardige tracking kunnen bieden.

Omdat dit de meest opvallende functie van Brave is, is het gemakkelijk om te denken dat de browser een volledig advertentievrij land is. In de ware zin van het woord beschikt Brave over een “opt-in advertentie-ecosysteem” – wat precies is zoals het klinkt – u kunt ervoor kiezen om advertenties te zien of niet te zien.

Nu is de “opt-in” de standaardinstelling van de browser. Om deze reden moet u advertenties inschakelen om ze te bekijken. U hebt ook de mogelijkheid om te bepalen wanneer en hoeveel advertenties moeten worden weergegeven. En in tegenstelling tot andere browsers waar advertenties overal op de webpagina staan, waardoor het omslachtig en druk is, presenteert Brave advertenties als pushmeldingen die u kunt bekijken of negeren.

Brave beloont gebruikers voor hun “aandacht” in lijn met de vele browser primeurs.

Gebruikers ontvangen 70% van de advertentie-inkomsten en een snelle zoekopdracht op het web laat zien dat gebruikers aangeven ongeveer 3-5 BBT per maand te verdienen.

Misvatting #2: BAT en Brave zijn hetzelfde

Mensen die van Brave hebben gehoord, hebben waarschijnlijk ook van BAT gehoord, en dat is het. Het is niet ongewoon om iemand te horen zeggen dat ze “BAT-browser willen downloaden” of “wat Brave-munten willen kopen”.

Zoals hierboven vermeld, is Brave de revolutionaire privacygerichte browser die gebruikers standaard beschermt tegen trackers van derden, waardoor het misschien wel de meest privébrowser is. Brave integreert blockchain-technologie om de Basic Attention Token (BAT) te ondersteunen. BAT, gebouwd op Ethereum en geïntegreerd met Solana, is het native token van het Brave-ecosysteem.

BAT is de hefboom die het Brave-ecosysteem bestuurt. Ten eerste is het de stimulans voor het weergeven van advertenties in de browser. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om advertenties te bekijken en Brave Rewards te verzamelen in de vorm van BAT.

Omdat de aandacht van gebruikers wordt gewaardeerd en beloond, kunnen adverteerders er zelfs zeker van zijn dat hun advertenties worden weergegeven. Brave Rewards stelt gebruikers ook in staat om uitgevers en makers van inhoud wiens werk ze leuk vinden, rechtstreeks in de browser te tippen. Uiteindelijk krijg je een deugdzame cirkel die eerlijk is voor iedereen, met BAT die het allemaal voedt.

Je hebt twee opties met je BBT:

  • Leid het om naar het systeem door uitgevers van inhoud te belonen wiens werk u waardeert.
  • Wissel het in voor cryptocurrencies of contant geld op grote beurzen zoals Gemini, Coinbase, Kraken en Binance.

Verkeerd idee #3: je hebt een portemonnee nodig om BAT te verdienen

Nog een misvatting over Brave. Zodra u uw browser downloadt en ervoor kiest om advertenties te bekijken, begint u automatisch BAT te verdienen. Uw tokens worden lokaal opgeslagen in uw browser in de Brave Wallet. Met deze portemonnee kunt u uw BAT beheren, kopen en overdragen.

Brave ondersteunt op dit moment echter geen opname / uitbetaling uit de Brave-portemonnee. Om BAT op te nemen, moet u zich registreren voor een externe portemonnee zoals Uphold en Gemini, waarmee Brave heeft samengewerkt. Tik hiervoor op “portemonnee verifiëren” in Brave Rewards en volg de instructies. Zodra u uw portemonnee heeft gemaakt, kunt u het volgende doen:

  • Wissel uw BAT in voor fiat en crypto.
  • Koop meer BAT door fiat in te wisselen voor crypto of crypto voor crypto.
  • Bewaar je BAT.
  • Breng BAT over van Brave Wallet naar externe portemonnee.

Wat is de waardepropositie van Brave?

Het internet is een alomtegenwoordig rendez-vous van het moderne bestaan geworden. Meer dan de helft van de wereldbevolking gaat elke dag online om informatie te zoeken, te netwerken met anderen, games te spelen en meer. Het world wide web is niet langer een luxe, maar eerder een onmisbaar onderdeel van het leven van mensen. Maar de verspreiding van het internet heeft ook een negatief aspect van privacy opgeleverd: advertenties.

Als je denkt, wat is er dan zo slecht aan advertenties? Nou, de advertenties zelf zijn niet zo slecht, maar hetzelfde kan niet worden gezegd over het proces waarmee ze het publiek aanspreken. Elke keer dat u online naar iets zoekt, maken adverteerders een digitaal profiel van u dat vervolgens wordt gebruikt om u te targeten met advertenties op basis van uw vingerafdruk.

Het gesprek over de privacy van gebruikers is nog nooit zo relevant geweest als in de nasleep van massale datalekschandalen zoals Cambridge Analytica. Zoekgigant Google is ook ter plaatse geweest vanwege privacyproblemen, waaronder het volgen van gebruikers en het opslaan van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van gebruikers.

Conclusies

In deze context herbeeldt Brave alles volledig. De browser, opgericht door JavaScript-maker en mede-oprichter van Mozilla Firefox Brendan Eich, werd in 2019 gelanceerd. Hoewel het verbleekt in populariteit bij industriepioniers zoals Google en Yahoo, houdt Brave goed stand.

Brave is een game changer voor digitale advertenties en gebruikersprivacy. Voor gebruikers die incognito willen blijven in het wilde westen dat het internet is, is Brave de juiste optie. Hopelijk zal dit artikel licht werpen op enkele van de onduidelijke aspecten van de browser.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels pavel danilyuk 7594225

Wat is short selling en hoe het werkt in Crypto

pexels visual tag mx 2566581

Blockchain: alles wat u moet weten over het nieuwe internet