in

BeReal: wat het is en hoe het werkt

De sociale media-app BeReal, die al zijn gebruikers op een bepaald moment van de dag pingt met een waarschuwing van twee minuten om een voor- en achterfoto te maken, is van start gegaan. Als maandag staat het op nummer 2 in Apple’s belangrijkste ranglijst voor gratis apps.

Na het zien van de torenhoge populariteit van BeReal, reageerden zowel TikTok als Instagram met imitatiefuncties op hun apps.

De BeReal-app heeft ook een aantal memes en internetmomenten geïnspireerd die meteen viraal gaan op andere platformen.

Wat is BeReal?

BeReal is een social media app, beschikbaar op Apple en Google Play. Het stelt gebruikers in staat om één foto per dag te plaatsen op een voorgeschreven tijdstip dat elke dag verandert (waarvan het bedrijf zegt dat het niet willekeurig is, maar de manier waarop het wordt gekozen is een “geheim”) en bekijk de foto’s die hun vrienden hebben gepost.

Het resultaat is een feed vol gewone dingen: werkselfies vanuit huis, draailesweergaven of afbeeldingen van voeten die op de eettafel rusten. Het heeft twee opties, “Mijn vrienden” en “Ontdekken”. Deze laatste heeft BeReal van mensen overal, en de eerste presenteert foto’s van je vriend. U kunt uw BeReal-verleden ook bekijken op “Mijn herinneringen”.

De app is de nieuwste poging van de techwereld om sociale media te maskeren. Clubhouse veranderde sociale media in een audiogesprek, (zij het vluchtig) en Snapchat presenteerde zich als een meer intieme plek van verbinding tussen vrienden.

Nu geeft BeReal prioriteit aan het “moment”.

Een recept voor virale momenten

De onverwachtheid van de app en de zeer meme-waardige naam hebben een aantal inhoud op andere sociale mediaplatforms geïnspireerd. Een persoon leek zelfs een BeReal te vangen toen hij de begrafenisstoet van de koningin van Engeland passeerde:

Het inspireert ook concurrenten.

Tiktok introduceerde volgens The Verge in september “TikTok Now” en Instagram lanceerde in juli “Dual”, waarmee mensen foto’s voor en achter de camera kunnen maken.

Volgens rapporten werkt Instagram ook aan iets dat erg lijkt op de getimede fotofunctie genaamd “IG Candid”.”

“Dit is een intern prototype en niet iets dat we extern testen”, zei een woordvoerder van Meta via e-mail. TikTok reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

De app heeft tot nu toe ongeveer 56 miljoen downloads opgeleverd in 2022, volgens de Washington Post en Apptopia, die app-downloads schatten. Het was de meest gedownloade app voor augustus ter wereld volgens de statistieken van Apptopia, voegde de outlet eraan toe.

Het heeft meer dan 10 miljoen actieve dagelijkse gebruikers en minder dan 30 werknemers, volgens de Greenhouse-pagina.

E, in tegenstelling tot concurrenten, overweegt BeReal blijkbaar om meer betaalde functies toe te voegen in plaats van advertenties, meldde TechCrunch.

Waar komt BeReal vandaan?

BeReal werd in januari 2020 opgericht door de in Frankrijk gevestigde Alexis Barreyat, “als reactie op het gevoel dat de huidige sociale apps al het andere doen behalve contact maken met onze vrienden en familie”, aldus een factsheet die het bedrijf in plaats van de opmerking verstrekte. Voordat hij het bedrijf oprichtte, werkte Barreyat bij GoPro.

De app haalde 30 miljoen dollar op in een Serie A-ronde onder leiding van onder meer het bekende VC-bedrijf Andreessen Horowitz.

De toon van het bedrijf is ook vrij nonchalant. Wanneer het afgelopen woensdag wat technische problemen leek te hebben, tweette het bedrijf: “Ja, dat zijn we” en volgde met “alles is nu in orde ;)”.

BeReal’s beschrijving in de App Store is ook openhartig: “Als je een influencer wilt worden, kun je op TikTok en Instagram blijven.”

Chosen van ondernemersuitgevers

  • Wanneer het restaurant van haar ouders afbrandde, herrees het hete sausmerk van deze eerste generatie oprichter uit de as om het op te nemen tegen bedrijfsreuzen

  • Bereik je je doelen niet? Hier is hoe je weet of je van tactiek of strategie moet veranderen.

  • U kunt je virale post op LinkedIn genereren met deze hilarische tool

  • Dit echtpaar verloor alles toen de vastgoedmarkt instortte. Maar het manifesteren van de “magie” hielp hen een metafysisch merk met 10 winkels te lanceren.

  • 4 verborgen gevaren van werken op afstand

  • De beste softwareoplossingen en technologieleveranciers in de franchise-industrie

  • Deze 18-jarige student wilde een betere manier om zijn schoolwerk bij te houden. Zo creëerde hij een app en een bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 43

Hoe maak je een Sweat wallet

pexels dash cryptocurrency 9611475

Sia Coin (SC) Prijsvoorspelling 2022-2025-2030