in

De zomeroorlog van de overnamebiedingen

<a href=”http://web.archive.org/web/20101102010717/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/mc/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts marked with M&C”>M&C, il fondo salvaimprese di Carlo De Benedetti , lijkt het meest gewilde bedrijf van deze zomer te zijn.

Maar liefst 4 overnamebiedingen die al in slechts twee maanden zijn gelanceerd, verhogen de aandacht voor het bedrijf nu in de demobilisatiefase.
De reden voor deze “ontmanteling” moet worden gevonden in het feit dat het bedrijf nooit van de grond is gekomen.
Geboren als een investeringsmaatschappij, slaagde zij er in de loop van haar activiteit in om slechts drie transacties af te ronden, alvorens te beslissen om het niet-geïnvesteerde geld terug te geven aan aandeelhouders.

Van de 315 euro die volgende week nog in zijn bezit is, worden er 254 teruggegeven, waardoor er zo’n 59,9 miljoen in kas overblijft, net genoeg om de drie bedrijven die nog in portefeuille zitten te beheren.
En juist deze zaak lijkt velen te verleiden. Op 7 juni werd het eerste overnamebod gelanceerd op 0,08 euro van MiMoSe, holding van de familie Segre. Een maand na de twist, met een tegenovernamebod gelanceerd door Tamburi Investments Partners (Tip) van Giovanni Tamburi, die al 15% van M&C.

Vrijdag 7 augustus de tweede broadside van Opa: MiMose biedt 0,11 euro, direct nadat Tip antwoordt met een nieuw overnamebod van 0,114-0,12 euro. En het lijkt nog niet voorbij. Omdat de 59,9 miljoen die M&C in contanten zullen hebben, overeenkomen met 0,12 euro per aandeel, dus de tot nu toe gelanceerde aanbiedingen zijn neutraal geweest, dat wil zeggen dat ze al met contant geld zijn terugbetaald.

Tamburi, dankzij de 15% die het in M&C, zullen volgende week ongeveer 37 miljoen verzamelen, wat zou kunnen besluiten om opnieuw te investeren in een ander opwaarts overnamebod, in het geval dat nodig is. Het doel, zowel voor MiMoSe als voor Tip, is om de drie bedrijven te verbeteren die worden gecontroleerd door M&C , namelijk Saiag-Comital, de fabrikant van het Domopak, het Duitse bedrijf Treofan en Botto Fila. Nu zullen we moeten wachten tot 15 september, de deadline waarop aandeelhouders , maar zonder woorden te hebben opgevolgd met feiten. Meer overnamebiedingen lijken in de lucht te hangen, we zullen zien wie er wint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verzekeringssector in crisis

Coldiretti: alleenstaanden geven twee keer zoveel uit als gezinnen