in

DRAAIPUNTEN: wat ze zijn en waar ze voor zijn

Landmarks worden door handelaren gebruikt als een voorspellende indicator en geven niveaus van technische relevantie aan. Bij gebruik in combinatie met andere technische indicatoren zoals steun en weerstand of Fibonacci, kunnen swingpunten een effectief handelsinstrument zijn.

WAT ZIJN BENCHMARKS IN DE HANDEL?

Op een zeer basaal niveau zijn draaipunten steun- en weerstandsniveaus. Ze worden berekend met behulp van de open, hoge, lage en sluiting van eerdere handelsdagen, weken of maanden.

De draaipunten bestaan uit een centrale pin en drie niveaus van steunpen eronder en drie niveaus van weerstandspen erboven. Deze niveaus kunnen worden gebruikt als in- of uitstappunten voor transacties op basis van het feit of de markt omhoog of omlaag gaat.

Er zijn verschillende soorten rotatiepuntberekeningen, waaronder Standard, Fibonacci, Woodie’s, Camarilla en Demark. Elk type verschilt enigszins in zijn berekening, maar de resultaten blijven zeer vergelijkbaar. Om te beginnen met het verhandelen van rotatiepunten, moet u ze berekenen. De meeste grafiektools doen het nu echter in realtime voor ons.

Een uniek aspect van draaipunten is dat ze een “leader” indicator zijn in vergelijking met een lag indicator. Dit betekent alleen dat handelaren de indicator kunnen gebruiken om potentiële keerpunten in de markt van tevoren te beoordelen.

INDICATOR VAN TRADING POINTS INDICATOREN

Oriëntatiepunten zijn technische analysetools die handelaren gebruiken om potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus te identificeren. Het is een handelsindicator die in alle tijdsperioden kan worden gebruikt, maar ze zijn vooral handig voor kortere tijden wanneer prijsactie grilliger en minder voorspelbaar is.

Referentiepunten worden bepaald aan de hand van de hoge, lage en slotkoersen van een bepaalde periode, d.w.z. dag, week of maand. In eenvoudige woorden, het draaipunt is het gemiddelde van de hoge, lage en naaste.

We berekenen echter ook een aantal steun- en weerstandsniveaus die gelijkmatig boven en onder het draaipunt zijn verdeeld.

Deze steun- en weerstandsniveaus helpen bepalen hoe ver de prijs mogelijk omhoog of omlaag kan bewegen. Dit maakt rotatiepunten een zeer nuttige handelsindicator.

De meest voorkomende draainiveaus zijn afkomstig uit een dagelijkse grafiek. Op een daggrafiek wordt het omslagpunt van de huidige dag bepaald door de prijsactie van de vorige handelsdag. Op basis van de rotatiepuntniveaus van de huidige dag moet u een dagelijkse grafiek gebruiken om een nauwkeurig niveau voor die dag te krijgen.

De keerpunt trading indicator is meestal het startpunt van waaruit alle andere technische indicatoren worden berekend, zoals Fibonacci retracements en Bollinger bands.

Hoe draaipunten te gebruiken in de handel

Handelaren gebruiken rotatiepunten in de handel als een voorspellende indicator om niveaus van technische relevantie aan te geven. Alleen al door naar een grafiek te kijken, kunt u mogelijk bepalen waar een aandeel steun of weerstand vindt op basis van waar de prijs wordt afgewezen of ondersteund. Het mooie van draaipunten is echter dat het automatisch veel van deze gebieden voor u berekent.

Hiertoe kunt u enkele van uw handelsbeslissingen op deze lijnen baseren. Bovendien kunnen rotatiepunten, wanneer ze worden gebruikt in combinatie met andere technische indicatoren, zoals steun en weerstand of Fibonacci, een nog effectiever handelsinstrument zijn.

Als algemene regel geldt dat als de prijs boven de pivot ligt, het activum zich in een uptrend (of bullish) bevindt. Als het lager is, is het trending neerwaarts (of bearish). Dit is echter subjectief. U kunt rotatiepunten gebruiken als doelen of gebieden om risico’s van te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 24

FIBONACCI TRADING INDICATOR: Ultieme gids voor beginners

invest crypto 29

KAARSMODELLEN: hoeveel zijn er en hoe ze werken