in

ECB, nieuwe renteverlaging

De ECB heeft de rente weer verlaagd. Vanaf de 13e van deze maand zal de rente in feite dalen tot bijna 1% ten opzichte van de huidige 1,25%, wat een nieuwe historische verlaging in de eurozone bepaalt.
De verlaging werd afgelopen donderdag besloten en vertegenwoordigt de laagste verlaging sinds de ECB sinds 1999 is begonnen met het beheren van het monetaire beleid in de EU.


www.finanzaoggi.it Trichet over de economische crisis, president van de ECB, benadrukte dat de instelling “vandaag niet heeft besloten dat het huidige niveau van de rentetarieven het minimaal mogelijke is”, hoewel op dit moment, de nummer één van de ECB, de tarieven “passend zijn”.

De gevolgen voor de aandelenmarkten en markten waren onmiddellijk, waarbij Milaan en Londen het tempo met 2,42% verlengden, terwijl Parijs 1,6% en Frankfurt 1,58% stegen, Amsterdam steeg met 2,36%.

De banksector deed het goed, met Commerzbank (+14,93%) en Dexia (+8,91%), met uitzondering van Lloyds (-8,22%), dat wees op groei van risicoleningen. Grondstoffen stegen met Kazakhmys (+7,91%) en Rio Tinto (+5,07%), terwijl de auto ertegenaan bewoog, gevangen tussen de telpartij van Porsche (-12,33%) na de fusie met Volkswagen (+0,79%) en de sprong van Renault (+4,56%).

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Automotive sector: goed herstel

Europese financiering: de Commissie grijpt in