in

EMOTIES VAN DE AANDELENMARKT: alles wat u moet weten

Er is veel aandacht voor handelsstrategieën, indicatoren en technische analyse als u uw handelscarrière begint. En dat is zeker nodig. Naarmate uw carrière vordert, zult u waarschijnlijk merken dat analyses en strategie uiteindelijk voor zichzelf zorgen als u uw niche in de markt vindt.

Handelspsychologie, aan de andere kant, kan voor de meeste handelaren een aanzienlijke hoeveelheid werk vereisen.

Bij Tradingsim raakt dit de kern van wat we doen. Onze missie is om u een veilige leeromgeving te bieden, niet alleen om te leren hoe de markt technisch werkt, maar ook om uw zelfvertrouwen op te bouwen. Na verloop van tijd, als u handelt in een gesimuleerde omgeving en uw resultaten test, zal dit ook uw handelspsychologische prestaties verbeteren.

Veel handelaren realiseren zich niet dat veel van de psychologie van de handel een bijproduct van de praktijk is. Sommigen zullen beweren dat gesimuleerde handel niet zo realistisch is en u daarom niet kan voorbereiden op de emotionele kant van handelen. Dit is alleen waar als je niet hebt geleerd om op een bewezen strategie te vertrouwen.

Om deze reden kunnen we geen betere plek bedenken om uw commercieel ingestelde reis te beginnen dan in een simulator.

Er zijn echter veel nuances in de psychologie van de handel die u onderweg zult moeten tegenkomen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste.

EMOTIES VAN DE AANDELENMARKT

De beurs zit vol emoties. U kunt waarschijnlijk de meest voorkomende emoties van de aandelenmarkt raden, zoals angst en hebzucht. Maar wist u dat de beurs veel emoties kan oproepen?

Dat is tenslotte alles wat de beurs echt is: menselijke emoties die worden getoond.

Hoe eerder u zich dit realiseert, hoe beter de handelaar waarschijnlijk zal zijn. Het is de markt die je emoties test en ten prooi valt. Je moet ze vroeg of laat leren beheersen.

EMOTIONELE CYCLUS VAN DE AANDELENMARKT

Toegegeven, beursemoties variëren van angst, wanhoop, hoop, angst en zelfs euforie. Het is zo gewoon om deze emoties te ervaren dat je eigenlijk kunt verwachten dat ze zich voordoen in een voorspelbare cyclus. We noemen het de emotionele cyclus van de aandelenmarkt.

Zie het zo: laten we allemaal beginnen met optimisme, optimisme dat we veel geld gaan verdienen in de markt. Na verloop van tijd kunnen we transacties in ons voordeel hebben en veel geld verdienen. Als we echter niet in overeenstemming zijn met de normale marktprijscyclus, kunnen we onze winsten helemaal dragen, wat ons tot wanhoop brengt.

Het doel is natuurlijk om een handelaar te worden die leert zijn emoties te beheersen en verstandige beslissingen te nemen. In plaats van hoop, angst en hebzucht wordt hij een procesgerichte handelaar die kan vertrouwen op zijn oordeel over de markt.

ANGST VOOR DE AANDELENMARKT

Angst is tegenwoordig voor veel mensen een vrij normale emotie. Met alle angst voor covid en oorlog en hongersnood die naar de nieuwsfeed komt, is het geen wonder dat we allemaal een stel angstige mensen zijn. Helaas kan de beurs ook veel angstige mensen creëren.

Beursangst komt meestal voort uit een gebrek aan kennis en begrip. Hoe minder je over iets weet, hoe riskanter het wordt. En voor de meeste nieuwe handelaren kan dit gebrek aan kennis leiden tot angst bij het handelen.

“In feite is het vaak vanwege onze behoefte om geld te verdienen en onze overmoed dat we snelkoppelingen nastreven in onze leerprocessen als handelaren en te veel risico’s nemen. Dit leidt tot volatiliteit van P / L en verliezen, wat op zijn beurt onze nervositeit, spanning, stress, angst en zorgen veroorzaakt. ”

Dr. Brett Steenbarger, Ph.D.

Er zijn een paar factoren die angst veroorzaken over de aandelenmarkt. Overweeg in de onderstaande lijst of een van deze dingen op u van toepassing is. Het kan u helpen leren hoe u uw emoties op de aandelenmarkt kunt beheersen als u sommige van deze problemen kunt elimineren.

  • Handelt u omdat u geld moet verdienen?
  • Riskeert u al uw geld plus marge op een enkele transactie?
  • Heeft u enig idee wat het resultaat van uw strategie is?
  • Is het aandeel dat u verhandelt erg volatiel?
  • Wilt u uw winnende transacties delen en niet uw verliezende transacties?
  • Leg je jezelf onnodige druk op om snel rijk te worden?

Als je ja hebt geantwoord op een van deze vragen, kun je gestrest raken. Daghandelangst kan uit veel verschillende hoeken komen. We raden niet aan om fulltime te handelen totdat u hebt bewezen dat u uw inkomen als een consistente handelaar kunt vervangen. Voor het grootste deel zal dit jaren duren. Evenzo kan het leren om gedisciplineerd te zijn met je positiegrootte, je strategie en je ego tijd kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alesia kozik 6778650

Bitcoin Lightning Network: wat het is en hoe het werkt

pexels burak the weekender 186464

HOE DE HANDELSPSYCHOLOGIE ONDER DE KNIE TE KRIJGEN: beginnershandleiding