in

HOE DE HANDELSPSYCHOLOGIE ONDER DE KNIE TE KRIJGEN: beginnershandleiding

Volgens veteraan handelaar, Roman Bogomazov, duurt het beheersen van de handel vele, vele jaren. In onze SimCast-aflevering met hem schetst hij vier kerncomponenten van handelsbeheersing, en de laatste gaat over het beheersen van handelspsychologie. Hier zijn de vier belangrijkste:

 1. kennis
 2. vaardigheid
 3. proces
 4. mentaliteit

Merk op dat Mindset hier als laatste op de lijst staat.

Het duurt vele jaren om de psychologie van de handel onder de knie te krijgen. En een deel van dit proces is het hebben van de kennisbasis, vaardigheden en ervaring van vele marktcycli.

Dit is onderdeel van het proces. Jarenlange handelservaring voor schermen bouwt impliciet leren op. Hoe meer u patronen en veranderingen in marktsentiment en gedrag herkent, hoe meer u klaar bent voor die vergelijkbare kansen in de toekomst.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste componenten van het beheersen van de handelspsychologie.

HANDELSDISCIPLINE

Bedrijfsdiscipline is een kwestie van intentionaliteit, volgens de meest productieve bedrijfspsycholoog aller tijden Dr. Brett Steenbarger. Dr. Steenbarger gelooft dat het ook een bijproduct is van het hebben van energie door persoonlijke discipline.

Als je bijvoorbeeld niet goed slaapt of je frontale cortex voedt door middel van goede lichaamsbeweging en dieet, heb je misschien geen energie en focus.

Het kan ook zijn dat je de hele dag door pauzes nodig hebt. Uiteindelijk zullen alle kleine dingen in je leven optellen. Het mist discipline in de kleine dingen, en je zult ook discipline missen in de handel.

“Als je geen energie hebt, zul je concentratie missen; als je concentratie mist, mis je

intentionaliteit; als je intentionaliteit mist, zul je het vermogen missen om handelsplannen te volgen.”

Dr Brett Steenbarger

Misschien moet je op sommige gebieden van je leven wat diverser zijn, zoals vader of echtgenoot zijn. Neem de dingen die je waardeert in het leven serieus en opzettelijk, en pas het vervolgens toe op je zakelijke carrière.

HANDELSPRESTATIES

De eerste stap van elke voorstelling is oefenen. Oefenen, oefenen, oefenen. Handelen is een prestatieberoep. Het is eigenlijk niet anders dan een sportberoep, een acteur of zelfs een arts of advocaat. Het hangt allemaal af van hoe goed je je vak oefent als de lichten uit zijn en de stoelen leeg zijn.

Neem het niet van ons aan, zelfs Dr. Steenbarger, die in de loop der jaren met honderden professionele handelaren heeft gewerkt, heeft dit te zeggen over handelsprestaties:

“Denk aan elk prestatieveld: atletiek, acteren, muziek. In geen van deze beginnen we met het online volgen van mensen, wat lezen en vervolgens proberen te leven van onze prestaties. Integendeel, we erkennen dat het jaren van oefening en mentorschap vergt om een professionele atleet, filmster of platenspeler te worden. ”

Dr. Brett Steenbarger, Ph.D.

Houd er dus rekening mee dat als u het handelsproces of het leerproces niet leuk vindt, het onwaarschijnlijk is dat u uitblinkt in uw handelsprestaties. Handelaren die succesvol zijn, genieten eigenlijk van het proces van leren, studeren, oefenen en een deel van de markt.

Met andere woorden, net als discipline is het bereiken van hoge handelsprestaties een product van opzettelijk zijn met uw inspanningen. Er kunnen echter veel “beperkende steden” en slechte onderliggende gewoonten zijn die u moet corrigeren. We praten erover in onze SimCast-aflevering met Créde Sheehy-Kelly.

SLECHTE HANDELSGEWOONTEN

Geloof het of niet, de meeste van onze slechte handelsgewoonten kunnen eigenlijk voortkomen uit mentale of fysieke gewoonten. U kunt twee personen nemen die nieuw zijn in de handel, hen exact dezelfde opleiding, strategieën, enz. Geven, en ze zullen waarschijnlijk met verschillende resultaten eindigen.

De reden hiervoor ligt diep in de mindset van elke handelaar en de bagage die hij op de markt brengt.

Slechte handelsgewoonten kunnen zich eenvoudigweg vormen vanwege de manier waarop we zijn gegroeid. Ben je opgegroeid in een gezin dat veerkracht en positieve zelfpraat aanmoedigde? Of ben je opgevoed om te geloven dat sommige dingen in het leven te moeilijk zijn om te bereiken? Worstel je met zelfsabotage als dingen niet op jouw manier gaan?

Veel van uw slechte handelsgewoonten kunnen slechte mindset-gewoonten zijn. Laten we er een paar bekijken.

 1. Eerlijkheid en transparantie
 2. Voldoende verwachtingen
 3. vermaak
 4. Flexibiliteit en balans
 5. Goede beslissingen nemen
 6. luiheid
 7. Positiviteit
 8. Risico/verlies aversie
 9. eigenliefde
 10. Concentratie en visie
 11. Leerbaarheid
 12. veerkracht

Als je ze leest en merkt dat je worstelt met bepaalde gebieden, kan het zijn dat je diepgewortelde mentale gewoonten je slechte handelsgewoonten voeden. Misschien moet je op zoek naar manieren om je meer bewust te worden van je psychologische gewoonten?

HET BELANG VAN COMMERCIËLE PSYCHOLOGIE

Tot nu toe hebben we veel verschillende kwesties aangestipt met betrekking tot de psychologie van de handel. Dit is geenszins een uitputtende lijst van problemen die u kunt tegenkomen. We willen echter benadrukken hoe belangrijk handelspsychologie is voor uw succes op de markten.

Of u nu worstelt met fysieke gewoonten, mentale gewoonten of een ander psychologisch probleem, hoe eerder u eraan werkt en ze oplost, hoe beter uw handel zal zijn. De beste bedrijfsplannen ter wereld kunnen je niet genoeg geld opleveren als je niet gedisciplineerd genoeg bent om te volgen.

Als onderdeel hiervan is het belangrijk om te weten dat we menselijke, emotionele wezens zijn. Handelen gaat niet over het worden van een robot. Het gaat er eerder om zelfbewust te worden. Laten we nu eens kijken hoe we onze zakelijke emoties kunnen beheersen door middel van specifieke worstelingen die we in de markt kunnen tegenkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels worldspectrum 1097946

EMOTIES VAN DE AANDELENMARKT: alles wat u moet weten

pexels burak the weekender 186461

COMMERCIËLE MINDSET: stap voor stap handleiding