in

Het belastingschild is terug!

Vaarwel aan de Dpef die vanaf volgend jaar wordt vervangen door de Dfp (Besluit overheidsfinanciën) en goed terug naar belastingschild, zeer omstreden door de oppositie. In de Kamer heeft de ministerraad namelijk groen licht gegeven voor het Economisch en Financieel Planningsdocument 2010-2014 en werd ook een wijziging van het anticrisisdecreet voorgesteld om de terugkeer van in het buitenland gestort kapitaal te stimuleren.

De belasting wordt geheven op een verondersteld brutorendement van 2% per jaar voor de vijf jaar voorafgaand aan de repatriëring, met een totaal tarief van 50% per jaar aan rente en boetes. In de praktijk zal het tarief 5% zijn.
Wat betreft de Dpef 2010-2014, de regering dringt aan op de lijn van optimisme als wapen om uit de crisis te komen en voorspelt dat 2009 nog steeds de gevolgen van de internationale recessie zal ondervinden met een daling van het bruto binnenlands product met 5,2% , maar al herstellende in 2010 wanneer de locomotief Italië zal weer rijden met een + 0,5% in 2010 en nog een + 2% voor elk van de jaren 2011-2013.


Overheidsfinanciën, sociale cohesie en liquiditeit voor bedrijven, te beginnen met kleine en middelgrote ondernemingen. “Dit zijn de belangrijkste doelstellingen van het document – legt de minister van economie Giulio Tremonti – de crisis het hoofd te bieden en de overheidsfinanciën te herstellen”. Doelstellingen die al door het vorige document werden nagestreefd, beweert de nummer één van Via XX Settembre, waar “er sprake was van crisis” en “er was al duidelijk het politieke spoor van wat we zouden hebben en hebben gedaan” met doelstellingen die “zijn bereikt”.

Bevestigd, echter, de moeilijke vooruitzichten die de afgelopen weken al werden aangekondigd door de voorspellingen van Bankitalia en <a href="http://web.archive.org/web/20100121061935/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/confindustria/" class="st_tag internal_tag" rel="tag" title="Posts marked with bankitalia"Bankitalia and Confindustria zijn er voorzichtige tekenen van optimisme. Daarom is elk sprankje exit uit de tunnel van werkloosheid, die dit jaar 8,8% van de beroepsbevolking zal bedragen, ook uitgesteld tot 2010.

De staatsschuld, die in 2008 105,7% bedroeg, zal dit jaar met bijna tien punten stijgen tot 115,3%, in 2010 118,2% bereiken en vervolgens terugvallen tot 114,1% in 2013.
Apart hoofdstuk voor de tax shield. Het pakket amendementen dat de regering en de rapporteurs op het anticrisisdecreet hebben ingediend, bepaalt dat kapitaal in niet-EU-landen moet worden gerepatrieerd, terwijl kapitaal dat zich in landen van de Europese Unie bevindt, kan worden geregulariseerd (in het buitenland achterlatend) of gerepatrieerd.
In de tekst wordt niet expliciet verwezen naar een tarief, maar de belastingformule wordt vermeld: “De belasting wordt toegepast op een verondersteld brutorendement – leest het technisch rapport – tegen het tarief van twee procent per jaar voor de vijf jaar voorafgaand aan repatriëring of regularisatie en met een synthetisch tarief van vijftig per centrum per jaar inclusief rente en boetes “.

Terwijl de regularisatie van “financiële en patrimoniale activa aangehouden op minstens 31 december 2008” kan plaatsvinden van 15 september 2009 tot 15 april 2010. De fiscale paraplu, in de laatste versie, betreft dus alleen de weggelaten aangifte en de ontrouwe aangifte.
Het schild zal de Europese ok moeten hebben en andere landen, de Verenigde Staten voorop, ontwikkelen vergelijkbare regels“, verzekert Giulio Tremonti . Maar de opposities komen naar voren en wijzen met de vinger naar een “nieuwe amnestie”. Onaanvaardbaar, valt de secretaris van de

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwkomer in de eurozone

CDP in het veld voor bedrijven