in

Hoe het Lightning-netwerk te gebruiken om te besparen op Bitcoin-kosten

Op 1 april werd het in de VS gevestigde Kraken de laatste grote crypto-uitwisseling die integreerde met Lightning en kondigde aan dat het nu “directe Lightning Network-transacties ondersteunt”. Zoals opgemerkt in de advertentie, kan de tier two-oplossing miljoenen transacties per seconde verwerken, grotendeels omdat het grote groepen transacties buiten de Bitcoin-blockchain verwerkt, voordat accounts worden verzonden die op de laatste zijn gericht voor verificatie.

Kraken voegt zich bij een groeiende lijst van uitwisselingen waarmee hun gebruikers nu geld kunnen besparen op Bitcoin-kosten met Lightning. Deze lijst zal waarschijnlijk in de toekomst veranderen, maar voor nu is hier een actueel overzicht van alle belangrijke platforms die het netwerk ondersteunen:

 • Aax

 • Bitfinex

 • BitMex

 • Bitstamp

 • BullBitcoin

 • CoinCorner
  Methode

 • Kraken

 • NiceHash Onroerend goed

 • OKX (voorheen OKEx)

 • OKCoin

 • Paxful

Een lijst met kleinere uitwisselingen is nu toegevoegd aan GitHub door tester David Coen.

Net als bij de bovenstaande lijst, laat het ook zien dat geen van Coinbase, Binance of FTX – drie van de grootste beurzen in de industrie – is geïntegreerd met het Lightning Network. En het is mogelijk dat ze in de nabije toekomst geen ondersteuning zullen toevoegen, waarbij sommige waarnemers speculeren dat Lightning tegen hun zakelijke belangen in kan gaan (het maakt het bijvoorbeeld goedkoper om BTC van hun platforms te halen).

Daarom moet iedereen die Lightning Network wil gebruiken om geld te besparen op zijn Bitcoin-kosten een van de hierboven genoemde beurzen gebruiken. Voor mensen die regelmatiger kleine hoeveelheden BTC overmaken, wordt het gebruik van Lightning steeds belangrijker, dus ze kunnen ook overwegen om van uitwisseling te veranderen.

Als voorbeeld van wat u moet doen om het Lightning Network daadwerkelijk te gebruiken, volgt hier een overzicht van hoe u het op Kraken gebruikt.

Laten we eerst zeggen dat u BTC wilt opnemen met behulp van het netwerk. U hebt een portemonnee van derden nodig om deze BTC te verzenden, en het belangrijkste is dat deze compatibel moet zijn met Lightning Network.

Ervan uitgaande dat u een van deze portefeuilles hebt ingesteld, kunt u doorgaan met het daadwerkelijke gebruik van het Lightning Network om geld van Kraken op te nemen. Dit is wat je doet:

 1. Ga naar kraken.com, klik op Aanmelden en meld u aan bij uw account.

 2. Klik op Financiering boven aan het startscherm.

 3. Zoek onder Accountsaldi uw bitcoin en klik op het pictogram Opnemen (dit is een pijl die naar boven wijst).

 4. Aan de linkerkant van het scherm heb je nu twee opties om BTC op te nemen: Bitcoin Network en Lightning Network. Klik op Lightning Network.

 5. Op dit punt moet u een opnameverzoek toevoegen aan uw Lightning-compatibele BTC-portemonnee. U kunt dit doen door uw portemonnee te openen en Ontvangen te kiezen (of iets dergelijks, afhankelijk van uw portemonnee). Voer vervolgens het specifieke bedrag in dat u wilt ontvangen en voer een beschrijving in (bijv. “BTC-opname van Kraken”). Kopieer vervolgens het opnameverzoek (het is een lange alfanumerieke code, net als een Bitcoin-adres).

 6. Klik op Opnameverzoek toevoegen onder aan het scherm Financiering op Kraken. Kopieer vervolgens het opnameverzoek dat u in uw portemonnee hebt gemaakt in het veld Opnameverzoek. Voer ook een verzoeklabel in (bijv. “BTC-opname naar Muun”).

 7. Nadat u de twee velden hebt ingevoerd, klikt u op Opnameverzoek toevoegen. Dit houdt in dat u een bevestigingsmail stuurt naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij uw Kraken-account.

 8. Voer uw e-mailaccount in en gebruik de e-mail die door Kraken is verzonden om uw opnameverzoek te bevestigen. Ga vervolgens terug naar Kraken en klik op Opnemen om de opname te voltooien.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje ingewikkeld. Maar dat komt allemaal neer op het genereren van een opnameverzoek op uw door Lightning ondersteunde portemonnee en het kopiëren van dit verzoek naar Kraken, of welke exchange u ook gebruikt.

Hetzelfde basisproces werkt ook voor stortingen, hoewel dingen omgekeerd doen, met het genereren van een stortingsverzoek op Kraken dat vervolgens in uw portemonnee wordt geplakt.

Betalingsapps en serviceproviders die Lightning Network ondersteunen

Naast uitwisselingen zijn verschillende op cryptocurrency gebaseerde betalingsproviders en -services begonnen te integreren met het Lightning Network. Dit omvat BitPay, de cryptocurrency-betalingsprocessor die op 6 april met het netwerk is geïntegreerd en zijn bereik uitbreidt tot buiten de 80 miljoen mensen die worden genoemd in het rapport van Arcane Research dat tot eind maart bestrijkt.

BitPay’s ondersteuning voor het netwerk betekent dat iedereen met een compatibele BTC-portemonnee die portemonnee kan gebruiken om een handelaar te betalen met Lightning en BitPay. En naast BitPay zijn Cash App en Strike twee andere belangrijke applicaties die Lightning-gebaseerde betalingen ondersteunen.

Hoewel het aantal van dergelijke apps klein blijft in vergelijking met uitwisselingen die Lightning Network ondersteunen, bieden ze nog steeds een betrouwbare manier om Lightning te gebruiken om kosten te besparen. Met andere woorden, ze bewijzen dat bitcoin een levensvatbaar betaalmiddel kan worden, ook al draait zijn reputatie nog steeds voornamelijk om zijn status als ‘winkel van waarde’ en ‘digitaal goud’.

En met het onderzoek van Arcane waaruit blijkt dat de waarde van Lightning-gebaseerde betalingen tussen Q1 2021 en Q1 2022 met 400% is gestegen, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat meer apps het netwerk ondersteunen en voordat bitcoin nog meer wordt gebruikt als alternatieve valuta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alphatradezone 5833756

Top 3 dingen die mensen verkeerd doen over crypto-mining

pexels alesia kozik 6770610

Top 3 dingen die mensen verkeerd doen over DeFi