in

Hoe lang duurt het om Bitcoin te verzenden?

Wanneer iemand bitcoins uitgeeft, zijn ze eerst verzonden naar wat de geheugenpool of “mempool” wordt genoemd, waar transacties wachten op bevestiging door miners voordat ze een officieel onderdeel kunnen worden van het digitale grootboek dat bekend staat als blockchain.

De toegenomen vraag van gebruikers in combinatie met het toegenomen aanbod veroorzaakt congestie binnen deze ruimte, wat leidt tot trage transactiesnelheden.

Als u ooit Bitcoin hebt verhandeld – of een andere cryptocurrency – dan heeft u waarschijnlijk een vertraging ondervonden bij het bevestigen van uw transacties. Transacties kunnen soms binnen enkele minuten worden voltooid, terwijl ze bij andere gelegenheden langer dan 24 uur onbevestigd blijven.

Het ervaren van een vertraging bij het bevestigen van een Bitcoin-transactie kan enige angst veroorzaken, maar het is normaal om te verwachten op een blockchain-netwerk.

In dit artikel behandelen we enkele van de belangrijkste redenen waarom uw bitcoin-transactie onbevestigd blijft.

Wat gebeurt er bij een Bitcoin-transactie?

Laten we beginnen met de basisprincipes van een bitcoin transactie. Dit zal nuttig zijn om het hele bitcoin-uitwisselingsproces te begrijpen en waarom het enige tijd kan duren om een transactie te bevestigen.

Het Bitcoin-netwerk

Een Bitcoin-transactie omvat de overdracht van bitcoin (BTC) cryptocurrency via het Bitcoin-netwerk, een reeks verschillende computers die op internet met elkaar zijn verbonden. Elke computer fungeert als een “knooppunt”, waarbij transactierecords worden vastgelegd in een database die is opgeslagen in “blokken”.

Een knooppunt kan verschillende hoeveelheden blokken hebben en daarom een ander aantal transactionele informatie die erin is opgeslagen. Omdat de database over veel computers is verdeeld, wordt gezegd dat deze gedecentraliseerd is.

Authenticatie via Miner

Wanneer een gebruiker probeert BTC naar een andere ontvanger te sturen via het Bitcoin-netwerk, wordt de informatie naar alle netwerkknooppunten verzonden voor autorisatie. Het autorisatieproces vereist dat miners elke transactie verifiëren via een PoW Proof of Work-consensus.

Wat dit in wezen betekent, is dat alle knooppunten in het netwerk de details van een transactie moeten accepteren om deze te bevestigen.

Deze details omvatten:

 • Private en publieke sleutels van de partijen die transacties uitvoeren
 • Het aantal verhandelde cryptocurrencies
 • De transactiekosten

Miners moeten privé- en openbare sleutels verifiëren door cryptografische puzzels op te lossen. Dit proces vereist enige rekenkracht en heeft een vergoeding.

Zodra het rekenwerk is voltooid en de gebruikersgegevens zijn geverifieerd, wordt de transactie als geverifieerd beschouwd door het knooppunt en wordt de relevante informatie toegevoegd aan een blok op het knooppunt.

De Mempool

Transactiegegevens die een knooppunt binnenkomen, worden niet automatisch toegevoegd aan een blockchain. In plaats daarvan wordt het eerst verzonden naar een virtueel station dat informatie opslaat over alle onbevestigde transacties.

Deze eenheid wordt een mempool genoemd. Elk knooppunt heeft zijn eigen mempool, afhankelijk van de hardware- en softwareconfiguratie. Als gevolg hiervan varieert het aantal transacties dat in de mempool is opgeslagen tussen verschillende knooppunten.

Wanneer er te veel transacties in een netwerk zijn, worden de meeste van hen uiteindelijk opgeslagen in de mempool van een knooppunt, wat resulteert in een achterstand van transacties. Een knooppunt probeert transacties zo snel mogelijk te verifiëren, maar hoge netwerkcongestie betekent dat dit proces tijd kan kosten.

Omdat het Bitcoin-netwerk is ontworpen om het autorisatieproces te automatiseren, zal een knooppunt proberen prioriteit te geven aan transacties waaraan een hogere vergoeding is verbonden. Met andere woorden, een hogere transactiekost voor een miner (of een aanbieding van een gebruiker) zal resulteren in een snellere transactiebevestiging. Een bevestigde transactie wordt verwijderd uit de knooppuntmempool.

Het is vermeldenswaard dat de transactiegegevens niet verdwijnen. Het wordt opgeslagen op de blockchain, die wordt gedeeld over alle knooppunten in het netwerk. Als u gedecentraliseerde oplossingen voor gegevensopslag nodig hebt, hoeft u uw onbewerkte gegevens niet op de blockchain op te slaan. 

Transactiekosten

Transactiekosten stimuleren mijnwerkers om prioriteit te geven aan gebruikers die bereid zijn hen te belonen voor hun werk (de rekeninspanning die nodig is om cryptografische puzzels op te lossen bij het verifiëren van een transactie). Miners worden ook beloond met vers geslagen BTC.

Het tarief wordt dynamisch beïnvloed door gebruikerscongestie op het netwerk. Een hogere transactionele belasting op het netwerk verhoogt de transactiekosten om prioriteit te geven aan een Bitcoin-transactie. Integendeel, weinig verkeer vertaalt zich in een netto daling van de transactiekosten.

Transactiekosten worden ook bepaald door het aantal bytes dat in de transactie wordt gebruikt. Doorgaans krijgt elke byte een tarief toegewezen in satoshi (de kleinste BTC-coupure gelijk aan 100 miljoenste van een bitcoin). Een tarief van 2 sat/per byte moet een gebruiker bijvoorbeeld in staat stellen zijn transactie binnen een paar dagen te bevestigen. Als de transactie het maken van een ander blok vereist, kunnen er hogere kosten in rekening worden gebracht.

Als u de diensten van een bitcoin-uitwisseling gebruikt, kan de kostenstructuur verschillen van het bovenstaande. Bitcoin-uitwisselingen zijn platforms van derden die kopers en verkopers helpen bij het verhandelen van cryptocurrencies. Uitwisselingen kunnen een vaste vergoeding of percentage in rekening brengen voor transacties met een hoog volume. Deze tarieven variëren tussen verschillende beurzen en we raden u aan deze tarieven te controleren voordat u hun services probeert.

Nu u begrijpt wat er gebeurt in een bitcoin-transactie, kunnen we uitleggen waarom ze onbevestigd blijven.

Waarom is uw Bitcoin-transactie niet bevestigd?

Er zijn verschillende redenen waarom uw transacties enige tijd in behandeling kunnen zijn. We kunnen ze in twee basiscategorieën groeperen.

Transactieverwerking

Verwerkingstransacties zijn
onvolledige transacties op het Bitcoin-netwerk die nog steeds worden verwerkt. In dit stadium worden transacties niet bevestigd en daar zijn een paar redenen voor.

  Een

 1. groot verkeersvolume: Een groot aantal transacties vertraagt de verwerkingssnelheid en verhoogt de wachttijden als gevolg van de achterstand van lopende transacties. U kunt het aantal transacties op een blockchain-tracker bekijken als Blockchain.com. Een snelle blik op recente bevestigingstijden in mei 2022 suggereert dat de gemiddelde dagelijkse bevestigingstijd voor een BTC-transactie tussen de 6 en 15 minuten ligt.
 2. Lage transactiekosten: aangezien mining nodes zijn geprogrammeerd om prioriteit te geven aan transacties die een hogere vergoeding bieden, is de kans groot dat u een kleine vergoeding hebt betaald. Dit betekent dat uw transactie voor een langere periode in de wachtrij blijft staan. U kunt de lage commissie compenseren door extra kosten te betalen of een andere transactie te initiëren. Hieronder leggen we hier meer over uit.
 3. Oudere protocollen: Hoewel dit een speciaal geval is, kunt u een bitcoin-netwerk of -portemonnee gebruiken met een oudere architectuur (met de klassieke blokgrootte van 1 MB) en geen Segwit-protocol waarmee gebruikers meestal transacties kunnen versnellen. Veel applicaties nemen echter de nieuwste protocollen over en dit is meestal geen probleem. Om te controleren of uw transactie compatibel is met het Segwit-protocol, moet u ervoor zorgen dat er een getuige is aangesloten en dat de vijfde byte (voor invoertellingen) een waarde van 0x00 weergeeft.

Mislukte of onvolledige transacties

In dit geval zijn transacties onvolledig omdat er iets mis is gegaan. U moet in staat zijn om basisproblemen op te lossen om deze problemen op te lossen.

 1. Internetfout: dit is eenvoudig. Een defecte internetverbinding betekent dat u geen verbinding kon maken of uw transactiegegevens niet naar het bitcoin-netwerk kon verzenden. Als uw internet werkt, controleer dan of er een firewall is die de Bitcoin-applicatie blokkeert.
 2. Onjuiste transactiegegevens: als u de informatie naar het verkeerde adres of de verkeerde portemonnee hebt verzonden, kan het netwerk deze mogelijk niet bevestigen. Controleer alle details zorgvuldig voordat u een transactie start. In sommige gevallen kunt u een deel van uw BTC-geld verliezen.
 3. Transactie geweigerd. Als uw transactiekosten te laag zijn (of niet zijn toegewezen), zullen sommige mijnwerkers deze weigeren. Te veel verspilling op een overbelast netwerk resulteert in een mislukte transactie.
 4. Problemen met de portemonnee van de ontvanger: soms ziet u meerdere knooppunten die uw transacties bevestigen, maar uw transactie wordt nog steeds als onbevestigd weergegeven. Dit is meestal een probleem dat optreedt wanneer specifieke portefeuilles niet worden gesynchroniseerd met het blockchain-netwerk. Een inactieve ontvanger of iemand met een beperkte portemonnee kan mogelijk niet onmiddellijk alle informatie op het netwerk bekijken.

Hoe lang duurt het om Bitcoin te verzenden?

Alle Bitcoin-transacties vereisen 6 bevestigingen in de blockchain door miners voordat ze worden verwerkt. Over het algemeen duren Bitcoin-transacties meestal ergens tussen de 1 minuut en 1,5 uur om te voltooien. Er kunnen echter vertragingen in de transactie optreden als er tegelijkertijd een groot aantal transacties plaatsvindt.

Wat kan ik doen als mijn transactie te lang niet is bevestigd?

Het kan soms tot 48 uur duren voordat transacties zijn bevestigd. Normaal gesproken is er in deze gevallen geen reden tot paniek. Als u echter niet zeker weet of u op de bevestigingsmelding moet wachten, hebt u twee opties.

Gebruik het RBF-protocol (Re Replace-by Fee)

RBF is een manier om de onbevestigde transactie te annuleren. Met dit protocol kunt u een bitcoin-transactie opnieuw verzenden met hogere transactiekosten. Uw transactiegegevens worden verzonden naar het hele Bitcoin-netwerk.

Mining-knooppunten zullen prioriteit geven aan de hoogste vergoeding en de transactie dienovereenkomstig verwerken. Uw vorige transactie wordt geannuleerd en het geld dat aan die transactie is gekoppeld, wordt teruggestuurd naar uw portemonnee.

Als u het RBF-protocol gebruikt, moet uw portemonnee ermee compatibel zijn en de optie wordt meestal ingeschakeld door op een selectievakje te klikken voordat u de transactie accepteert.

Gebruik een normale methode voor tweeërlei gebruik

Als het RBF-protocol niet wordt ondersteund, kunt u eenvoudig een tweede transactie starten vanuit uw portemonnee met een vergelijkbaar bedrag. In dit geval wordt meestal een hogere vergoeding toegevoegd. Miners verzamelen meestal uw nieuwe transactie en voltooien de operatie.

De meeste bitcoin-software heeft dubbele uitgavengaranties om bitcoin-verlies te voorkomen. Daarom moet u mogelijk een tweede portemonnee of een andere client gebruiken om u in staat te stellen dit te doen.

We raden aan om vast te houden aan het gebruik van het RBF-protocol om aan de veilige kant te zijn wanneer u denkt dat u een bitcoin-transactie wilt annuleren.

Conclusies

Wachten op een bitcoin-transactie kan een frustrerende ervaring zijn. Het maakt echter allemaal deel uit van het cryptocurrency-uitwisselingsproces.

Inzicht in hoe het Bitcoin-netwerk werkt en de opties die voor u beschikbaar zijn wanneer u reageert op een lange wachttijd, kan uw frustratie verlichten.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels jievani 8185629

Hoe een Bitcoin-transactie te annuleren als deze niet is bevestigd?

invest crypto 41

Kan ik mijn Bitcoins terugkrijgen van oplichters op Instagram?