in

Is het kopen van Bitcoin echt zo moeilijk?

Bitcoin voor de eerste keer kopen kan intimiderend zijn omdat het concept van bitcoin complex is en verschilt van traditionele valuta’s. Bitcoin is ook heel anders dan fysieke activa zoals goud en onroerend goed – je kunt een bitcoin niet zien of horen! Ook het kiezen van waar en hoe bitcoin te kopen kan een ontmoedigende taak zijn, maar als je bereid bent om de tijd en moeite te steken in het leren van de basis, kan het proces van het kopen van bitcoin eenvoudig zijn.

Dit artikel helpt je te begrijpen wat deze basisprincipes zijn, zodat het kopen van bitcoins minder intimiderend is.

De leercurve

Als je nieuw bent bij bitcoin, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. Het begrijpen van bitcoin heeft een leercurve en je wilt de tijd nemen om te leren hoe het werkt. Een beter begrip van bitcoin zal het gemakkelijker maken om te kopen, omdat je het “waarom” achter de betrokken stappen kent.

Ten eerste wilt u meer te weten komen over bitcoin-transacties en blockchain, want wanneer u bitcoin koopt, zult u zaken als transactiekosten tegenkomen en de noodzaak om te wachten op transactiebevestigingen. Bitcoin-transacties bestaan uit cryptografische handtekeningen die openbare en privésleutels bevatten. Uw privésleutels beheren uw bitcoins en als iemand anders toegang heeft tot uw sleutels, kunnen ze uw bitcoins uitgeven. Het is dus erg belangrijk om een goed begrip te hebben van bitcoin-beveiliging.

Bitcoin-portefeuilles beheren uw openbare en privésleutels voor u en elke portemonnee heeft verschillende afwegingen tussen beveiliging en gebruiksgemak. Zorg ervoor dat u een portemonnee kiest met de functies die u nodig hebt. Bekijk onze review van de beste cryptocurrency wallets.

Uitwisselingsregistratie

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen, van bitcoin-geldautomaten tot lokale leveranciers, maar de meeste mensen kiezen ervoor om hun bitcoins bij een online uitwisseling te kopen.

Bitcoin-uitwisselingen zijn marktplaatsen waarmee gebruikers traditionele valuta’s kunnen inwisselen voor bitcoin en vice versa. Sommige bedrijven kopen bitcoins en verkopen bitcoins rechtstreeks aan hun klanten. Deze bedrijven zijn technisch gezien geen uitwisselingen, maar worden vaak uitwisselingen genoemd vanwege hun gelijkenis vanuit het oogpunt van een gebruiker. Wanneer we in dit artikel uitwisselingen noemen, nemen we ook dit soort activiteiten op.

Zodra u de basisprincipes van bitcoin hebt geleerd, is de volgende stap het kiezen van een uitwisseling om bitcoin van te kopen. Dit kan bijdragen aan de moeilijkheid om bitcoins te kopen, omdat er zoveel uitwisselingen zijn om uit te kiezen. Bekijk cryptovantage’s lijst met de beste cryptocurrency-uitwisselingen om u te helpen uw beslissing te nemen.

Wanneer u zich aanmeldt voor een uitwisseling, moet u meestal uw identiteit bewijzen door een identiteitsbewijs met foto te sturen, samen met wat aanvullende persoonlijke informatie. Uitwisselingen zijn verplicht om de identiteit van hun gebruikers te kennen – een regel die bekend staat als Know Your Customer (KYC) – vanwege anti-witwaswetten (AML). Dit kan een grote hindernis zijn voor nieuwkomers, omdat het een veel complexer registratieproces is dan reguliere websites. Zodra u zich echter hebt geregistreerd en uw identiteit hebt bewezen, kunt u doorgaan met het kopen van bitcoins zonder het proces te herhalen. Bekijk onze uitwisselingsrecensies voor meer informatie over de specifieke processen van het registreren en identificeren van veel populaire uitwisselingen.

Verantwoordelijkheid

U kunt terughoudend zijn om uw eerste bitcoin te kopen omdat u zich zorgen maakt over de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het veilig houden ervan. Met een beetje onderzoek zul je merken dat er veel bronnen beschikbaar zijn om je hierbij te helpen. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat iedereen met toegang tot uw privésleutel uw bitcoins kan uitgeven, dus zorg ervoor dat u uw sleutels beschermt! Bekijk onze gids “Hoe cryptocurrency-oplichting te herkennen” om uzelf te beschermen tegen oplichters die uw privésleutels proberen te stelen en vergeet niet om meerdere fysieke back-ups van uw sleutels te bewaren.

Conclusie

Het lijkt in eerste instantie misschien veel, maar veel van de dingen die het moeilijk maken om bitcoin te kopen, hoeven maar één keer te worden gedaan: je hoeft de kennisvereisten maar één keer te leren en je hoeft je maar één keer bij een exchange te registreren. Daarna kun je met gemak bitcoins kopen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels monstera 7412098

Hoe cryptocurrency gratis te krijgen: stapsgewijze handleiding

pexels pixabay 128867

Is Bitcoin echt belangrijk voor de samenleving?