in

KANDELAAR TRADING STRATEGIES: wat ze zijn en hoe ze te lezen

Voor beginnende handelaren kan het lezen van kandelaargrafieken een onoverkomelijke leercurve lijken. Er verschijnt geen rijm of reden en er is geen einde aan de hoeveelheid prijs- en volumegegevens die u in de weg wordt gegooid.

Het is ontmoedigend, zeker.

Zeker als je net begint.

Maar er is een methode voor waanzin. De methode zit in de modellen. Modellen onthullen waarschijnlijkheden. En de juiste kansen creëren kansen.

Wat nog belangrijker is, de juiste kansen kunnen winst maken!

HOE KANDELAARS TE LEZEN

Een aandelengrafiek kandelaar is een prijsplot over een bepaalde periode. Een kandelaar van één minuut is bijvoorbeeld een grafiek van prijsschommelingen gedurende slechts één minuut van de handelsdag.

De echte candlestick is slechts een visueel verslag van die prijsactie en alle handelsuitvoeringen die in één minuut plaatsvonden.

Evenzo is een dagelijkse of wekelijkse kaars het hoogtepunt van alle commerciële executies die op die dag of week worden uitgevoerd.

Hoe moet je een kandelaar lezen? Welnu, de opening vertelt ons waar de aandelenkoers aan het begin van de minuut opent. De afsluiting onthult de laatst genoteerde prijs van die minuut. Lonten (ook bekend als schaduwen of staarten) vertegenwoordigen de hoogste en laagste prijs die sinds opening en sluiting is geregistreerd.

KAASBLAD VOOR KAARSMODELLEN

Bij het samenstellen van veel kandelaars kun je vaak modellen van kandelaars krijgen. Net als de bovenstaande handelspatronen zijn er ook veel individuele kandelaarpatronen. Ze komen vaak met mooie namen zoals de volgende:

  • vondeling
  • Drie witte soldaten
  • vallende ster
  • hamer
  • Grafsteen Doji

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kaarsmodellen. De beste manier om ze te leren is om een make-upvel met kaarspatroon bij de hand te hebben terwijl je handelt of traint.

Op die manier kun je, als je een mooie omkering ziet aankomen, je spiekbriefje raadplegen om te zien welk kaarspatroon zich zou kunnen vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 30

STOCK GURU STRATEGIEËN: wat ze zijn en hoe ze werken

WAT ZIJN HANDELSPATRONEN: Beginnershandleiding