in

LoansOnline, gegevens over de kredietmarkt

De gegevens met betrekking tot de leningmarkt verzameld in het periodieke Observatorium van de online broker PrestitiOnline.it zijn gepubliceerd. De update van juli 2010 stelt u in staat om de trend en trends van de sector te analyseren dankzij de constante monitoring van de sector en de belangrijkste kenmerken van dit tweede deel van het jaar te schetsen.

Uit de analyse van uitbetalingen voor doeleinden blijkt dat 30,7% van de leningen bestemd is voor de renovatie van een woning, 16,5% van de leningen wordt uitbetaald voor de aankoop van een gebruikte auto en 16,2% om de aankoop van een nieuw voertuig te vergemakkelijken. Het afgelopen jaar is de financiering voor nieuwe auto’s afgenomen, ook door het einde van de staatsbonussen die investeringen in nieuwe auto’s minder interessant maken: consumenten keren terug om de beste aanbiedingen op de tweedehandsmarkt te evalueren.

De gevraagde gemiddelde bedragen bedroegen in juli 2010 14.318 euro en ook de door de instellingen uitbetaalde bedragen stegen: in de tweede helft van 2010 bedroeg de verdere groei van de toegekende bedragen 13.286 euro. Als we het leningsegment ook vanuit het oogpunt van de bedragmarges analyseren, blijkt dat de vraag geconcentreerd is voor 26,9% op het bereik van 5 – 10 duizend euro, leningen voor waarden tussen 2500 – 5000 euro worden aangevraagd in 23,6% van de gevallen en de meest toegekende uitbetalingen, 29,4%, zijn die welke voorzien in een bereik van gefinancierd bedrag tussen 5 en 10 duizend euro.


De geografische ligging van de leningen toont een geconcentreerde vraag naar 41% van de aanvragen in Noord-Italië, 21,4% van het percentage van de vraag naar leningen in Midden-Italië en 37,6% in Zuid-Italië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financiële manoeuvre: tussen belasting- en btw-verhoging

Luxegoederen: geen kortingen meer voor verenigingen