in

Mediaworld, Unieuro, Expert, Euronics en Trony: Antitrustcontrole wordt geactiveerd

16

Volgens talrijke meldingen van klanten wil de Antitrust Authority nu controleren of supermarkten van grootschalige elektronica (dwz Mediaworld, Unieuro, Expert, Euronics, Trony) “commercieel onjuist gedrag dat de consument in verwarring kan brengen”.

Het lijkt erop dat deze ketens een illegaal uitoefenen, namelijk dat met betrekking tot de garantie van de verkochte producten en het daaraan gekoppelde herroepingsrecht. De grote ondernemingen zouden de klanten namelijk specifiek in verwarring hebben gebracht over de geboden garanties (verschil tussen de garantie die bij de aankoop van het product is inbegrepen en de betaalde), en bovenal lijkt het erop dat deze bedrijven niet de leiding willen nemen over de vervanging of reparatie van defecte producten.

Zoals Aduc uitlegt: “(…) het is een van de grootste problemen die consumenten hebben wanneer ze een product kopen dat defect blijkt te zijn. Duizenden meldingen bereiken ons.

De truc is gebaseerd op het feit dat er twee garanties zijn, die van de producenten (gemiddeld één jaar en gereguleerd door dezelfde producenten, met tijden, methoden en kosten aangegeven in de brochures die aan het product zijn gehecht) en die van de wet (twee jaar, verstrekt door handelaren op productie- en / of conformiteitsfouten).

Dit laatste wordt geregeld door de consumentencode en bepaalt dat de verkoper het probleem rechtstreeks op zich neemt en het binnen een redelijke termijn en zonder kosten voor de consument oplost.

In plaats daarvan is het een voortdurende boycot en de ontkenning van de wettelijke garantie is de grootste en meest herhaalde overtreding in de betrekkingen met consumenten.”

[Afbeelding via Affordablehousinginstitute]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duitsland: Zal de overheid gestolen gegevens uit Zwitserland kopen?

Financiële manoeuvre: tussen belasting- en btw-verhoging