in

Mercegaglia: “We zijn aan het herstellen”

http://www.finanzaoggi.it/ Mercegaglia in de economische crisis Het herstel lijkt dichterbij dan gedacht. Dit is het bericht van de president van Confindustria, Emma Mercegaglia, die erop wijst dat de economische crisis “misschien de bodem heeft bereikt” en vanaf juli “zou er een trendomkering kunnen zijn”.

Een optimisme dat ook lijkt te worden gedeeld door de OSCE die, hoewel het niet gelooft dat de moeilijkste fase voorbij is, niet anders kan dan onderstrepen hoe de hulp die is opgezet om de economie en financiën te ondersteunen, vruchten begint af te werpen.
Dus volgens de voorzitter van Confindustria is er eindelijk een venster geopend, terwijl nu “het probleem is om te begrijpen hoe snel we zullen terugkeren naar groei en waarschijnlijk zullen we nog een paar moeilijke maanden hebben.

Ons Studiecentrum gelooft dat er in de tweede helft van het jaar, vanaf juli, een ommekeer van de trend kan plaatsvinden”.
Vooral omdat, zo concludeerde Marcegaglia, de crisis “over het algemeen goed werd beheerd, snel, waardoor de indruk werd gewekt dat er een wil was om het te besturen”.
Maar niet iedereen lijkt dit enthousiasme te delen. <a href=”http://web.archive.org/web/20100505072618/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/paolo-galassi/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Post marked with paolo galassi”>Paolo Galassi, president van Confapi, reageert droogjes op de verklaringen van de Mercegaglia, die onderstreept hoe “de Italiaanse kmo’s zijn er niet zo van overtuigd dat het herstel om de hoek ligt”.”Meer dan voorspellingen, – voegt Galassi toe – de Italiaanse kmo’s hebben onmiddellijke maatregelen nodig, zoals het uitstel van de voorheffing van juni, anders zullen we in juli meer dan herstel moeten spreken over achteruitgang, want als de ineenstorting PMI stort het hele nationale economische systeem in”.

Maar voor een echt herstel moeten we wachten tot 2010, althans volgens de voorspellingen van de OSCE die iedereen eraan herinnert dat 2009 een zeer moeilijk jaar zal worden. Kortom, je moet nog steeds de broekriem aanhalen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Honden en katten op vakantie!

Groene vakantiehausse