in

MOVING AVERAGE CONVERGENCE DIVERGENCE (MACD): wat het is en hoe het werkt

De moving average convergence divergence indicator (MACD) is eind jaren ’70 ontwikkeld door Gerald Appel. Handelaren gebruiken de MACD-indicator om veranderingen in het momentum en de richting van een trend te identificeren.

De MACD is een andere zeer populaire technische indicator in de aandelenhandel, dus het is belangrijk om inzicht te hebben in hoe het werkt en wat het laat zien.

WAT IS VOORTSCHRIJDEND GEMIDDELDE DIVERGENTIE

De moving average convergence divergence (MACD) is een trendindicator. Het toont de relatie tussen twee voortschrijdende gemiddelden en de prijs van een aandeel. Je zou het zelfs kunnen beschouwen als een indicator van momentum.

Standaard wordt de MACD berekend door het exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van de 12-periode EMA af te trekken (hoewel deze instellingen kunnen worden aangepast). Een negendaagse MACD EMA is wat we de ‘rapportagelijn’ noemen.

Dit wordt bijgehouden via de MACD en fungeert meestal als een trigger voor koop- of verkoopsignalen.

De MACD-indicator kan worden gebruikt om trends, keerpunten te identificeren en te bevestigen en momentum te meten. Het voorspelt vaak een verandering in de kracht, richting en het momentum van een aandeel.

MACD-INDICATOR

De MACD-indicator wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met andere indicatoren of grafiekpatronen om handelsinkomsten en -uitgaven te bieden.

Het is gebaseerd op drie voortschrijdende tijdreeksgemiddelden.

  • een snel evoluerend gemiddelde (EMA)
  • langzaam gemiddelde (EMA)
  • het verschil tussen hen, dat wordt weergegeven als een lijn en een histogram

Het snel bewegende gemiddelde wordt berekend met een kortere tijd dan het langzaam bewegende gemiddelde; dit verschil stelt u in staat om snel prijsveranderingen te bekijken.

Hoe de MACD-indicator te lezen

De voortschrijdende gemiddelde convergentie divergentie-indicator probeert trends te identificeren en werkt door de langetermijntrend te nemen en deze te vergelijken met een kortetermijntrend.

Het basisidee is dat wanneer de langetermijntrend
opwaarts is, maar de kortetermijntrend neerwaarts, een handelaar misschien op zoek wil gaan naar lange posities omdat de langetermijntrend zich waarschijnlijk opnieuw zal bevestigen.

Dezelfde logica is van toepassing wanneer u een korte termijn uptrend en een lange termijn downtrend heeft. De MACD-indicator is echter ingewikkelder dan dit. Een MACD-diagram toont u drie cijfers:

  1. Trek een lijn die u laat zien hoe ver uw kortetermijn-EMA en uw langetermijn-EMA uit elkaar liggen, dus als er geen verschil tussen hen is, staat de lijn op nul.
  2. Een andere regel laat zien hoe ver uw kortetermijn-EMA en uw langetermijn-EMA verwijderd zijn van hun EMA’s.
  3. Teken ten slotte een histogram dat laat zien hoe ver die twee lijnen van elkaar verwijderd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 27

BOLLINGER BAND TRADING INDICATOR: Beginnersgids

invest crypto 24

FIBONACCI TRADING INDICATOR: Ultieme gids voor beginners