in

FIBONACCI TRADING INDICATOR: Ultieme gids voor beginners

Fibonacci-handel is een van de meest populaire indicatoren voor aandelenhandel. Vaak zie je futures, forex en aandelenmarkten heel goed reageren op de cijfers en Fibonacci-niveaus.

De wijdverspreide beschikbaarheid van de Fibonacci-reeks getallen kan op bijna elke markt worden toegepast om te bepalen hoe ver de prijs in een bepaald tijdsbestek zou kunnen gaan.

Hoewel het feit dat deze methode werkt niet echt wordt betwist, zijn er verschillende manieren waarop Fibonacci-getallen kunnen worden toegepast op prijsactie op een bepaalde grafiek. En zoals met elke andere handelsbenadering, zullen sommige van deze methoden beter werken dan andere.

WAT IS FIBONACCI TRADING?

Fibonacci-handel omvat het gebruik van cijfers in de Fibonacci-reeks om potentiële niveaus van steun en weerstand op financiële markten te identificeren. Deze niveaus zijn vaak gebieden waar handelaren hun transacties kunnen plaatsen en transacties kunnen verlaten.

Fibonacci Handelsstrategie

De
Fibonacci-handelsstrategie is een methode om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen op basis van wiskundige relaties ontdekt door de wiskundige Leonardo Fibonacci in de dertiende eeuw.

Handelaren gebruiken deze rapporten om een Fibonacci-handelsstrategie te creëren op basis van retracements en extensies in een poging om posities in en uit te voeren op belangrijke keerpunten op de markt. In combinatie met andere technische indicatoren, zoals voortschrijdende gemiddelden of oscillatoren, kan fibonacci-handel nog effectiever worden.

Handelaren die deze methode gebruiken, zoeken naar patronen tussen hoge en lage prijzen op een grafiek die hetzelfde patroon volgen als de Fibonacci-nummerreeks. Handelaren kunnen Fibonacci-rapporten gebruiken als een hulpmiddel om optimale toegangspunten tot de markten te bepalen.

Fibonacci-reeks voor acties

De Fibonacci-reeks voor acties is een reeks getallen waarin een getal wordt gevonden door de twee getallen ervoor op te tellen. Beginnend bij 0 en 1 gaat de reeks 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, enzovoort.

De formule is als volgt:

xn = xn-1 + xn-2

Deze verhoudingen zijn vaak te vinden in de natuur en staan bekend als de goudratio of het goudgemiddelde. Het is gebruikt om natuurlijke fenomenen zoals nautilusschillen en spiraalstelsels te beschrijven.

Een
Fibonacci-retracement gebruikt belangrijke Fibonacci-niveaus als steun en weerstand voordat het verder gaat in de oorspronkelijke richting van een trend. De Fibonacci-retracementniveaus zijn uitgezet met dezelfde sleutelgetallen die Leonardo Fibonacci in de dertiende eeuw heeft geïdentificeerd.

Deze niveaus zijn afgeleid van een wiskundige formule en worden gevonden door prijspunten te nemen die de verticale afstand tussen depressies en significante ribbels verdelen in verhouding tot de belangrijkste Fibonacci-ratio’s van 23,6%, 38,2%, 50% en 61,8%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 37

MOVING AVERAGE CONVERGENCE DIVERGENCE (MACD): wat het is en hoe het werkt

pexels alesia kozik 6770610

DRAAIPUNTEN: wat ze zijn en waar ze voor zijn