in

Opkomende markten: korte opkomende kansen?

Na een uitzonderlijk jaar van rendementen in 2017 kregen de opkomende markten in 2018 een klap. Van de vertragende economische groei in China tot de ineenstorting van de Turkse munt, de lira , allemaal tegen een achtergrond van volatiele Latijns-Amerikaanse presidentsverkiezingen,  handelsoorlogen en een opkomende  dollar die het moeilijk maakt voor opkomende landen met schulden om hun schulden af te betalen – het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze zogenaamde “groeiende” markten beleggers dit jaar niet vriendelijk hebben behandeld .

“Het is helemaal niet voorbij”, zei Andrew Brenner, een wereldwijde strateeg bij National Alliance Capital Markets, tegen CNBC . “Hoe langer de Federal Reserve (Fed) de versoepeling  onderdrukt, hoe krapper ze zijn  , hoe groter de problemen voor opkomende markten, en we hebben het  ergste niet gezien.”   voegde hij eraan toe.

Traders die geloven dat de uitdagingen waarmee opkomende markten worden geconfronteerd niet van de ene op de andere dag zullen worden opgelost, moeten overwegen om tegen deze markten te spelen met behulp van exchange-traded funds (ETF’s). Laten we eens kijken naar verschillende huidige handelsmogelijkheden.

Direxion Daily MSCI Emerging Markets Bear 3X ETF (EDZ)

De Direxion Daily MSCI Emerging Markets Bear 3X ETF, gelanceerd in 2008, streeft ernaar om drie keer de inverse dagelijkse prestaties van de MSCI Emerging Markets Index te retourneren . De onderliggende index heeft een voorkeur voor financiële en technologiebedrijven in China, Korea en Taiwan, maar omvat ook blootstelling aan bedrijven in India, Brazilië en Mexico.  Vanaf 9 november 2018, EDZ heeft $90,39 miljoen aan beheerd vermogen (AUM) en biedt een dividendrendement van 0,26%.

De voorziening rekent 0,96% jaarlijkse beheervergoeding en heeft een  year-to-date (year-to-date ) rendement van 18,4%.  

edz de aandelenkoers is  in 2018 gestaag hoger gebleven. Het sentiment werd bullish toen het 50-daags simple moving average (SMA) begin juli uitbrak uit de 200-daagse SMA, door technische analisten bekend als een ” golden cross “. Degenen die willen wedden tegen opkomende markten moeten op zoek naar een instappunt op $ 53,5 ,  waar de prijs van het fonds waarschijnlijk steun zal vinden van een negenmaands uptrendlijn  die meerdere fluctuerende dieptepunten verbindt.

Een stop-loss order zou onder het swing low van september kunnen blijven, terwijl het hoogtepunt van 29 oktober op jaarbasis van $ 73,3 een geschikt gebied is om winst te maken. 

ProShares UltraShort MSCI Emerging Markets ETF (EEV)

Opgericht in 2007 probeert de ProShares UltraShort MSCI Emerging Markets ETF twee keer de inverse dagelijkse prestaties van de MSCI Emerging Markets Index te volgen . Het fonds, met een AUM van $ 25,16 miljoen, is ideaal voor swingtraders die een bescheiden weddenschap willen afsluiten tegen opkomende markten. EEV heeft een gemiddelde spread van 0,2% met ongeveer 40.000 aandelen die elke dag van eigenaar wisselen .    Vanaf 9 november 2018 wordt het fonds verhandeld tegen $ 50,16, levert het 0,14% op en heeft het een year-to-date rendement van 14,4%. De kostenratio   van 0,95% is in lijn met het categoriegemiddelde van 0,94%.  

EEV’s aandelenkoers steeg  sterk in oktober, toen de wereldwijde aandelenmarkten een bad namen . De opwaartse beweging ging gepaard met een bovengemiddeld  volume , wat wijst op institutionele aankopen.  De prijs van EEV begon in november terug te trekken naar een uptrendlijn die was vastgesteld op het niveau van $ 48 dat biedt Handelaar een buy-in kans. De relatieve sterkte index (RSI) handelt onder de 50, waardoor de handel voldoende   upside krijgt voordat ze overbought voorwaarden bereiken . Handelaren kunnen hun stop onder de huidige swing low plaatsen en streven naar exit met winsten dicht bij het hoogtepunt van vorige maand op $ 58.   

ProShares Short MSCI Emerging Markets ETF (EUM)

De ProShares Short MSCI Emerging Markets ETF, ook opgericht in 2007, heeft tot doel de omgekeerde dagelijkse prestaties van de MSCI Emerging Markets Index te leveren. Het fonds, met een nettowaarde van meer dan $ 250 miljoen, heeft een gemiddeld dagelijks handelsvolume (ADTV) van $ 19,03 miljoen en een strakke gemiddelde spread van 0,05%, waardoor het een geschikt hulpmiddel is voor kortetermijnhandelaren  . EUM heeft een year-to-date rendement van 9,46  %,  een kostenratio van 0,95% en betaalt beleggers een dividendrendement van 0,22% per 9 november 2018.

EUM volgt dezelfde index als EDZ en EEV; daarom is de grafiek vergelijkbaar met de eerste twee besproken ETF’s. De prijs van het fonds is gestaag hersteld van de bullish trendlijn die dateert van eind februari, waardoor de huidige retracement op de trendlijn op het $ 19,5-niveau een koopgebied met een hoge waarschijnlijkheid   is.  Handelaren moeten het eigen vermogen met een stop iets onder de bullish trendlijn en overweeg winst te nemen in de buurt van de hoge swing van eind oktober , waar de koers van het fonds enige weerstand zou kunnen ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 39

Definitie van toevertrouwde lening

Investimenti 35

Obligatie-index voor opkomende markten (EMBI)