in

Protesten in Termini Imerese tegen het plan Merchionne

Een paar dagen geleden het nieuws dat het door Merchionne uitgewerkte herstructureringsplan voorziet in de sluiting van de twee zeer omstreden fabrieken van Pomigliano D’Arco en Termini Imerese, respectievelijk in 2012 en 2016.

Hoewel er nog steeds geen bevestiging van het nieuws is, zijn velen bereid te zweren dat het project dat Merchionne heeft bedacht om de overname van Chrysler en Opel mogelijk te maken, noodzakelijkerwijs de sluiting van de twee zuidelijke fabrieken en een reeks andere fabrieken verspreid over Europa zal bepalen.
Het nieuws heeft duidelijk voor opschudding en bezorgdheid gezorgd, waardoor de protesten van werknemers die zich nu op de rand van ontslag voelen, zijn aangewakkerd.
Vandaag is het nieuws van een demonstratie georganiseerd door de arbeiders van Termini Imerese, gesteund door Fim, Fiom en Fismic tegen, in feite, de hypothesen van overeenstemming tussen de Lingotto en Opel.

Om deel te nemen aan het evenement waren ook de arbeiders van de geïnduceerde evenals de vakbonden Cgil, Cisl, Uil en Ugl en vele burgemeesters van het district.

www.finanzaoggi.it Handgemeen bij de arbeidersdemonstratie in Turijn

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

De zonnewijzer van de zonsondergang

Volwassenen, maar economisch afhankelijk van het gezin